Hoofdstuk 18 - De Provence

Hoofdstuk 18 - De Provence


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Henriëtte Josephine, maar zijn noemt me MUIS

Juffrouw Van der Spits, heeft u even tijd, ik wil u even wat vragen."

"Henriëtte Josephine, kindje, wat is er aan de hand, je doet zo opgewonden. Toch niets ernstigs?"

"Welnee, juffrouw Van der Spits, ik wilde u alleen maar even iets vragen. U weet altijd zoveel dingen."

"Gelukkig maar, want ik schrok al. Er zijn de laatste tijd al zoveel verschrikkelijke dingen voorgevallen, dat ik er niet aan moet denken dat er nog meer ellende bij komt. Nou vertel maar, wat wil je weten."

"Juffrouw Van der Spits, weet u waar de Provence ligt?"

"De Provence, hoe kom je daar nu toch weer bij? Waarom wil je dat eigenlijk weten?" Juffrouw Van der Spits keek Henriëtte Josephine met argwaan aan en haar neusje begon een beetje te wiebelen. Ze kende die kleine muis maar al te goed, die had zich vast iets gevaarlijks in haar hoofd gehaald. En als die zich iets in haar hoofdje haalde was het erg moeilijk dat er weer uit te praten.

"Ik ga namelijk op vakantie, naar de Provence!"

"Hoe haal je het in je hoofd, dat is veel te gevaarlijk! Afgezien van het feit dat het onmogelijk is om er te komen. Je bent een muis. Ik weet dat ik me er niet mee zou mogen bemoeien, maar ik doe het voor de zekerheid toch maar even. De Provence ligt  hier heel ver vandaan. Hoe denk je daar naar toe te gaan. Lopend?"

"Ik ga met hem en haar van het grote huis mee, want zij gaan ook naar de Provence. Dat heb ik hun zelf horen zeggen."

"Hoe denk je dat dan wel aan te pakken. Je loopt gewoon naar hun huis, klopt op de deur en zegt: "Hallo ik ben Henriëtte Josephine, hoewel u mij MUIS noemt, en ik ga met jullie mee op vakantie naar de Provence." Ze zullen je zien aankomen. Misschien dat ze het wel leuk vinden dat er een muis in hun tuin woont, maar ik geloof nooit dat ze het leuk vinden om met een muis op vakantie te gaan."

"En toch ga ik met hun op vakantie!"

"Dat zal allemaal best wel, lieve kind, maar hoe wil je dat dan aan gaan pakken. Vertel me dat dan maar eens."

"Nou, als mensen op vakantie gaan, dan nemen ze toch altijd van die grote platte dozen op wieltjes mee. Die twee van het grote huis hebben die dingen op de zolder van de schuur staan. Zelf gezien. Daar kan ik dan best wel inklimmen."

"Als mensen op reis gaan nemen ze inderdaad altijd van alles en nog wat mee, dat noemen ze bagage en die platte dozen met wieltjes heten koffers.  Het zou inderdaad wel een mogelijkheid zijn om daar dan in te kruipen. Je moet dan alleen wel hopen dat je je ergens achter kunt verstoppen in die koffer. Gegarandeerd, als ze je zien, worden ze helemaal dol en zullen ze je met grof geweld verjagen. Bovendien, als je in die koffer kun geraken, mag je hopen dat er dan iets te eten in zit, want de reis naar de Provence is wel heel erg lang."

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hoewel de spitsmuis een bemoeial is, heeft ze hier en daar wel een puntje!🤔
| 09:55 |
Maar toch wil ik op vakantie, wat ze ook zegt!! 🐭
| 12:20 |
Tja, dan heel goed voorbereiden 😋😉
| 15:38 |
Misschien heeft juffrouw van der Spits een goed idee, dit lijkt me niets.
| 13:33 |
Nou, mij wel! Die juffrouw Van der Spits weet het altijd beter, pfff 🐭
| 16:26 |
Ik weet ook niet of dat nou zo'n verstandig idee is ...
| 12:21 |
En toch ga ik op vakantie .... 🐭
| 16:25 |
Pas maar op! Ze vinden je leuk op gepaste afstand.....
| 12:03 |
Zij vindt mij volgens heel leuk! Waarom legt ze anders al die lekkere dingen neer? 🐭
| 16:25 |
Ik vind het een doodeng idee!
| 11:26 |
Maar is wil zo graag!!! 🐭
| 16:24 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen