×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


de stad van de toekomst

de stad van de toekomst


In almere kan het.... is hun motto. nou dat klopt wel, maar mijn ding is het niet

Ik vrijdag naar “ik wil er niet dood gevonden worden, de lelijkste enorm snel groeiende stad” Almere. Aangezien vanuit onze kant de a27 de meest logische keus is, scheurde ik met kleine snelheid (niet te hard, schut oud gebakkie uit elkaar) over deze nodig toe aan nieuw asfalt…2 baansweg. Saaie weg, maar wat ik t meest typerend vind, is dat als je de Stichtse brug passeert, je in een soort van windturbine  landschap terecht komt.

Wanneer mijn dochter deze grote krengen vroeger vanuit achterraampje zag, altijd meteen “OHOH TINKIEWINKIE” riep. En ze heb gelijk, welke malloten wonen hier dan? Het aanblik van deze drie wiekige grote witte monsters hebben toch iets van teletubbie achtigs. Wie proberen ze te seinen. “Hallo we zijn hiero”. ’T Is woem woem, een huisje ertussen en meer niet. Het enige wat aan dit landschap nog ontbreekt zijn de heuvels de konijntjes en 4 vreemd gekleurde mannetjes.

Ik ben ooit van a’dam naar almere verhuisd (red. in almere kan t). Ik was helemaal weg van de frisse wind die door de Flevolandse landschap blies. En dat bedoel ik letterlijk. ’T Was daar heerlijk ademhalen daar ipv de smog met poep op de stoep a’dam. In het begin rook je de frisse appel lucht nog, die aanduiden dat de herfst in aantocht was. ’t Was ver weg, maar het was schoon, je had er alles en ’t was wijd opgezet. Nou nu is het zo anders, net niet helemaal, maar wel net zo smerig als elke grote stad.

Ik draai de a6 op… bij de olifanten . En in de verte ligt in een dikke grauwe wolk... de meest smerige, meest lelijke stad die ik ooit zo geweldig vond. Waar ze zot zijn op in één week geplaatste rare bouwwerken, idiote rotondes, wegtieten om de snelheid er weer af te halen, die net was opgevoerd bij ’t zoveelste racewedstrijdje bij een stoplicht. Gaap…

De binnenstad…was niks mis mee, totdat ze ging bouwen bij het Weerwater, de stad is nu verschoven. Dus wil je nu lekker shoppen vanuit ’t station. Nou dan zul je een paar stevige stappers moeten aanschaffen, wat je natuurlijk in een van de vele schoenenwinkels kan doen aan het WEERWATER. Hoewel ze druk bezig zijn het oude gedeelte op te kalefateren, is mijn bescheiden mening  . ’T Ziet er nog steeds smoezelig uit. Maar moet wel eerlijk toegeven, werd voor de verandering eens niet lastig gevallen door enquête cq verkoop terroristen.

Waar hebben ze die gelaten????
En de 2 garages zijn daar heerlijk leeg. Niet zo gek natuurlijk, de interessante winkels zitten achterin…
Waar ze bouwen en bouwen en bouwen. Elke plekje grond word benut..Ze blijven maar doorgaan tot er niks meer te bouwen valt. Volgens mij zakt almere met de dag steeds verder onder de zeespiegel, zo zwaar als het is geworden de afgelopen jaren. Straks hoeven ze niet meer verder te gaan, want dan ligt t onder water.
Word het wel lekker schoon van . Weg smoezelige straten, weg smog, weg overvolle binnenstad. Ik hoop dat de rand en buitenwijken overeind blijven, heb er nog genoeg vrienden wonen .

Ze doen echt wel hun best hoor!! Maar ik word er niet warm van..

Wij hebben geen echte  “winkelstraat”. En op elke stad, dorp valt wel wat aan te merken. Maar ik ben toch wel weer blij dat ik mijn autootje over de klinkers van de hoofdstraat van ons dorpje rijdt.

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties