×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Schoonmaakazijn gebruik ik voor zoveel dingen

Schoonmaakazijn gebruik ik voor zoveel dingen


Als je mijn schoonmaakkast zie, dan zal je opvallen dat ik niet veel producten gebruikt. Je zie bij Schoonmaakazijn, natuurlijke azijn, afwasmiddel, chloor, Ajax, wasmiddel en wasverzachter staan en dat was het dan ook. Dit om het milieu te besparen en met een bijkomend voordeel ook op mijn uitgave van mijn dagelijkse boodschappen. Hoe en wat ik gebruik, leg ik je in deze blogpost uit.


De was:

Handoeken, theedoeken, schoonmaakdoekjes, dekens voor op de bank, gordijnen, kussen, sierkussens, dekbed en kussens en de dekens voor onze hond was ik alleen met azijn uit.

Mijn kleding doe ik altijd wel een klein beetje wasmiddel en wasverzachter erbij, in combinatie met iets minder azijn. Zeg maar 50/50 verhouding

Het voordeel is dat het besparend is op het milieu, water omdat ik meteen de wasmachine ontkalkt en de wasmiddel samen met de wasverzachter doe ik nu 3 keer zo lang mee. Hierdoor bespaar ik automatisch ook nog is mijn geld uit en dat noem ik een win/win situatie

Schoonmaken

De waterkoker, koffieautomaat en de strijkijzer ontkalkte ik al met natuurlijke azijn, dus daar veranderd erg weinig in. Alleen tegenwoordig dweil en lap ik de ramen ook met schoonmaakazijn, waar ik geen allesreiniger in doet. Met afstoffen, de tegels van de wc en fontein en de badkamer doe ik tegenwoordig dit in combinatie met allesreiniger. Net als de was is mijn verhouding 50/50 en gebruik ik voor de wc wel nog steeds chloor. De rest van allerlei schoonmaakmiddelen heb ik de deur uit gedaan en gebruik ik ook niet meer.

Afwassen

Wij wassen nog met de hand af, hiervoor gebruiken wij wel nog gewoon Dreft en dit is ook omdat mijn man dit in het huishouden doet. Hij wil niet met azijn afwassen, dus ja daar heb ik dan weinig over te zeggen.

Conclusie

Voordelen schoonmaakazijn

- Hiermee bespaar je het milieu

- Het laat, bij schoonmaak van ruiten, geen strepen achter

- Bespaart geld

Geschikt als reinigingsmiddel om...

- Te ontvetten (denk aan aangekoekte pannen, schoonmaken van frituurpan, et cetera)

- Bestrijden van schimmels (bijvoorbeeld in de badkamer)

- Ontkalkt apparaten zoals koffiezetapparaten en wasmachines


Dit wou ik gewoon eventjes delen en hopelijk help ik je met deze blogpost jullie ook met deze tip! Ook al is dit niet echt wereldnieuws.

Quirina
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties