Konijnen schedeltje, gevonden in de duinen.

Konijnen schedeltje, gevonden in de duinen.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het zal je misschien niet vreemd doen opkijken als ik je vertel dat ik een fascinatie heb voor schedel(tje)s. Mijn hond kwam jaren terug al met iets in de bek aanlopen. Na wat enig overreden bleek het een klein schedeltje te zijn van een vogeltje. Het is me echter niet bekend van welk vogeltje, maar ik nam het dankbaar aan. 

Voor een 2  jaar terug ben ik in de duinen van Texel en compleet schedeltje tegengekomen van een konijn. Het onderkaakje was nog aanwezig en de wind had het helemaal gezandstraald waardoor het er mooi  wit uitzag.  Terwijl ik het nog eens wat beter bekeek, zag ik in het kaakje de volgende generatie snijtanden al zitten. Helaas voor het diertje is het nooit zover gekomen. 

Dit is het enige wat ik aan echte schedels heb. Afgelopen december heb ik wel een replica van een mensen schedel besteld bij een medisch groothandel. Een echter schedel gaat me dan toch te ver. Ik denk dat ik me contstant sta af te vragen wie het uiteindelijk geweest is. Nee, dat lijkt me niets.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
dit mooie schedeltje heb je dus nagetekend!!
| 23:54 |
Klopt, beetje uit de losse pols.
| 06:35 |
en dit noem jij beetje uit de losse pols......
| 21:35 |
Uh, ja ;)
| 21:48 |
hihi
| 21:55 |
Die zien er goed uit
| 15:21 |
ja vond ik ook.
| 17:07 |
Prachtig, zeg. Een mooie vondst!
| 15:00 |
nou he.
| 17:07 |
Dat is mooi bewaard gebleven.
| 13:44 |
Vind ik ook
| 14:51 |
Bijzonder he? Ooit met de kinderen een schedel en wat botten van een jong hertje gevonden.
| 13:41 |
Blijft interessant zo'n vondst.
| 13:41 |
Kun je echte mensenschedels bestellen dan? Ik moet er ook niet aan denken....
Maar body-worlds vind ik wel geweldig! (Echte mensen die zijn geplastineerd)
| 12:43 |
Het kan wel, maar ergens onderweg zit er een stukje illegaliteit tussen. Het komt dan ook ergens uit Azië. Bij Body world's heb ik een heel dubbel gevoel. Weet nog niet goed wat ik daar van vind. Fascinerend of stuitend. Gek hè
| 13:03 |
Nee hoor, begrijp ik. Ben je er al eens geweest?
| 13:06 |
Nee, ik zie wel geregeld foto's langskomen. Volgendij is er nu een expo bij ons in de buurt. Of onlangs geweest
| 13:09 |
Er is een permanente expositie in Amsterdam. Ik vind het echt de moeite waard! De tentoonstellingen zijn respectvol gemaakt (al vind ik in Amsterdam dat ze erg op het randje balanceren in de kelder), en er wordt veel gebruik van gemaakt door tekenaars :-)
| 13:27 |
Misschien moet ik toch maar eens gaan. Dan weet ik ook gelijk wat ik er van vind ;)
| 13:39 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen