waar blijft de sneeuw


Nederland was in rep en roer, het gaat sneeuwen. KLM schrapt vluchten, de NS past zijn dienstregeling aan etc.

Ik krijg de neiging om de supermarkt leeg te kopen, mocht er zoveel sneeuw vallen zoals ze beloven. Moet toch kunnen overwinteren. Ik bereid mij voor op gladde wegen, denk na over hoe ik mijn jongste op school ga krijgen. Wij wonen te ver van school om te lopen of fietsen. Vorig jaar lag er zoveel sneeuw dat ik niet weg kon, auto's liepen vast in de straat, de hele buurt stond vastgelopen auto's door de sneeuw te duwen. Dat was pas paniek. Gelukkig had de jongste toen een studiedag. Die avond heb ik met een buurman mijn auto uit staan graven, letterlijk.

Er zijn natuurlijk wel delen van het land nu spierwit, de mooiste sneeuwfoto's vullen mijn tijdlijn op Facebook en Instagram. Hier is nog geen vlokje naar beneden komen dwarrelen. De enige vlokken die ik vandaag gezien heb, zijn de vlokken op mijn beschuitjes vanmorgen πŸ˜…

De jongste daar in tegen zou het liefst met haar skibroek gaan slapen om zo vanuit haar bed de sneeuw in te kunnen stappen. Hoeveel zij van de sneeuw houdt, hoe erg ik het vind 😊 Natuurlijk geniet ik enorm van haar enthousiasme en de mooie creaties die ze maakt.

Ligt er bij jullie sneeuw?