De Gouden Poot

De Gouden Poot


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik kan me voorstellen dat je denkt, dierenvoedselbank bestaat dat ook al!!! Ja, helaas hebben wij in Nederland ook een voedselbank voor dieren. Hier ben ik geweest om met hun kennis te maken met deze stichting. Je kan in deze blog alles lezen hoe ik erover denk, waarom ik het belangrijk vind en wat ze doen. 

Even voor alle duidelijkheid! Ik maak hier geen gebruik van, alleen wil ik ze aan alle kanten helpen waar ik kan. Dit artikel staat ook op mijn website, toch is dat helaas niet voldoende en wil ik het hier ook onder de aandacht brengen.

Hoe ik te weten ben gekomen over deze voedselbank

Zelf ben ik lid van de Facebook groep van vacatures in de dierenbranche en zag ik enkele weken geleden een oproep van hun voorbij komen dat ze nog vrijwilligers nodig hadden. Natuurlijk heb ik hier geen tijd voor, ik werk parttime, ben al vrijwilliger op een hondenschool en heb thuis ook nog van alles te doen en willen mijn eigen honden natuurlijk ook aandacht van mij hebben.

Toch bleef het bij mij in mijn hoofd spoken, ik blog al en mijn gevoel zei dat ik hier iets mee moest doen. Dus heb ik contact met hun opgenomen, verteld over mijn blogpagina, dat ik ook een eigen kanaal heb en zo de Gouden poot onder de aandacht wil brengen. 

Kennismaking met Hilda van de Gouden poot

Voor mij is dit echt de eerste keer dat ik naar een wildvreemd persoon naar toe ging om kennis te maken voor mijn blog, natuurlijk super spannend  en wat een spontane dame is Hilda, die mij een warm welkom gevoel heeft gegeven en ook erg open is met de vragen die ik haar stelde.

Zelf heeft ze het ook niet zo heel breed, maar kan goed rondkomen van haar WAO uitkering. Alleen wilde ze niet gewoon stil blijven zitten, maar wat doen voor haar geld en tegelijkertijd voor de medemens en dier. Ze heeft een kvk-nummer geregeld, naar de notaris gegaan. Zo is ze met een paar vrijwilligers met de voedselbank in begonnen Drenthe, Groningen en Friesland.

Wat doet de voedselbank de gouden poot voor dieren???

Kort gezegd helpt de voedselbank voor dieren en helpt mensen met alle soorten huisdieren wanneer je als baasje kunt krijgen op het moment dat je in financiële problemen terecht komt. Deze gezinnen lopen dus ook bij de gewone voedselbank. Echter doen zij meer dan dat, zo komen zij het eten voor de dieren bij die mensen thuis brengen voor €2,00 voor reiskostenvergoeding, op deze manier kunnen ze deze huisdieren ook een beetje in de gaten houden en weten beschermen ze zichzelf tegen misbruik. Dit doen ze omdat er wel bepaalde voorwaarden zijn gebonden als je van hun diensten gebruik maakt, ze controleren het dier op hun gezondheid (mocht het nodig zijn helpen ze hierin ook wanneer hier ruimte voor is) en voor de mens heb je toch een beetje sociaal contact, wat natuurlijk ook erg belangrijk is.

In de onderstaande video kun je alles zien wat ze er zelf over te zeggen heeft en waarom ze u hulp hard nodig heeft.

Mijn mening

Ik vind het in één woord fantastisch dat er nog zulke mensen bestaan, die zich willen inzetten voor anderen met hun dieren. Zo hoeven de dieren niet naar een asiel, want vaak is het beter dat het huisdier bij de huidige eigenaren blijven en een dier naar het asiel brengen kost ook geld, zo voorkom je dat dieren aan de straat wordt gezet en het is vaak nog het enige maatje wat die mensen hebben in hun leven.

Alleen denk ik dat ze toch een beetje de tijd soms anders moeten besteden om geld te werven of besparen, dus heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en heb ik met mijn man gepraat. Want alleen een blog artikel en een YouTube video vond ik niet genoeg voor hun. Mijn man gaat ze helpen met hun website (hij is programmeur) en ik wil hun ook wel helpen om zo nu en dan wat extra voor ze te doen. Zo zal ik in nauw contact blijven hebben i.v.m. de website, zal ik mijn kleding niet meer naar de kringloop brengen, maar aan hun doneren zo hebben zij ook weer wat geld voor de dieren. Natuurlijk is mijn hulp alleen lang niet genoeg en daarom vraag ik jullie hen ook te helpen.

De Gouden Poot helpen

Mocht je nu ook hun willen helpen dan kun je met hun contact opnemen.

Quirina

Webadres: De Gouden Poot
Mailadres: info@degoudenpoot.nl

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.7 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
wow dat is geweldig zeg, ik ben in januari met een project gestart hier in wilrijk bij antwerpen met hetzelfde principe, zorgen dat mens en dier kunnen samen blijven in moeilijke tijden. Het is niet eenvoudig hoor maar het lukt me wel.
| 09:33 |
Geweldig dat je dit doet! Hoop dat het je gaat lukken want het betekend in mijn ogen meer voor de dieren dan de mensen.
| 09:38 |
heb je al eens gaan kijken op mijn blogs dan kan je zien hoe wij het proberen te doen
| 12:01 |
Ja heb er vanmorgen tussen door gesnuffeld, ik ben niet echt met hun actief en help ik alleen waar ik kan helpen. Ze moeten echt het zelf doen om hier een succes van te maken.
| 12:23 |
ja hier ook hoor
| 13:02 |
Ik vraag mij af hoe de ontvangers zich voelen...
| 11:26 |
Wat ik ervan begrepen heb is dat ze wel dankbaar zijn, ook zijn er mensen niet eens met hun werkwijze. Helaas kan ik deze mensen niet interviewen in verband met hun privacy
| 12:54 |
Het lijkt mij moeilijk om door iedereen gecontroleerd te worden omdat je anders niets krijgt. Het laatste beetje eigenwaarde/zelfbeschikkingsrecht wordt dan afgepakt.
| 13:58 |
Dat klopt, ze hoeven dit natuurlijk niet te doen. Ze controleren eigenlijk alleen of er niet meer huisdieren hebben genomen en of de dieren goed verzorgt worden. Als ze dat alleen doen, heb ik daar ook wel weer begrip voor.
| 14:01 |
Als je niets hebt, al gecontroleerd wordt, dan kan iemand in huis halen die controleert bedreigend over komen. Wat is goed verzorgd? Een hond die in je bed slaapt en te vet is? De hond die vrolijk van het buitenleven geniet? Ik vind het een mooi iniatief maar uit ervaring weet ik dat het straks steeds meer op controleren enz gaat uitlopen. Een tijdrovend iets. Als dit weer heel goed loopt dan gaan donateurs ook eisen stellen enz..in ieder geval heel veel succes.
| 14:07 |
Met goede verzorging bedoel ik eigenlijk uitlaten, warm zitten, niet ziek zijn en geen mishandeling plaatsvind.
| 14:26 |
Uitlaten lijkt mij moeilijk te controleren. Los van het feit dat veel honden nergens meer los mogen lopen en je de poep behoort op te ruimen. Er zijn kleine honden die het keurig op de bak of een krant doen. Ik begrijp je idee. Ga kijken of ik er nog wat mee kan.
| 14:57 |
Wat een mooi initiatief, ik had er nog nooit van gehoord.
| 10:27 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
Dier, Tuin & Natuur
Kooikersplas Houten
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen