×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
verlichting verkeer

verlichting verkeer


De donkere dagen zijn weer aangebroken, zeker nu de wintertijd weer geldt. En doordat ik vaak in de avond-uren onderweg ben, erger ik mij dus aan waar dit blog over gaat: verlichting van onze vervoermiddelen én verlichting van wegwerkzaamheden.  Auto, motor, fiets.... maar zeker ook de wegversperringen en afzettingen etc...

Ik kom het allemaal zeker 5 dagen per week tegen. Auto’s waarvan de koplampen veel te hoog staan afgesteld. Auto’s waar de verlichting niet goed van werkt, 1 van de lampen stuk o.i.d. Motoren waarvan de koplamp recht in je gezicht schijnen en je dus even geen ene sodefl***** meer ziet. Maar vlak ook de bromfietsen én fietsers niet uit, die kunnen er ook wat van. Of ze hebben helemaal geen licht aan, of het staat veel te hoog afgesteld. En ja, natuurlijk ben ik heel blij wanneer ze in ieder geval wel licht voeren, maar echt.......... probeer een beetje rekening te houden met de medeweggebruikers.

Ik ben zelf in het bezit van een tuut met verstelbare verlichting. In de stad staat mijn verlichting laag, zodra ik buiten de stad ga, zet ik het wat hoger. Ik heb er ook voor gezorgd dat de verlichting op de juiste manier is afgesteld en niet verblindend is. Ja, daar kan jij zelf voor zorgen. Bij de garage weten de monteurs donders goed hoe zij dit moeten doen, je moet er alleen niet vanuit gaan dat zij dit altijd standaard doen. Je moet het ze even laten weten dat jij de verlichting van jouw auto op de juiste hoogte afgesteld wil hebben. Natuurlijk is het hebben van een zoon die automonteur is ook wel handig.

Maar goed, naast de auto’s, motoren, bromfietsen en fietsen kom ik ook regelmatig van die grote vrachtwagens tegen. En sommige zijn echt net complete kerstbomen met al die verlichting erop. Leuk hoor, ware het niet dat ze soms aardig verblindend zijn. Maar wat mij de laatste weken nog het meest liet schrikken waren de verlichtingen bij de wegwerkzaamheden.

Ik woon / werk in Boskoop / Leiden en ben op de N11 afgelopen week aardig verblind geweest door de mobiele verlichting. En ook op de andere wegen in deze regio kom ik ze regelmatig tegen. Zo’n wagen vol met knipperende lampen en een grote pijl, en daar dan voor staat een dappere (of domme) dodo met een vrijwel onzichtbaar lampje te zwaaien en aanwijzingen te geven. En dan beledigd zijn wanneer je niet snel genoeg door rijdt......

Wanneer ik dan zo in mijn tuut zit, in het donker op de weg naar werk of terug naar huis.... vraag ik me weleens af.... ben ik nu de enige die daar last van heeft? Ben ik nou zo een zeikwijf of ......... 

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!






Encaustichris
Dan ben ik ook een zeikwijf...... Fietsers zonder licht en bussen zijn nu eenmaal geen goede combinatie :wink:
10-11-2018 12:12
10-11-2018 12:12 • 1 reactie • Reageer
Pl@fonddienst
Encaustichris fietsers en bussen zijn zowiezo geengoede combinatie 🤣

12-11-2018 01:12
12-11-2018 01:12 • Reageer
Hans van Gemert
Het is soms niet goed te begrijpen hoe nonchalant er met verlichting wordt omgegaan
10-11-2018 11:41
10-11-2018 11:41 • Reageer
Schorelaar
soms doe ik daarvoor mijn zonnebril op in de auto, al die lichten en ze worden ook zo fel. Maar niets is zo erg als een fietser zonder licht.
10-11-2018 06:41
10-11-2018 06:41 • 1 reactie • Reageer
Pl@fonddienst
Schorelaar zonnebril geprobeerd ooit, zie ik helemaal niks 🥺

12-11-2018 01:14
12-11-2018 01:14 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Of in tegengestelde richting geparkeerd staan met de lampen aan... handig... not...
09-11-2018 09:11
09-11-2018 09:11 • Reageer
Dana
Goede verlichting is zó belangrijk! Daar valt een beetje gezeik gewoon bij in het niet.
09-11-2018 03:46
09-11-2018 03:46 • Reageer