Valpartijen en terug naar af

Valpartijen en terug naar af


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ondertussen was ik mijn rijvaardigheden aan het ontwikkelen op Donna, en  wat is dat op een dag ontzettend fout gegaan.

Ik besloot dat ik die dag zonder begeleiding  op het land kon gaan rijden. Lekker opgefokt en zenuwachtig zou ik dat wel ff doen. Nou daar dacht Donna dus heel anders over. Die had geen zin in een bonk spanningen en had het voorjaar in d’r kop. Ik ben er op 2 harde manieren van afgekletterd nog voor ik er goed en wel opzat. Mijn vinger was achter de teugel blijven hangen en was gekneusd terwijl het bloed onder de nagel gutsten. Mijn kont had een scherpe steek gevoeld en ik geloof dat zelfs mijn binnenste geknapt was, verder nog maar niet over de spierpijn gehad. Ik was woest op Donna maar kan achteraf alleen maar zeggen dat de fout volledig bij mij lag.

Het mag gezegd worden, de komende weken ging het er niet beter op worden. Ik durfde niet meer te rijden en gewoon aan de lijn lopen met haar was een verzoeking. We hadden het vertrouwen in elkaar opgezegd.

Ik heb hier echt nachten van wakker gelegen. Nu eindelijk je eigen paard en er niets mee durven. Ik heb mezelf een schop onder mijn kont gegeven en ben van onderaf begonnen. Grondwerk. Alleen maar grondwerk, niet rijden maar eerst het vertrouwen weer terug winnen. Dat heeft een tijd geduurd. Daarna weer als een beginner aan de longeerlijn op het paard gestapt. Bij elke schrikbeweging, en Donna heeft er veel, zat mijn hart in de keel. Ik zag overal gevaar en Donna met mij. Ik gaf mijn onzekerheid over aan haar en we stuiterden op die manier door de wei om uiteindelijk helemaal niets. Totdat bij mij eindelijk de knop omging en ik haar vertelde dat ze zich niet zo moet aanstellen. Ik naam de leiding weer en zij vond dat prettig.  Het heeft ruim een jaar geduurd voor we elkaar volledig vertrouwden en Anne heeft ons er doorheen gesleept.

Ik heb een schilderij geschilderd van Donna en mij, dit moment is het moment waarop ik weer vertrouwen in haar kreeg. Een dierbaar moment.


signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat een mooi moment!
Prachtig dat jullie weer zo'n goede band hebben kunnen opbouwen. 
| 12:22 |
Ja we genieten weer
| 13:33 |
Mooi dat het vertrouwen terug is.
| 17:01 |
Ja gelukkig wel
| 18:02 |
Prachtig verhaal! Paarden voelen ons zo goed aan.... we kunnen er heel veel van leren!
| 10:57 |
Ja echt, helaas gunnen we ons niet de tijd om goed te luisteren.  Dat heb ik inmiddels wel geleerd.
| 11:18 |
Mooi verhaal en mooi schilderij! Ik vindt paarden doodeng en zal er niet op gaan, dus vindt het echt super goed dat je dit vol hebt gehouden. Maarja, van de andere kant, je wilde ook wel heel erg graag natuurlijk! Gelukkig met succes!
| 07:52 |
Uiteindelijk ben ik er beter uitgekomen en de vraag is natuurlijk of dat anders ook zo zou zijn. Ik begrijp haar nu veel beter en de communicatie met kleine hinnikjes van haar kant zijn ook zo leuk.
| 08:35 |
Paarden zijn heel gevoelig, fijn dat de klik hersteld is. Mooi schilderij!
| 00:25 |
Ja dat zijn ze zeker. Dank je
| 07:32 |
wat mooi en dat schilderij ook. Donna legt haar kop tegen je aan zo lief!!
| 23:22 |
Ja ze kan echt lekker knuffelen
| 07:31 |
geweldig toch!
| 21:22 |
Fijn dat het vertrouwen weer terug is. Prachtig geschilderd 
| 21:53 |
Ja ik heb een hele fijne band nu met haar. Dank je.
| 22:04 |
Paarden zijn niet altijd even makkelijk om mee om te gaan.
| 21:48 |
Nee maar het scheelt een hoop als je elkaar begrijpt. Paarden zijn erg gevoelig voor stemmingen. En ze reageerde dus op mij.
| 22:03 |
Vreselijk, ik kan me voorstellen hoe je je hebt gevoeld. Mooi dat het vertrouwen weer terug is.
| 21:35 |
Ja uiteindelijk was het goed want we zijn er uiteindelijk veel beter uitgekomen
| 21:47 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen