Baking soda vs vettige afzuigkap filters

Baking soda vs vettige afzuigkap filters


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het is dat klusje waarvan ik weet dat ik hem moet doen, maar ik stel het zo lang mogelijk uit. De afzuigkap filters. 

Het is vies, kleverig en het stinkt. Je boent om het leven, met weinig resultaat.  Een poging ze te vergassen in een vuilniszak ammonia liep uit op een catastrofale plaatselijke milieu ramp. Waarbij de tranen spontaan in mijn ogen sprongen.

Dit moest toch makkelijker kunnen.

Al googled langs de oma weet raad, wij weten het beter velden, stuit ik op baking soda. 

Ach ik had al veel geprobeerd, dus waarom ook niet.

Met gepaste scepticisme strooi ik de bakpoeder over mijn met vet aangekoekte afzuigkap filters.

Ik spuit er vervolgens afwasmiddel overheen en leg ze 10 minuten in heet water. 

Na 5 minuten ga ik toch maar eens kijken. En zowaar nog zonder verdere poets, boen en schrob werkzaamheden is het water al mooi  bruin gekleurd. Ongelooflijk! want de bbq reiniger, de ontvetter van diverse merken (incl hg) deden amper hun werk en was enkel oppervlakkig enigszins schoon. Maar ik had ondertussen een tennisarm van het boenen, een vogel die bijna het loodje legde, wegens de dampen en ik kon nog steeds niet door de filters kijken.

                                                                                                                       ***

Na 10 minuten had ik rvs gekleurde filters. Nog niet helemaal schoon, moest de behandeling nog een keer herhalen. Maar ik kon na de eerste keer op de meeste plekken al door de filters heen kijken. Wat een verrassing, dat had ik echt niet verwacht. 

Geen dampen, niks boenen, een afwasbak vol bruin water en binnen een half uur schone filters.

Kosten zijn verwaarloosbaar, ik kocht een pakje baking soda bij de drogist voor 1.99. Daarnaast heb je afwasmiddel nodig. En heet water.

Dus conclusie: voor afzuigkap filters werkt het WEL!

  • baking soda van bv arm & hammer
  • afwasmiddel (ze zeggen met citroen, maar ik heb gewoon w5 aloë vera gebruikt van de Lidl)
  • heet water
  • geduld

strooi de poeder erop , spuit er wat afwasmiddel overheen, zet het 10 minuten in heet water, spoel ze af en wrijf ze droog.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (15 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wauw! Dat ga ik ook proberen. Baking soda is in huis ( check)  en een vettige afzuigkap hebben we ook ;) dus tanks voor de tip.
| 23:25 |
Supertip. dank je wel 
| 20:48 |
Ik doe ze regelmatig in de vaatwasser
| 22:21 |
Zeker een goeie tip! Ik ga hem in elk geval pinnen!
| 21:34 |
Ja, dat scheelt een hoop werk
| 20:25 |
Wat een top tip! Scheelt zeker een hoop gedoe en maakt het rotklusje net effe iets aangenamer 😉
| 18:38 |
Dat is fijn ! Een tip die echt werkt :-)
| 18:10 |
Keurig netjes hoor ! Heb die dingen ook en zal ze dankzij Elisabethskitchen ook in de vaatwasser gaan doen. Ja baking soda is heel fijn, in combi met schoonmaakazijn laatst mijn toiletpot ontstopt. Gaat lekker bruisen.
| 16:03 |
Wat een geweldig resultaat. Ik heb ze laatst afgeboend met allerlei chemische troep, ik zal deze tip goed onthouden.
| 13:45 |
Dat had ik dus ook altijd gedaan maar ze werden nooit echt schoon. Dit is echt een monster middel
| 14:39 |
Ik zet ze gewoon regelmatig in de vaatwasser. Prima schoon. We doen dit 1x per maand zeker. 
| 12:37 |
Ik heb geen vaatwasser. Dus ik moest wat anders verzinnen 
| 12:51 |
Oh ja, dan moet je wel. Dan kan ik me ook voorstellen dat je ertegenop ziet. 
| 13:06 |
Ja mooispul hoor dat baking soda ook voor bijvoorberld aanslag in het toilet en dan samen met schoonmaak azijn . onverslaanbaar 
| 11:33 |
Die zal ik ook eens proberen 
| 11:34 |
Wel zo.n 15 minuten zitten laten en dan met de toiletborstel erdoor 
| 11:35 |
Die ga ik even onthouden. Dank je wel voor deze tip 
| 23:30 |
Ja, dat is echt super spul.
| 11:22 |
Handig, ik heb het opgeslagen 
| 11:11 |
goed werk en op de ouderwetse wijze van de oma's van weleer, tip kijk wat vaker bij oma weet raad want echt je staat verbaasd over allerlei vernuftige tips van vroeger en meestal goedkoper dan het moderne spul. toppie dat je dit met ons deelt en werkelijk een heel goed resultaat en ik heb dit spul ook in huis dus ga het vandaag of morgen doen want mijn filters doe ik 1 x per maand en meestal op de 1e dag maar had nu geen zin i.v.m. de Paas.
| 10:56 |
goede tip ga ik opslaan
| 10:43 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen