×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Hoe werkt dat, effectief leren?

Hoe werkt dat, effectief leren?


Ik zit nu op 5 vwo wat betekent dat ik veel moet leren en veel huiswerk heb. Aangezien ik lui ben, ook nog een bijbaan heb en één keer per week kickboks, ging ik naar manieren zoeken waardoor alles wat sneller en makkelijker gaat. Dat je dit leest betekent dat je nieuwsgierig bent naar hoe ik leer, dus ik zal je helpen!

- Een goed begin is het halve werk! Zoeken een rustige en afgesloten omgeving op. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te hoog ligt. Dit klinkt misschien raar, maar het is bewezen dat je je beter kan concentreren als de kamertemperatuur wat lager ligt. Daarnaast moet je bureau ook niet vol liggen. Vaak staan er bij mij ook nog 3 kopjes, een lege verpakking waar eerst koekjes in zaten, een elastiekje et cetera. Dit gaat je afleiden tijdens het studeren. Zorg dus dat alles overzichtelijk en opgeruimd is voordat je begint. 

- Soms heb je zo veel te doen in zo weinig tijd dat je niet weet waar je moet beginnen. Koop een notitieboekje en plan daar je dag in. Als je geen motivatie hebt, schrijf dan van tijd tot tijd op wat je precies gaat doen. Zo weet je dat als je het af hebt, je even pauze kan houden. Dit helpt ook als je in tijdsnood zit. 

- Dit is het moeilijkste, ik struggle er ook elke dag mee, maar LEG JE TELEFOON WEG. Echt, ik kan dit niet vaak genoeg zeggen (tegen mezelf ook hahaha). Het leidt zo enorm af. Hoe moeilijk het ook is, denk er goed over na voordat je je notificaties wilt checken: wil je dat jouw telefoon je toekomst beïnvloedt? Als er een moeilijk tentamen aan komt moet je gewoon leren. Als je je toetsen hebt gehad kan je trots op jezelf zijn en mag je de hele dag op je telefoon zitten. Het is het echt niet waard om te riskeren, dan krijg je later gegarandeerd spijt.

- Nu je je telefoon weg hebt gelegd vindt je het misschien nog steeds wel moeilijk om je concentratie vast te houden. Ik zoek dan altijd iets om te doen waardoor ik bezig ben terwijl ik leer, maar ik me ook kan concentreren. Ik heb dan bijvoorbeeld wat te eten of ik lak mijn nagels. Je zou ook doodles kunnen tekenen, of iets anders wat werkt voor jou!

- Daarnaast is het ook bewezen dat kaarsen je helpen om je aandacht erbij te houden. Heel relaxend en misschien nog met een lekkere geur.

- Heb je een moeilijke toets, maar kan je sommige feiten echt niet onthouden? Schrijf het op een post-it en plak die ergens waar je vaak komt (voor mij is dat de koelkast hahaha) of op je slaapkamerdeur. Zo lees je het elke keer als je er langs loopt en zo zal je het snel kunnen onthouden. Dit werkt alleen als je er op tijd mee begint!

- Als je dan pauze houdt en even niet hoeft te leren, gebruik ook die tijd nuttig! Zit niet de hele tijd op je telefoon, zo kan je hoofd niet rusten. Ga bijvoorbeeld wat te eten maken of strek je even goed uit. Als je de tijd van je pauzes effectief benut, zal dat je helpen wanneer je verder gaat. 


Dit zijn zo een paar tips op een rij, maar ik heb er nog meer! Laat het even weten als je geïnteresseerd bent, dan komt er nog een deel 2! Daar ga ik in op meer leertechnieken en een paar praktische tips, waarvan ik zeker weet dat die nieuw voor je zijn! 

Lots of love

 Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!
myonlinestory
Kan je misschien een blog maken over hoe je goed kan plannen? dit is echt een zwak punt van mij :)
24-01-2018 15:11
24-01-2018 15:11 • Reageer
Yoors World
Gepost op de facebook pagina: https://www.facebook.com/hoewerktdat/?fref=ts laat niet na je FB vrienden uit te nodigen om deze pagina leuk te vinden! grtjs!
22-01-2018 11:38
22-01-2018 11:38 • Reageer
Vinception
Hele handige tips! Ik zit zelf in vwo 6, maar ik herken het lui zijn heel erg. Ik ben ook totaal niet bezig met de aankomende examens (terwijl ik in de derde klas echt aan het stressen was daarover, haha). Notitieboekjes zat hiero, en die telefoon gaat mooi in een kluisje en dan geef ik de sleutel aan m'n ouders. Whatsapp en Facebook kan ik wel via m'n laptop, maar dan kan ik in ieder geval niet afgeleid worden door Snapchat, Instagram en allerlei spelletjes die reuzeinteressant zijn op het moment van leren :'D handige tips!
21-01-2018 22:44
21-01-2018 22:44 • 1 reactie • Reageer
laura.luca.laban
Hahaha ik voel je, dat is ook wel handig. Ik zal in de komende dagen wel een deel 2 voor je posten, mocht je daar nog baat bij hebben :)
22-01-2018 21:28
22-01-2018 21:28 • 1 reactie • Reageer
Schorelaar
Goed bezig dame, nuttige tips.
21-01-2018 19:19
21-01-2018 19:19 • 1 reactie • Reageer
laura.luca.laban
Dankuwel!
22-01-2018 21:27
22-01-2018 21:27 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Daar staan zeker bruikbare tips bij.
21-01-2018 17:46
21-01-2018 17:46 • 1 reactie • Reageer
laura.luca.laban
Goed om te horen, bedankt!
21-01-2018 18:19
21-01-2018 18:19 • Reageer
Mygirlylife
Allemaal goede tips! Zeker de afleiding is hier zeer herkenbaar ;)
21-01-2018 17:08
21-01-2018 17:08 • 1 reactie • Reageer
laura.luca.laban
Hahaha ja hè! vreselijk, maar wij weten beter :)
21-01-2018 18:19
21-01-2018 18:19 • Reageer