Eenmaal zullen jullie daar staan

Eenmaal zullen jullie daar staan


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Er komt een dag, dan zullen jullie daar staan, om definitief afscheid te nemen, mooie momenten komen er dan niet meer en heb je wel alles gezegd bij leven? Ik weet zeker, er zullen er zijn die tranen zullen laten. Maar nu zie ik ze niet, ook zij zullen er waarschijnlijk vooraan willen staan. Tranen in de ogen, jankend als een klein kind, och wat erg dat hij is heengegaan. Nou ik kan je vertellen, dan is het te laat!


Gedicht: Eenmaal zullen jullie daar staan

Daar staan jullie dan

De één met een bedompt gezicht

De ander een traan van oprecht verdriet

Maar er staan er ook te janken

Krokodillentranen wel te verstaan

Je haalt ze er vast wel uit

De oprechte personen

De mensen met stil verdriet

De mensen met krokodillentranen

Dan zal ik blij zijn dat ik dat niet meer zie 

Verhalen worden dan verteld hoe goed ik wel niet was

Wat ik allemaal heb gedaan

Een enkeling kent mij dan oprecht

Zal zeggen wat een verdriet ik heb doorgemaakt

Helaas waren velen daar niet bij

Het zou een herkenning zijn van vervlogen tijd

Een herinnering aan mij

De mooie momenten

Maar ook zeker het stil verdriet

En dan zijn daar mijn dierbaren die ik achterlaat

Ga je hen dan verhalen over die goeie oude tijd

Of ben je oprecht en sla je een arm om hen heen

Luister je dan naar hun verdriet

Maar waarom wachten tot die tijd

Waarom niet hier en nu

Mooie herinneringen maken voor later

Zoals ik dat zo graag doe 

Eenmaal zullen jullie daar staan


(foto boven: uitsnede van een foto en onder profielfoto gemaakt door Lia van Halderen)

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Prachtig gedicht, het zou zomaar over mij kunnen gaan.
| 20:05 |
Dank voor je reactie, ik hoop het niet voor je😔
| 20:41 |
Mooi gedicht, geniet van het nu dan heb je later genoeg om op terug te zien, en wie er nog meer aan terug denkt? Niet mijn grootste zorg.
| 18:13 |
Dank voor je reactie 👍
| 18:30 |
Of er staatgewoon niemand. Daar ga ik bij mijzelf van uit.
| 20:47 |
Dat zou wel triest zijn😔
| 20:59 |
nou, jij bent negatief. Volgens mij heb je een hele goede band met je kinderen. 
| 18:10 |
Ik ben niet negatief maar realistisch. Het zou inderdaad triest (netjes gezegd) zijn om niemand te hebben, feit is wel zo dat de wereld er vol mee zit. Kinderen is geen garantie en een partner even min. Ik heb kinderen en wij zijn heel close, maar ik verwacht niet dat zij er altijd voor mij zullen zijn. Zo zit het leven niet in elkaar. Ik denk dus dat ik dan alleen sta net zo goed dat ik dat mijn hele leven al doe/sta zeker als het er op aan komt. Hoe langer je ziek bent hoe minder interessant te bent voor je medemens. De doorsneemens is heel eeg druk.
| 06:54 |
Je hebt wel gelijk, er zijn geen garanties en iedereen heeft het druk. 
| 09:11 |
Bij mij zal niemand staan, dat is afgesproken. Dierbaren kunnen thuis de laatste uurtjes afscheid nemen en ik ga, althans mijn lichaam, naar het crematorium.
| 20:07 |
Ik begrijp je tekst en ik voel ook met je mee maar ik heb wat mij betreft geen zin meer om  aan over anders-denkende/ anders-reagerende mensen over mij nog veel aandacht te geven en ik houd het dan t.z.t. ook klein mijn echte dierbaren en de rest die horen het ooit wel later. Ik heb dit besloten na vele pogingen om duidelijkheid te krijgen en zelf ook open en eerlijk te zijn dit zo te gaan doen en alles keurig netjes voor mijn dierbaren beschreven hetgeen best wel een intensieve taak voor mij was maar uit eindelijk geeft het rust en een goed gevoel. Mijn motivatie erbij was dan ook: geen interesse voor mij bij mijn leven dan ook niet bij mijn dood. Een besluit niet zo maar genomen maar bij lang nadenken en voelen en kiezen wat goed voor mij is.  Jij hebt dit voor jou in jouw gedicht goed beschreven.
| 17:04 |
Dank je wel Gea
| 17:07 |
Daar ben ik het volledig mee eens. En die paar mensen moeten er dan ook nog zijn. Ik geloof niet dat ik er van wakker lig of er niemand of 3 personen staan.
| 06:58 |
Triest dat er van die schijnheilige mensen rondlopen op deze aardkloot. Mogen van mij lekker wegblijven. 
| 16:18 |
Van mij ook😉
| 16:19 |
Ik snap je helemaal, weet verder gewoon even niks te zeggen............... 
| 15:59 |
Er valt weinig op aan te vullen.........
Anders had ik dat wel gedaan 😉
| 16:00 |
Dat is zo inderdaad 😉
| 16:01 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen