×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Ja mam, zeur niet zo

Ja mam, zeur niet zo


Hoe is het om met een tiener in huis te leven?

Als baby/peuter/kleuter was mijn dochter altijd makkelijk en lachte naar iedereen. Ook in de supermarkt als er dan oudere mensen voorbij liepen en keken niet zo blij veranderde dat meteen als mijn dochter langs liep. Een soort van magie. Een lach toveren op iedereens gezicht was ze goed in!

Nu zij een tiener/puber is is ze toch wat meer eigenwijs en doet ze vooral lekker haar eigen ding en ben ik degene tegen wie ze heel erg ingaat. En dan bedoel ik qua discussies. Niet dat dat heel erg is want dat hoort bij deze fase. De volgende vragen of zinnen krijg ik dan ook regelmatig naar mijn hoofd.

 • Hoezo moet ik dit doen?
 • Kan jij me niet even brengen?
 • Echt kapot schamend zoals jij doet.
 • Ik sta alweer weer voldoende.
 • Iedereen had een onvoldoende, eigenlijk is mijn 5 een soort 8.
 • Ik krijg stress door jou.
 • Doe je dit aan?
 • Ik ruim het zo op.
 • Jahaa, ik zei toch dat ik het zo doe.
 • Ik moet hier altijd ALLES doen.
 • Heb je mijn broek al gewassen? die wou ik morgen aan doen.
 • Moet ik echt mee? is daar toevallig WiFi?
 • Dat snap jij toch niet.
 • Jij luistert nooit naar wat ik zeg.
 • Hoezo mag jij dat wel en ik niet?
 • Even dit afkijken, het duurt nog maar 5 minuten.
 • Wat eten we vandaag?
 • Gadver, alweer?
 • Doe rustig.
 • Ik vraag alleen maar …
 • Ik ben geen baby meer hoor.
 • Ja, in jouw tijd misschien maar nu gaat dat heel anders.
 • Ja, duuuh!
 • Kan iedereen even stil zijn? ik lig hier te chillen.

Echt een tiener/puber als je het mij vraagt. Maar zoals ik in mijn vorige blogpost schreef, elke fase heeft wel iets en vaak begrijp ik haar meer omdat ik nog jong ben. Nu wil ik niet zeggen dat als het leeftijdsverschil tussen je kind als ouder groter is, dat je je kind dan niet begrijpt maar ik kan mij als jonge moeder toch net wat meer inleven.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties