Moedermaffia


#Moedermaffia

We horen en lezen deze term regelmatig op #social media. Sinds de term "moedermaffia"de wereld in werd geslingerd zie en lees je overal voorbeelden ervan.
Zo ook weer vanochtend toen ik op Facebook een artikel voorbij zag flitsen over moeders, de zogenaamde "moedermaffia" die massaal commentaar hadden op Meghan en de manier waarop ze haar zoontje Archie vasthield tijdens een uitje naar een polowedstrijd. Mmmm, dacht ik....was er laatst ook al niet zo'n groepje moeders die commentaar had op Waylon hoe die tijdens een leuke vakantie lekker noodles zat te eten en dat men bang was dat er een sliertje noodle  in het keeltje van de kleine Teddy zou verdwijnen ? Nog een paar maanden eerder hij en zijn vrouw commentaar kregen over een autostoeltje die ze gebruikten tijdens een autorit? Ik denk dan....letten we niet een beetje veel teveel op elkaar? Dat bemoeder gedoe. Ik kan er heel slecht tegen. Ik vraag me dan af....hoe zou jij het vinden als ik me ga bemoeien met jouw kindje en de opvoeding? Heb jij je kindje altijd goed vastgehouden dan? Maak jij nooit een keer een fout? Altijd maar dat wijzende vingertje.


IK BEN ZELF MOEDER

Ik ben zelf ook #moeder . Van drie kinderen. Ik heb me nooit kunnen meten aan die kliek moeders die op het schoolplein elkaars ervaringen uitwisselden over poep, plas, voeding en slaapjes , welk verjaardagsfeestje het hipst is om te doen, welke boeken je kindje moet lezen en ga zo maar door... Ik was zwaar allergisch voor het type moeder wat jou wel even ging vertellen over hoe je het beste dit of dat voor je kindje kon doen. Ik was nog meer allergisch voor de echte "moeder overste moedermaffia"die haar man, de vader van haar kinderen voor lul zette en public of graag mocht laten horen aan andere moeders dat die of niks kan of niks deed, of dat die het beter helemaal niet kon doen.
Ik fietste dan ook altijd snel weer weg vanaf het schoolplein om vragen te voorkomen. Bang voor de "moedermaffia" met hun alziende oogjes. Gekheid natuurlijk. Ik was totaal niet bang, alleen super geïrriteerd. Het zijn ook altijd dezelfde en ze voeden elkaar met hun geklit en die kliekjes. Lekker beppen op het schoolplein, alles samen doen. Ook zo eng vind ik dat. En geloof me er zijn ook schatten van moeders! Hardwerkende moeders, lieve moeders die trots zijn op hun partner, kinderen en gewoon lief zijn! Gelukkig zijn ze er nog! 


WAAR KOMT HET WOORD "MOEDERMAFFIA" VANDAAN?

Oorspronkelijk werd dit woord bedacht door de Australische gezins-en relatiepsychologe #Adrienne #Burgess .
Zij gebruikte het woord "mother mafia" voor het eerst.
Dit woord kwam voor in één van haar geschreven boeken, namelijk Fatherhood Reclaimed ( Het vaderinstinct).
In dit boek neemt ze ons mee in het vaderschap en hoe belangrijk ook vaders zijn in de opvoeding van de kinderen en het gezin en wat voor een beeld er geschetst wordt in de westerse wereld over de vaderrol en hoe door de eeuwen heen het beeld van de vaderrol binnen het gezin veranderd is. Ze heeft onder meer verschillende gesprekken gevoerd met vaders uit verschillende lagen van de samenleving en daar onderzoek naar gedaan.
Vaders blijken namelijk veel meer betrokken te zijn bij hun kinderen dan wordt aangenomen.
Dus eigenlijk is deze term "moedermaffia"meer gericht op de vaders en kan ik niet anders dan concluderen dat de term "moedermaffia" nu voor elk wissewasje maar gebruikt wordt en op social media wordt geslingerd onder ieder artikel.


HULDE AAN DE VADERS

Ik neem het op voor de vaders van onze kinderen!
Zij zijn naar mijn mening ook heel goed in het opvoeden van onze #kinderen . Op sommige vlakken misschien nog wel beter!
Om maar even naar die van mij te kijken. Ik heb een geweldige vader voor mijn kinderen.
Eigenlijk was die nog handiger dan mij toen die kleintjes geboren werden.
Hij deed ze net zo goed  in badje, luiers om, flesjes geven, troosten, wandelen, kortom ze bestaan echt!
En voor de "moedermaffia" heb ik een korte boodschap.
Koop het boek "Het vaderinstinct" en vergeet niet dat je een gezin bent.
Leuk cadeautje voor Moederdag bijvoorbeeld en wil je het leuk houden: "DOE IS LIEF"


Meer lezen van mij?

Hieronder vind je diverse blogs van mij..

Kom je ook gezellig lezen of bloggen bij Yoors?
Het is gratis!
Aanmelden kan hier:  https://y.is/jI1nv