×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Hoofdstuk 38 - Jaap is terug

Hoofdstuk 38 - Jaap is terug


Henriëtte Josephine, maar zij noemt me MUIS

Het gaat gelukkig best goed met Hortense. Volgens mij heeft ze er geen trauma aan over gehouden.

Ik ben natuurlijk nog steeds woest op die kat van hiernaast, dat gaat zo snel niet over. Ik kan veel hebben, maar van mijn man en kind moet je afblijven.

Ach, het leven hier in de tuin gaat weer zijn gangetje. Dat ik zei dat ik weg wilde, klopt wel. Maar zeg nu zelf, waar moet een muis heen? Het gevaar loert overal. Bovendien is het ook weer niet zo makkelijk om te verhuizen. Je zit als muis toch altijd verlegen om transport. Luca is weer terug naar Frankrijk, dus daar kan ik helaas geen beroep op doen.  Over Luca gesproken; zouden hij en Aurélia al bij Luca thuis zijn. Hoe zou ik daar nu toch achter kunnen komen? Geen idee. Moet daar maar eens goed over nadenken.

Stel je nu eens voor dat hij en zij van het grote huis weer eens op vakantie zouden gaan. Gelukkig wordt het weer beter, dus dan gaan ze op het bankje (bij dat vogelhuisje met pindakaas) koffie drinken in het zonnetje. Als ze dan plannen gaan maken hoor ik het wel.

Ohlala, misschien kunnen Beau, Hortense en ik dan wel mee naar Frankrijk. Tenminste; als ze daar heen zouden gaan. Als ze dan naar Chateau De Leychoisier zouden gaan, kunnen we Hortense laten zien waar haar grootouders vandaan komen.

Ohhh, ik krijg er helemaal zin in! Nu

KRIEEEK, KRIEEEK, KRIEEEK …..

Griebels, wat was dat nu weer??????

Hoorde jij dat ook, dat enorme kabaal? Ik durf niet eens naar buiten om te gaan kijken. Gelukkig is Hortense binnen. Beau is dan wel buiten, maar die is zo wijs en voorzichtig. Maar prettig vind ik het niet hoor, het liefst heb ik in gevaarlijke situaties mijn gezinnetje bij me.

“Het leven van een muis hangt van gevaren aan elkaar” zei mijn vader altijd. Het is de laatste tijd ook wel raak. De ene ellende na de andere. En nu dit enge geluid weer.

Ik keek even voorzichtig om een hoekje en zag juffrouw Van der Spits aan komen hollen. Zou zij meer weten?

“Henriëtte Josephine, heb je het gehoord? Jaap is terug!”

Jaap?!? Jaap de Kraai?!? Dan moeten we heel goed op gaan passen. Die kraaien zijn nu eenmaal niet echt van die lekkere jongens.

“Nee, meisje …. Jaap de Krekel! Je maakt mij niet wijs dat je zijn getjirp niet hebt gehoord. O, ik ga snel verder, hoor. Verderop wonen nieuwe muizen, die weten niet dat dat geluid van Jaap kwam, dus zijn ze zich vast een krulstaart geschrokken. Ik moet ze gewoon even gerust gaan stellen.”

Ja hoor, doe dat maar snel , daaaag, juffrouw Van der Spits.

Pffff, gelukkig, niets aan de hand en juffrouw Van der Spits is weer weg. Nu ik er over nadenkt wist ik ook wel dat dat geluid van Jaap kwam. Maar hij was ook zo’n tijd weg geweest en dan raakt zoiets op de achtergrond, hè.

Wel fijn dat Jaap er weer is, want dan kun je er van op aan dat het weer beter gaat worden.

De tuin begint ook wakker te worden uit de winterslaap. Planten lopen uit en de tuin begint kleur te krijgen. Heerlijk, als dat frisse groene om ons heen. Makkelijk ook, want als de planten groter zijn, zijn wij muizen ook minder zichtbaar. Bovendien hoeven we dan ook minder moeite te doen om eten te vinden.

Ik bedenk me ineens dat ik Jaap wel eens kan vragen of hij op een van zijn vluchten toevallig Aurélia en Luca heeft gezien of misschien wel heeft gesproken. O, als dat toch eens waar zou zijn.

Ik begin weer een beetje tot rust te komen, hoor. De komst van Jaap Krekel heeft me echt goed gedaan.

 

Thea bedankt voor de foto 
Schorelaar
Voorjaar doet iedereen goed 
26-05-2018 10:33
26-05-2018 10:33 • 1 reactie • Reageer
Gerda ten Wolde
Zeker weten  😊
26-05-2018 18:05
26-05-2018 18:05 • Reageer
Encaustichris
Op naar Jaap! Kom op met die informatie ;-)
25-05-2018 09:31
25-05-2018 09:31 • 1 reactie • Reageer
Gerda ten Wolde
Ja, dat zou welkom zijn!
26-05-2018 10:20
26-05-2018 10:20 • Reageer
jolandemooij
Ben zo benieuwd of Jaap meer weet. 
24-05-2018 11:12
24-05-2018 11:12 • 1 reactie • Reageer
Gerda ten Wolde
Wij allemaal. 
26-05-2018 10:20
26-05-2018 10:20 • Reageer
Hans van Gemert
Het wordt nu vast weer gezellig(er)!
23-05-2018 13:19
23-05-2018 13:19 • 1 reactie • Reageer
Gerda ten Wolde
Ja Hans, dat wordt tijd. Ik word al blij als ik krekeltje hoor.
26-05-2018 10:21
26-05-2018 10:21 • Reageer