Woord van de dag - Unplugged


#woordvandedag #unplugged #taal

 Ik was wat muziek aan het draaien vanmiddag. Daarbij kwam ik ook een cd tegen met hits van MTV Unplugged.

Unplugged, een mooi woord vind ik. Dat is mijn woord van de dag...

Betekenis van het woord Unplugged: 
Zonder elektrische versterking. Dus enkel en alleen muziek maken met muziekinstrumenten, zoals piano, drum, gitaar en je stem. In de jaren '90 zagen we een stroming Unplugged muziek naar voren komen. Verschillende artiesten en  popgroepen gingen hun nummers akoestisch ter gehore brengen. Bij televisiezender MTV kon je de Unplugged concerten zien die werden uitgezonden. Zo waren er o.a. concerten te volgen van Eric Clapton, Alanis Morrissette, R.E.M., The Cranberries en vele anderen. Persoonlijk heb ik uit die tijd wel een favoriet nummer die mij altijd is bijgebleven en waarvan ik ook meteen de cd kocht met de acoustic live editie.  Dat was die van Eric Clapton. Het nummer Tears in Heaven is één van de bekendste akoustische versies van hem. Die vind ik prachtig! Zelf kies ik voor het nummer Layla die eveneens op die cd staat.
Je kunt hem hieronder beluisteren. Dat er nog maar veel naar unplugged muziek geluisterd mag worden....


Hou je van lezen en schrijven? Meld je dan GRATIS aan via onderstaande knop en doe direct met ons mee!

More