×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


En dan ben je mama

En dan ben je mama


Het begon allemaal in september 2005. We zaten rustig op de bank en met we bedoel ik mijn familie en ex-vriend. We keken een tv programma en ik had een kopje thee in mijn handen. Deze thee zette ik op mijn buik en mijn dochter vond het erg leuk om een schop te geven.

Rond een uur of 9 hebben we nog een wandeling gemaakt en zijn we rond 22.30 gaan slapen. De volgende dag werd ik wakker met last van mijn buik. Ik zou eigenlijk een hartfilmpje laten maken in het ziekenhuis omdat ik te laat was (41 weken en 2 dagen). Mevrouw had geen zin om zich te laten zien.

Ik ben naar beneden gegaan en daar zat mijn moeder. Ze stond op het punt om te gaan werken. Echter gaf ik haar de twijfels of dat wel zo verstandig was aangezien ik last had van mijn buik. Het leek op beginnende weeën maar ik kon het nog geen plek geven. Ik heb mijn ex wakker gemaakt en het ziekenhuis gebeld dat de bevalling ging beginnen. Daarna ook mijn verloskundige en kraamzorg op de hoogte gebracht. Mijn vader kwam ook terug naar huis van zijn werk.

In de loop van de ochtend werden de weeën heviger maar ik wou echt nog niet gaan liggen en liep van de keuken naar de bank en weer terug de weeën weg te puffen. Ondertussen moest mijn familie op mijn rug wrijven aangezien ik last had van hele erge rug weeën.

Rond 12 uur moest ik nodig naar het toilet. Ik dacht naïef om te gaan plassen. Achteraf bleek dat mijn vliezen daar braken. Heel apart dat was het wel. Kort daarna kwamen de verloskundige en kraamhulp bij ons thuis en ben ik naar boven gegaan.

Ik heb nog een tijdje half hangend op de bank gelegen om de weeën op te vangen. Rond 15:00 uur was het eindelijk zover en had ik volledige ontsluiting en mocht ik gaan persen. Dit heeft wel even een tijdje geduurd voor mijn gevoel. Ook zat mijn dochter haar hoofdje half gedraaid dus waren ze even in paniek maar dit is goed gekomen hoor.

Om 16:15 uur is ze geboren. Wat een trotse mama was ik. 5 minuten daarna kondigde de placenta zich aan en ben ik nog gehecht. Ik kan jullie vertellen dat ik gewoon op mijn eigen kamer op zolder ben bevallen van mijn dochter op 16 jarige leeftijd.

Het was een hele ervaring al zou ik het nu niet zo gauw meer doen, thuisbevalling. Op dat moment vond ik dat het veiligste thuisgevoel die ik kon krijgen. Gewoon in mijn eigen bed, met mijn eigen familie en thuis bevallen van mijn dochter is het mooiste geschenk op aarde.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties