×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Een jaar glutenvrij

Een jaar glutenvrij


Alweer een jaar glutenvrij eten. Vorig jaar eind juni 2018 kreeg ik te horen dat ik een glutenintolerantie heb. Het was beter om alles waar gluten in zit te vermijden voor mijn eigen gezondheid.

Hoe ik dit te weten ben gekomen? Ik had al een tijdje last van mijn darmen als ik bepaalde voeding at. De artsen in Nederland konden door middel van bloed prikken en testen niets vinden. Ze stuurde mij weg met het prikkelbaar darmsyndroom. Vorig jaar bleef de pijn aanhouden en ik besloot om naar een speciale arts te gaan. Mijn ontlasting werd naar een speciaal laboratorium gestuurd en onderzocht in Duitsland. Na een paar weken kwam eruit dat ik niet tegen gluten kon. Ik heb geen coeliakie, ook daar ben ik op getest. Maar wel een intolerantie dus.

In het begin had ik er reuze veel moeite mee om zo gezegd alle 'lekkere' dingen te laten staan. Maar ik heb inmiddels gemerkt dat ik ook taart, brood en koek kan eten zonder gluten en dat er in restaurants en winkels steeds meer rekening mee wordt gehouden als je maar weet waar je moet zoeken en het aangeeft.

Het is jammer dat er in Nederland niet verder getest wordt en dat veel mensen die PDS hebben niet eens weten dat ze eigenlijk een glutenintolerantie hebben of zelfs coeliakie hebben.

Ik ben in ieder geval blij dat ik na een aantal jaar weet wat ik heb en dat ik daar nu ook aan kan werken.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties