Ik mag hier staan

Ik mag hier staan


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Een parkeerplaats voor mindervaliden fietsen en scootmobielen, een prachtige oplossing, maar ik ben geen 'standaard gehandicapte'. Ik heb niet zo een driewielfiets of scootmobiel, ik heb een bakfiets. Zo val ik niet op als mindervalide. Ze zien aan mij niets....... En toch mag ik hier dus staan met mijn bakfiets.


Gedicht: Ik mag hier staan


Aan mij zie je niks

Ik ben 'onzichtbaar' ziek

En zeg nou zelf

Wat is een standaard invalide fiets

Oké, een scootmobiel is duidelijk

Ook al woorden deze soms feestelijk versierd

Maar een mindervalide fiets

Zo een ding met drie wielen

Nee dat vind ik niets

Twee wielen aan de achterzijde

Ik zou elke stoeprand raken

Omvallen tot gevolg

Nee ik vind het niets

Zo een mandje erop

Net genoeg voor de dagelijkse boodschap

En waar laat ik het kratje bier dan

Of die flessen wijn

Want dat raak ik in dat rot mandje niet kwijt

Nee een mindervalide fiets is niks voor mij

Maar een gewone fiets dat gaat ook niet

Mijn evenwicht is verstoord

En toch fiets ik graag

Een scootmobiel wil ik niet

Alle beweging ben je kwijt

Ik werd er lui van

Daarnaast gaat de conditie ook nog eens achteruit

Maar een mindervalide fiets hoeft toch niet altijd twee wielen achter

Ik kocht gewoon een bakfiets

Twee wielen voor

Zicht op wat je doet

En de boodschappen inclusief krat bier of doosje wijn

Die neem ik makkelijk mee in die bak

Over een mindervalide fiets parkeerplaats zeg ik met volle overtuiging

Ik mag hier staan! 

Ook al zie jij dat niet

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
vertel dat maar aan de WMO. Die wil mij een duofiets geven voor mijn zoontje.
| 20:07 |
Een duofiets kan een oplossing zijn, maar dan blijf je afhankelijk.... Ik ken de situatie niet, dus durf ook geen oordeel te vellen, al is mijn kennis groot op het gebied van de WMO en aanpassingen
| 20:20 |
Voor mijn zoontje is het niet geschikt. Hij heeft autisme en dat heeft een andere manier van fietsen nodig dan een duofiets. Een bakfiets is iets wat ze in mijn woonplaats niet kunnen vergoeden. Maar je hebt gelijk dat je geen scootmobiel, 3 wieler of wat voor onhandig ding dan ook wil. Als het mogelijk gewoon voor de bakfiets gaan. Dat geeft meer vrijheid dan een aangepaste fiets. Ik snap ook niet waarom ze dat soort fietsen niet een tikkie handiger maken voor de gebruiker. 
| 21:04 |
Er moet gewoon meer maatwerk komen
| 22:45 |
nooit mensen die je vragen mag jij daar wel staan?
| 18:46 |
Nee, dat niet, waarschijnlijk zien ze het bij het weglopen🙄
| 18:56 |
okee
| 19:05 |
En nee, jullie zijn er niets minder door, laat dat duidelijk zijn. 

Acceptatie is een discussie apart.......

Ik heb er mee leren omgaan, al valt dat niet altijd mee
| 18:33 |
ja, niets alles is zichtbaar voor anderen bijvoorbeeld een stoornis in het evenwicht maar mooi dat jij je toch kunt behelpen met een bakfiets, inderdaad handig met boodschappen etc. geniet er maar vaak van en ja het zorgt ook een beetje voor je conditie en de buitenlucht
| 15:18 |
Het is een verademing, een stuk vrijheid en niemand ziet dat je een beperking hebt😉
| 15:30 |
Die verademing en een stuk vrijheid had mijn dochter ook, toen ze haar eerste scootmobiel kreeg. Waarom mag niemand zien dat je een beperking hebt?  Die heeft zij en ik ook, en zij en ik zijn er geen minder mens door.
Als ik het goed begrijp,  zet je wel je bakfiets op een gehandicaptenparkeerplaats. Eigenlijk zou je dat dus ook niet moeten doen. Ik weet het, Jeroen, accepteren is moeilijk, maar daarna maakt het wel alles een stuk gemakkelijker.
| 16:08 |
Met alle respect, ik kies bewust voor een bakfiets, na 8 jaar in een rolstoel (met handbike, juist vanwege de beweging, dus activiteit) en vechten ben ik er weer uitgekomen. Een beperking is één, er naar behandeld worden vind ik iets anders. Als ik nu aan het fietsen ben, denken mensen, wat leuk, hij gaat zijn kinderen halen, moderne vader. Als ik 80 ben....... Ach wat een moderne opa, die gaat zijn kleinkinderen halen. Elk nadeel heb zijn voordeel....... Of andersom.

Ik schrijf dus echt overijzelf. Er zijn veel mensen gebaat bij de "standaard" hulpmiddelen. Ik maak alleen een andere keuze, al kan ik zonder probleem een driewieler, scootmobiel of handbike krijgen.....
| 18:30 |
Het was zeker niet veroordelend bedoeld Jeroen. En alleen maar geweldig dat je zover gekomen bent, dat je nu je bakfiets als vervoermiddel kunt gebruiken.
Wat andere mensen zeggen of denken tja, dat is een verhaal apart.
| 19:00 |
Ach, ik ben een voorbeeld voor anderen, ben van mening dat je altijd de beweging moet opzoeken, fiets, handbike etc. Bij mij dus de bakfiets, maar als het echt niet anders (meer) kan zal ik er ook aan moeten geloven, gun ieder zijn / haar vrijheid op welke manier dan ook
| 20:17 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen