Ik heb het gedaan - 10 dingen die Madeleine heeft gedaan


Naar aanleiding van de challenge "Wat heb ik nog nooit gedaan"van Ingrid verzon Sabrina het tegenovergestelde "10 dingen die je wel hebt gedaan"

Heb je deze Challenge's gemist?
Je leest ze hier:

De dingen die ik nog nooit gedaan had, daar heb ik al eerder een blog over geschreven.
Je leest hem hier:

En dan nu mijn bijdrage van tien dingen die ik wel heb gedaan!

1. Tijdens weerbaarheidstraining op de SPW was één van de onderdelen dat we een plankje hout moesten doorslaan in één beweging met de vuist. Ik was als laatste aan de beurt. Mijn plankje ging de eerste paar keren niet doormidden. De leraar wilde op een gegeven moment stoppen, want mijn hand was inmiddels al behoorlijk blauw geworden. Het was op een vrijdagmiddag en ik wilde niet naar huis voordat dat plankje doormidden was. De dertiende keer ging die doormidden. Waarom ging het nou zo lastig? Ik had een noest in het hout zitten precies in het midden. Maar het gaf mij een enorme kick om te zien hoeveel kracht een mens in zich kan hebben.
Het plankje heb ik nog wat jaartjes bewaard.

2. Meerdere malen achter dieven aan gerend en ze opgepakt en overgedragen aan de politie.
Er komt een enorme adrenalinestoot in mijn lijf zodra er eentje gaat jatten. Ik pak je! 

3. Als 11 jarig meisje gevraagd worden om de fluitiste te vervangen in een muziekcombo voor de Sinterklaas uitvoeringen voor basisscholen in de Schouwburg te Deventer. Ik had een eigen kamer met zo'n spiegel met theaterlampjes. Heel indrukwekkend als 11 jarige om dit te mogen meemaken.

4. met een skateboard op de halfpipes in Rotterdam ervan afgaan zonder bescherming. Achteraf levensgevaarlijk!


5. Teveel kruiden toevoegen aan de gehaktballen! Niet te vreten hihi

6. Ik had een hekel aan het vak Textiele Werkvormen. Het ergste was het lapje met verschillende steken maken.
Van woldraad en zo'n jute lapje met die gaatjes. Van frustratie zat die vast op mijn kleding en er kwam een rebel in mij los en heb ik elk bolletje wol uit het schoolraam gehangen aan de draad en dan ongeveer 13 meter naar beneden. Overspannen juf en geschorst. Een maand later hing er toch nog een wandkleed van mij op de Open Dag en mocht ik bij dat kraampje staan.

7. De dag en de nacht omdraaien als baby al en nu ben ik nog steeds een nachtvlinder...

8. Drie boeken uitgelezen in een dag. Ik hou van lezen en als ik eenmaal lees kan ik bijna niet meer stoppen.

9. Meerdere keren een geldprijs gewonnen.

10. Als model een paar keer een opdracht mogen doen.