×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Mindfulness by DvdV,  Oplossingsgericht denken

Mindfulness by DvdV, Oplossingsgericht denken


Vorige week kwam ik op het briljante idee om mijn slaapkamer om te bouwen voor mijn twee prachtige honden.
Ik zou van mijn eigen bed een hoogslaper gaan maken, met daar onder een steigerhouten bed voor de honden. Dat bed van de honden moest wel groot genoeg zijn om als opbergkist te gebruiken. 
Best wat eisen en best een klusje!
Maar zoals de meeste van me weten ben ik niet voor één gat te vangen en als ik iets wil dan lukt het me ook.

Eerst een stukje over mij wat misschien wel belangrijk is om te weten:
Vorig jaar augustus raakte ik voor de vierde keer verlamd in mijn benen. Inmiddels weet ik waar het door komt. Door onverwerkte trauma's vergelijke mijn hersens bepaalde voorvallen met die trauma's & als dit te vaak voor komt zegt mijn lichaam letterlijk even stop en schakelt het bij mij mijn benen uit. 

Daar zat ik dan in een rolstoel voor de vierde keer, met angst dat het nooit meer goed zou komen. Ik oefende me suf maar zat onbewust in een verkeerde omgeving en een verkeerde situatie.
Ik had een relatie wat niet zo lekker liep, en was verhuisd naar een omgeving waar ik niet thuis hoorde. Half oktober besloot ik een punt achter de relatie te zetten na een zoveelste voorval en terug te gaan naar mijn ouders. Vanuit daar zou ik opzoek gaan naar een eigen huisje en gaan knallen voor mijn revalidatie. (Ik stond nog steeds op een wachtlijst).

Eenmaal bij mijn ouders ging het snel vanaf 21 november zou ik een huisje hebben, de revalidatie liet nog even op zich wachten maar intussen had ik wel mijn lichaam zo ver dat ik wat kon schuiven (slepen) met mijn voeten over de grond. Na in mijn eigen huisje kei hard te trainen begon ik op 31 december 2017 mijn eerste stappen te zetten. 
Hier onder een filmpje waarin je langzaam mijn vooruitgang te zien krijgt tot lopen aan toe.

Oplossingsgericht denken

"Vorige week kwam ik op het briljante idee om mijn slaapkamer om te bouwen voor mijn twee prachtige honden.Ik zou van mijn eigen bed een hoogslaper gaan maken, met daar onder een steigerhouten bed voor de honden. Dat bed van de honden moest wel groot genoeg zijn om als opbergkist te gebruiken.
Best wat eisen en best een klusje!
Maar zoals de meeste van me weten ben ik niet voor één gat te vangen en als ik iets wil dan lukt het me ook."


Intussen mijn (stief) vader gebeld of hij met mij vrijdag 16 feb. hout wilde gaan halen en mijn bed wilde ophogen, en natuurlijk de opbergkist te bouwen wat uit eindelijk een honden bed zou worden. 
Ja, dat kwam wel goed.  Waarom ik mijn (stief) vader belde? Dit was op dat moment de beste oplossing... ik keek nog niet verder. Tot ik er even een half uurtje later over na dacht...
Dit kon ook anders, zelfstandig en een mooie uitdaging!

Als ik iets in mijn hoofd heb, heb ik het niet in mijn kont zeg maar... Ik moet dan direct aan de gang. 

Gister 14 feb. besloot ik naar de bouwmarkt te lopen, hout te gaan halen en weer terug te lopen.
Het was direct een top doel voor mij, omdat ja echt verder dan een wandeling van 2 km kwam ik nooit of dat dacht ik tenminste.  Zo gedacht, zo gedaan.. Op naar de bouwmarkt!
Heen weg 3,5 km & de terug weg 3,5 km, en niet te vergeten de terug weg zou zijn met een kar met hout. De mensen die me kennen zullen nu denken, typische actie voor Dees..

Hier vast een foto van hoe mijn slaapkamer er eerst uitzag.

help

Mijn wandeling begon om 09.20 uur richting de bouwmarkt. Onderweg kwam ik een benzinepomp tegen en hier heb ik even wat te drinken gekocht, en ben daarna direct doorgelopen 10 uur kwam ik aan bij de bouwmarkt. 

Direct pakte ik een kar en ben ik de winkel in gelopen, ik wist natuurlijk precies wat ik nodig had. 
5 palen van 140 hoog en 5 steigerhoutenplanken.

Opzoek naar het juiste gangpad met het hout dat ik nodig had. Intussen dacht ik, i did it!!  
Alleen nog terug......

Na dat ik alles had, even snel langs de zagerij waar de steigerhoutenplanken vast op maat werden gezaagd. 
Dit scheelde mij weer werk, lekker makkelijk en gelukkig hadden ze deze service. 

Op naar de kassa, even betalen en beginnen aan de terug weg. 
Inmiddels was ik op adem en mijn benen voelde goed aan en besloot dus maar te beginnen aan de uitdaging met een kar met hout op naar huis!

De terug weg was zwaar en heb ook 3x 5 minuutjes moeten pauzeren, maar wat voor mij belangrijker is; eenmaal thuis ben ik even gaan zitten om wat te drinken en wat denk je.. na 10 minuutjes weer helemaal bij getrokken en had ik nergens last van. Geen pijn in mijn benen, niet oververmoeid.. nee het ging nog steeds goed!!

Ik besloot van mijn huidige bed de matrassen en de lattenbodems er af te halen, en te beginnen aan het verhogen van mijn bed. Het was niet makkelijk om het frame in mijn eentje omhoog te tillen tussen 3 muren en de palen te plaatsen. Gelukkig is het deze klusmuts gelukt! met een een goed 45 minuten stond het bed op de gewensde hoogte! Ik kan jullie vertellen dat geeft een behoorlijke boost als je dat even alleen flikt!!

Ach, en nu ik toch bezig was kon ik eigenlijk ook wel meteen de opbergkist maken onder mijn bed, dan was het maar vast zo ver af!
Even een korte pauze en door. Al snel stond ook de kist zo goed als in elkaar!
Hier onder een foto van hoe het nu is, maar volgende week word de rest nog geverfd en afgemaakt. 

Wat nu eigenlijk de clou van het verhaal is, is eigenlijk als je oplossingsgericht denkt je veel meer kunt bereiken dan je eigenlijk denkt. Met een beetje doorzettingsvermogen en het positieve denken door altijd een passende oplossing te zoeken kom je waar je naar toe wilt!

Het is me gelukt het geeft een boost aan je zelfvertrouwen, je voelt je happy met wat het geworden is. Ondanks dat ik nu barst van de spierpijn en ik merk dat ik wat vermoeid ben ben ik ontzettend trots op mezelf. 

Dus, loop jij ergens tegen aan wil je niet afhankelijk zijn van andere maar zelfstandig zijn. Wil je echt voldoening halen uit iets? Denk dan in oplossingen, bij elk probleem past ook een oplossing!


Vind je het interessant om meer hier over te lezen of om hier meer over te leren en wil je een melding ontvangen wanneer er een nieuw verhaal of een nieuwe blog online staat?
Mail me dan even op onderstaand email adres en dan zet ik je in de mailing lijst!

Heb je interesse in coaching/ motivatie of heb jij een probleem?
Dan kun je mij een mail sturen op;  mindfulnessbydvdv@gmail.com 

Graag in de mail toevoegen: Jou verhaal en jou hulpvraag!
Dit is geheel vrijblijvend en gratis. 


Wil je mijn blogs over Mindfulness by DvdV volgen?
Meld je dan even aan in het onderstaande venster met de de blauwen letters "aanmelden"
Dit kan met je eigen email adres of eventueel met je eigen facebook pagina. 


Heb je je aangemeld? Dan kun je vanaf nu ook reageren onder deze blog en de hierop volgende blogs!

signup

Mindfulness by DvdV
Schorelaar
Doorzetter, ben je daarna onoverkomelijk moe?
28-02-2018 00:03
28-02-2018 00:03 • 1 reactie • Reageer
Mindfulness by DvdV
Nee voornamelijk voldaan.
02-03-2018 17:33
02-03-2018 17:33 • Reageer
DiaantjesLife
Ongelooflijk hoe je dit toch steeds weer flikt kanjer! Zo trots op jou!
15-02-2018 18:24
15-02-2018 18:24 • 1 reactie • Reageer
Mindfulness by DvdV
Geen woorden voor en hoop inspiratie te zijn voor andere!
19-02-2018 18:19
19-02-2018 18:19 • Reageer
Fitziej
Prachtig! goeie inspiratie, kijk weer uit naar de volgende
15-02-2018 12:42
15-02-2018 12:42 • 1 reactie • Reageer
Mindfulness by DvdV
Dankjewel ! En fijn dat het inspiratie geeft!
15-02-2018 13:08
15-02-2018 13:08 • Reageer
diniedezeeuw
Mind over Matter. Goed bezig!
15-02-2018 11:57
15-02-2018 11:57 • 1 reactie • Reageer
Mindfulness by DvdV
Thanks!
15-02-2018 13:08
15-02-2018 13:08 • Reageer
Vriend
Complimenten, streek staaltje werk
15-02-2018 11:27
15-02-2018 11:27 • 1 reactie • Reageer
Mindfulness by DvdV
Thanks!
15-02-2018 13:07
15-02-2018 13:07 • Reageer
LivingThaGoodLife
Dat heb je knap gedaan !
15-02-2018 11:21
15-02-2018 11:21 • 1 reactie • Reageer
Mindfulness by DvdV
Dankjewel!
15-02-2018 13:07
15-02-2018 13:07 • Reageer
Encaustichris
Zo hé, je gaat er meteen goed tegenaan!
15-02-2018 11:06
15-02-2018 11:06 • 1 reactie • Reageer
Mindfulness by DvdV
Ja zeker!
15-02-2018 13:07
15-02-2018 13:07 • Reageer