Kukeltje gaat op pauze


Elke keer als ik Yoors open valt het me op. Gewone blogs (interessante en zelfgeschreven artikelen, verhalen, gedichten, eigen foto's, persoonlijke blogs, etc) raken steeds meer in de minderheid. Daarvoor in de plaats komen steeds meer linkjes naar nieuwsberichten die door de plaatser van die link interessant gevonden worden, meestal om de eigen overtuiging voor het voetlicht te brengen. En nog eens, en nóg eens.

Is dit de kant waar Yoors naar toe gaat? De vlugge 'waan van de dag' en het vlug scoren met linkjes, ten koste van 'eigen werk'? Ik zou dat een slechte ontwikkeling vinden. Voor mij persoonlijk voel ik dat Yoors begint te veranderen van inspiratie naar ergernis - geen fijn gevoel. Mensen aan wie ik de hoofdpagina van Yoors laat zien vragen zich af waarom ik op een site zit met zoveel links naar buiten (waaronder ook complotsites). Zelf vraag ik me steeds meer af, al ben ik duidelijk geen 'grote blogger', of ik mijn eigen werk daartussen wil hebben staan. De laatste tijd weerhoudt het me in ieder geval om nog wat te maken.

Ik weet dat er een nieuw Fairshare model komt met hopelijk een mogelijkheid om te filteren wat je wel of niet leest en bekijkt. In afwachting daarvan ga ik voorlopig 'op pauze'. Ik zal zo nu en dan even kijken of er op dit punt verbeteringen zijn. Blijft het zoals het nu is, dan zal ik mijn conclusies moeten trekken. En nee, dit is geen 'dreigement', het is een vaststelling. Per slot van rekening mag ik dingen die ik doe ook gewoon leuk vinden.

Waarom ik deze blog schrijf? Heb ik behoefte aan aandacht? Ben ik zielig? Dat vind ik zelf niet. Ik vind het persoonlijk wel zo eerlijk om mijn gevoel en mening weer te geven. Dat lijkt me beter dan stilletjes te verdwijnen en achteraf te denken (of te horen): "Had dat maar eerder gezegd..."

#ontwikkeling #Fairshare #mededeling #durftevragen