×

Yoors


Inloggen
×

Yoorshoe moet je aquarelpotloden gebruiken?

hoe moet je aquarelpotloden gebruiken?


Aquarelpotloden zijn zo ongelooflijk leuk om te gebruiken, maar vaak merk ik dat mensen toch moeite hebben met de combinatie van tekenen en schilderen. Het leuke aan de potloden ten opzichte van de verf is, dat het beter beheersbaar kan zijn. Je hebt er mee over te zeggen, zeker als je beginnend aquarellist bent.

Ook is er nogal verschil in kwaliteit en helaas, maar goede kwaliteit kost gewoon meer. Dus ik raad de potloden van bijvoorbeeld de action af. Goede kwaliteit is goede kleurechtheid en goed oplosbaar. Anders loop je de kans dat wanneer je het nat maakt, de kleuren gaan vervagen of de potloodlijn niet goed oplost.

Hieronder heb ik een paar video's geplaatst waarbij ik eerst de basis uitleg en dan hoe je er mee aan het werk kan. Ik heb het in verschillende niveau's onder elkaar gezet.

Hopelijk helpt je dit verder op weg. Als je vragen hebt, hoor ik ze graag!