×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
GGZ Friesland, mijn ervaring deel 2

GGZ Friesland, mijn ervaring deel 2


Al een keer eerder heb ik mijn ervaring met de super instantie ggz op papier geschreven. Hoe lang ik heb moeten wachten op hulp en hoe vies die is tegen gevallen. We zijn inmiddels een tijdje verder. Het wachten was gestopt. Eindelijk na 4, 5 jaar ben ik opgeroepen door de afdeling trauma. Mijn vertrouwde arts, de enige die ik vertrouw binnen deze muren. Werd door verschuivingen in het systeem, niet mijn behandelende arts zoals beloofd. Ik moest weer opnieuw beginnen. Weer een intake gesprek. Weer het hele verhaal. Na 2 x haar drie kwartier gesproken te hebben kon zei mij melden, dat ik van de ongeneeselijke dis, genezen zou zijn. En dat zonder enige hulp mijn ernstige complexe ptss, gematigd was geworden. Wat opzich wel apart was, want we hadden amper een woord gewisseld. Terwijl ze 4, 5 jaar terug, na weken van onderzoek en een onafhankelijke deskundige, ze tot een hele andere conclusie waren gekomen. Ik nog steeds dezelfde klachten had.

Ik was verbijsterd. Maar wie ben ik? Geen dokter in ieder geval. Dus met lichte argwaan verder. De therapie zou uit drie fases bestaan, de stabiliserende fase welke een onbekend aantal maanden zou duren. De trauma verwerking. En de rehabilitatie periode. Al met al ben ik nog even zoet. Maar.... Na 3 gesprekken van 45 minuten vond ze wel dat ik kon beginnen met trauma verwerking. Huh?!!! Hoe? Wat? Help?!! Kreeg het gevoel dat ik er even doorheen gedrukt werd. Ik snapte haar niet, hoe kan ze dat nu zeggen. Ik vertel mijn ouders mijn verhalen niet eens, hoe verwacht zij nu, dat ik dat wel bij haar doe. Weer terug naar mijn vertrouwde arts. Ik was er mee aan. Die zorgde voor een gesprek tussen ons beide. Toen maar weer in de stabiliserende fase verder. Maar mijn vertrouwen had inmiddels een drie dubbele deuk opgelopen. Heb haar gevraagd om samen uit te vogelen hoeveel persoonlijkheden ik heb en wat hun functie is. Leek mij logisch, dat wanneer je een ziektebeeld wilt aanpakken je eerst weet hoe en wat. Je gaat immers ook niet zomaar in een knie snijden voordat je weet waar het probleem zit. Maar er werd niks met mijn verzoek gedaan. We modderde gewoon verder. Elke week 45 minuten praten. En ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik voor jan met de korte achternaam zat. Ik had zolang gewacht op een behandeling...maar het leek meer op therapie voor de behandelaar dan voor mij. Uit eindelijk heb ik er zelf voor gekozen om naar een andere instantie te gaan, waarvan ik hoopte dat deze wel serieus met hun cliënten omgingen. Want het zogenaamde monitoren van medicijnen doet het ggz niet aan. Had hele zware jongens voorgeschreven gekregen, maar ik had last van de bijwerkingen. Ik heb hier in een van de weinige afspraken met de psychiater (want je stond ook daar heel lang te wachten voordat je eens een afspraak kreeg) over gesproken , maar dat wat ik zei was onmogelijk, stond niet in de bijsluiter. Dat iemand mogelijkerwijze een nieuwe toevoeging van bijwerkingen heeft voor diezelfde bijsluiter komt niet in ze op. Ik ben toen eigenhandig gestopt met de medicijnen en heb nooit meer een herhalingsrecept aangevraagd, noch gehad. En dat terwijl zij nauwlettend in de gaten houden of jij daadwerkelijk medicijnen in neemt. Leuk op papier (van het foldertje) maar de praktijk leert dus anders. Bij mijn vertrek heb ik dit ook aangekaart, maar dat werd uiteraard totaal naast hun neergelegd. Het vertrek was allerminst aangenaam. Als patient ben je altijd de lul en treft hun geen enkel verwijt. Maar het hindert niks. En er zullen ongetwijfeld ook diverse mensen wel heel content zijn met deze instelling, maar ik ben blij dat ik naar een ander ben gegaan.
Annemieke
Wat vervelend zeg! Hoop dat je nu wel wordt gehoord. Helaas zie ik dit soort dingen maar al te vaak gebeuren. Ik zou toch alsnog een klacht indienen, al is het alleen voor de cijfertjes. Sterkte joh!
26-01-2017 13:47
26-01-2017 13:47 • Reageer
Ben
Zo, dat is dapper. Goed voor jezelf opgekomen.
29-11-2016 13:25
29-11-2016 13:25 • Reageer