Tegenslagen & toch positief kunnen denken.

Tegenslagen & toch positief kunnen denken.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

De afgelopen periode ben ik wat rustiger geweest met blogs schrijven. Wel heb ik een aantal keer de vraag gekregen of ik wel weet wat tegenslagen zijn. 
Helaas weet ik wat tegenslagen zijn, misschien wel als geen ander. Hoe het kan dat ik dan nog steeds positief kan denken?

Mindfulness is het begin! Een andere kijk geven op iets wat negatief is brengt vaak iets positiefs. Ja, ik heb dat moeten leren maar het helpt me elke dag weer!

Zo vorige week, mijn fiets ging kapot mijn enigste vervoersmiddel. EN NU!! PANIEK.... (Heel eerlijk ja een beetje aangezien ik afgelopen maandag begon bij mijn nieuwe werkgever.) Al snel kwam het besef dat ik moest denken in oplossingen. Dat is gelukt!

Met een beetje hulp heb ik een autotje aan kunnen schaffen en leken alle problemen uit de wereld.

Nu vandaag Donderdag 16.45 uit mijn werk rijdt ik in mn auto naar huis. Wat denk je? Omdat ik even mijn zonnebril wilde pakken om op te zetten raakte ik een stoeprandje. 
Ik vervolgde mijn weg naar huis, en net een 700 meter voor mijn huis begon mijn stuur te trillen. Natuurlijk PANIEK! want ik heb deze auto nog maar een week.. WAT NU!!

Thuis de auto geparkeerd en al snel toen ik uitstapte werd duidelijk dat mijn rechter voor band lek was. De band die ik heb geraakt op het stoeprandje.... 
SHIT BALEN! Maar ook nu weer denken in oplossingen. Morgen moet ik toch echt weer naar mijn werk. 

Vanavond gaat mijn reserve wiel er onder en even kijken hoe erg het is gesteld met mijn band. Eventueel een prop & anders een nieuwe band.  Want het is nou eenmaal niet anders en druk maken heeft gewoon helemaal geen zin!

Dus; Nee, bij mij zit niet alles mee STERKER nog... ik weet als geen ander wat tegenslagen zijn. Hoe cliché het misschien ook klinkt; Voor alles is een oplossing, en alles in het leven is een keuze! 

help


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Het is echt een manier van kijken. Natuurlijk kan je niet altijd happy zijn, maar als het er echt om gaat, per situatie kijken wat je eraan kunt doen en kiezen voor een positieve instelling. Juist door het hebben van tegenslagen doe je hier ervaring mee op... Herkenbaar stuk!
| 15:53 |
Helemaal met je eens!
Persoonlijk vind ik wel dat ook een negatief gevoel er even mag zijn maar de kunst is het om na dat te uiten om te zetten in weer een positieve mindset!
| 08:40 |
Ik had mijn auto ook pas een week toen ik er 'pech' mee kreeg. Deze keerging het om een elektrische ruit die niet meer dicht wou. PANIEK. Zoveelste keer pech achterelkaar (en wat andere factoren) werd me even teveel. Het idee dat de auto zo 's nachrs geparkeerd moest staan stond me niet aan.
Is goed gekomen.
| 17:20 |
Gelukkig komt het altijd goed. Geef alles een beetje tijd en ruimte voor je gevoel en je zult zien dat het beter voelt. 

Wel vervelend als t raampje een nacht inderdaad open moest staan. Lijkt me ook geen prettig idee maar als je niet anders kunt moet je het accepteren en dat is de kunst. 
| 08:39 |
Wat mooi geschreven zeg mijn complimenten:-) positief blijven is een mooie drijfveer. Ik ken ook veel tegenslagen maar die moet je los laten. Daarom schrijf ik het van mij af...genoeg getyp van mij haha! Doeii doeii
| 17:23 |
Aah dankjewel meis!
Ja ieder op zijn eigen manier. Ik hoop dat ik mensen kan inspireren. Mindfulness is namelijk echt een begin van vrij leven zonder de druk dat alles maar fout gaat en negatief is etc.
Het is zo grote last die van je schouders valt als je kunt Omdenken.
| 18:41 |
Helemaal waar..keep it up :-)
| 19:58 |
Er zijn zo van die periodes dat alles lijkt tegen te gaan.
| 15:59 |
Zo zie ik het niet. Het zijn allemaal kleine voor valletjes die testen of je nog steeds positief kan blijven.. Levenslange test.. en hoe je er mee om gaat is een keuze. ;-)
| 18:40 |
Klopt.
| 17:20 |
Zeg dat.
| 17:20 |
Wou dat ik zo'n tegenslagen had. Ik bedoel: Voor mij zijn dit de kleine ongelukjes in het leven, maar ik begrijp wat je wilt aangeven. Van een fiets naar een autootje is een enorme verbetering , maar je zal wel eventjes gepanikeerd hebben denk ik. Dat met die zonnebril doe ik ook, maar ik hou dan mijn stuur recht, lol. Jij vanaf nu ook (hoop ik).
| 00:59 |
Haha ja Mieke ik ook dit was gewoon een klein ongelukje..
Maar ook ik ken de grote tegen slagen.
Daarvoor kun je kijken op DvdVeldenBlog op Yoors.
Hier vertel ik over mijn 3e en 4e keer verlamming door trauma's en stress.. Dus helaas weet ik ook wat "echte" tegenslagen zijn.
| 18:39 |
Ogenschijnlijk kleine dingen zijn voor de een peanuts, voor de ander een optelsom die de emmer doet overlopen.
| 17:21 |
Yes voor iedereen is dat anders!
| 08:37 |
Wat fijn, een nieuwe werkgever. Daar maak je die band wel voor. Kop op
| 21:33 |
Zeker weten, en ik hou me koppie echt wel boven water. Sta enorm positief in het leven maar deel deze verhalen om andere te inspireren.
| 18:38 |
Dat heb je helemaal goed omschreven en jij weet zeker als geen ander wat tegenslagen met je kunnen doen. Ze overkomen je inderdaad en daar mag je best even je rot over voelen, maar blijf er niet in hangen en zoek naar oplossingen. Ik zit zelf met veel onzekerheid mbt de toekomst, maar weet dat ik mijn weg daarin zal vinden. Ook daar komt namelijk wel een oplossing voor! Toppertje ben je!
| 18:16 |
Zo lief, en zeker geloof in jezelf en geloof in de toekomst dan komt dat goed op de manier zoals jij dat wilt! Maar blijf realistisch!
| 18:37 |
Dat blijf ik zeker en trouw aan mijn gevoel. Niemand maakt meer keuzes voor mij, die maak ik helemaal zelf!
| 23:06 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen