×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Op tijd en stond...

Op tijd en stond...


Tijd. Voor een Aspergeriaan een oneindig groot vacuüm.  Een uur, dag, maand of jaar,... Het is er wel maar ik kan het gewoon niet aanvoelen.
Niet te verwonderen dus dat mensen met Asperger veelal problemen krijgen met onbetaalde rekeningen, gemiste afspraken, deadlines, ... Wetende dat onze maatschappij puur draait op de motor van tijd. Dit is ook de reden waarom structuur van het grootste belang blijft in mijn leven.

Ik vertel u geen geheim als ik zeg dat in mijn zoektocht naar innerlijke rust 'tijd' de grootste vijand was en eigenlijk nog steeds is. Je zal maar meedraaien in deze gejaagde maatschappij zonder een greintje tijdsbesef.
Daarom heb ik mezelf aangeleerd om te leven van ankerpunt naar ankerpunt. Als het overzicht op langere periode niet echt lukt is het beter om zelf de tijd te gaan indelen in korte periodes waarin ik me veel beter kan  focussen op mijn to do's.

Wat zijn die ankerpunten dan? Opstaan tot vertrek naar het werk, aankomst daar tot de eerste pauze, de tijd tussen die pauze en de middag, ... Voor de dagdagelijkse dingen lukt mij dat al aardig.
Wat verderweg gelegen activiteiten betreft is dit niet meteen een oplossing. Een rekening die betaald moet worden, een afspraak een paar weken later, ...
Vroeger deed ik het met een zakagenda, maar het probleem is dat je die enkel uit de zak haalt als je hem nodig hebt. Een belangrijk aspect uiteraard. Helaas lukte het niet om die agenda op regelmatige tijdstippen na te kijken.

Toen was er de smartphone, mijn reddende engel. Ik gebruik Google Kalender. Via een app heb ik die op mijn voorscherm van het toestel geplaatst. Zo zie ik, telkens ik mijn smart gebruik, een overzicht van de komende weken. De kans om iets te vergeten is op deze manier al een heel stuk kleiner.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Ingrid Tips en meer
Mocht de foon ooit uitvallen of zo. Een alternatief: agenda standaard bij ontbijt raadplegen een optie?
04-06-2018 13:17
04-06-2018 13:17 • Reageer
Hans van Gemert
Ja, dan is de moderne techniek wel een uitkomst
04-06-2018 00:12
04-06-2018 00:12 • Reageer
Schorelaar
Wat slim gedaan met je smart phone. Fijn dat dat werkt. 
03-06-2018 20:37
03-06-2018 20:37 • 1 reactie • Reageer
PeterVoske
Leven met Asperger = leven met trucjes en ezelsbruggetjes 😜
03-06-2018 20:46
03-06-2018 20:46 • Reageer
FrutselenindeMarge
handig om te weten ga ik weektaak ook als extra inzetten voor sommige ll
03-06-2018 19:13
03-06-2018 19:13 • Reageer