#Briefwisseling


#briefwisseling met @LWAlmanak Met belangstelling las ik de #post van @LWAlmanak waarin hij een briefwisseling op gang wil krijgen. Ik vind het een leuk idee en wil graag ook mijn bijdrage leveren. Het is nog lastig voor me om mijn weg te vinden in het plaatsen van posts, het is nogal een wirwar voor me. Ik ga het toch proberen, al doende leer ik toch? 

Afgelopen week waren er berichten in de media over de grazers in natuurgebieden, er zouden mensen zijn aangevallen door de koeien die er in deze gebieden lopen. Ach ik vraag me dan af hoe het is gegaan? Ik loop heel vaak met mijn camera in het natuurgebied. Ik blijf echt wel op gepaste afstand. Ik peins er niet over om van dichtbij een foto te maken.

 Enige tijd geleden liep ik met man en aangelijnde hond in het Drents Friese Wold, we zijn niet bang aangelegd maar toen had ik het niets te breed. We waren nog meer dan 25 meter verwijderd, de Schotse Hooglanders kwamen op ons afgerend. Gekscherend zeg ik achteraf dat deze dieren niet de 25 meter in acht nemen. Ze kwamen zo dichtbij me, man en hond stonden aan de andere kant, ik twijfelde geen moment, ging staan met opgeheven rechterhand en riep zo hard ik kon: "BLIJF!" Ze bleven staan en keken me aan … ik kon me van hun verwijderen en rennen naar man met hond. Jeetje het was wel even reuze spannend hoor. Wat ik al zei, ik peins er niet over, hoe graag ik ze ook fotografeer, om dichtbij te gaan en een foto van de grazers te nemen. Dan maar geen foto. briefwisseling Nu ik terug ben op dit platvorm vraag ik me af of je nog steeds het onderkomen hebt in mijn geliefde Drents Friese Wold? 

In de link vind je voor degene die het interessant vinden nog aanwijzingen hoe je om problemen te voorkomen het best om kan gaan met grazers in natuurgebieden. https://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?msg=25781