×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Later als ik groot ben....Word ik ....

Later als ik groot ben....Word ik ....


Wat is uw beroep?

Ik ben huisvrouw


En dan is het stil..7ac5aa34f6a1ae10ca2072adfe3bb523_medium.

Toen ik nog heel klein was en ze vroegen me wat wil je worden later als je groot bent. Dan wist ik het wel, ik werd mama van heel veel kinderen. Daarna trouwde ik een rijke oude vent (heel subtiel vind je niet). Toen ik een jaar of 10 wilde ik straaljagerpilote worden, automonteur en ik zou paris dakar te motor rijden. Echt een vrouwending! Toen het erop aankwam dat ik een beroepskeuze test moest doen, kwam daar uit dat ik geschikt was als slager of schilder..beide niet echt iets wat ik ambieerde. Maar klaar.

Na de mavo, koos ik voor handel... Handelen zit ons Hollanders nou eenmaal in het bloed en je kan met deze opleiding nog alle kanten op. Na twee jaar (ik koos voor een verkorte versie) was ik klaar, ik vond het creatieve gedeelte wel interessant dus ging ik naar het grafisch lyceum, wat niet lang duurde want na een jaar had ik het wel gezien. Mijn inspiratie was op. Dus aan het werk, in een breed, saai, niks aan, vak gebied...administratie.

ad3bc43537b6e8ed1ffd45b4ebffe10c_medium.

Ik begon bij de ABN AMRO als postkamer medewerkster. Geestdodend werk, maar wel een van de leukste die ik heb gehad, leuke collega's altijd gezellig, maar na een jaar werd mijn contract niet verlengd. Weer naar het uitzendbureau. Een tijdelijke baan als directiesecretaresse kwam op mijn pad. Ik zou als assistente meehelpen, maar na een week nam de zittende directiesecretaresse ontslag, mij achterlatend in een grote oceaan. Maar ik heb me er doorheen geslagen, al wist ik bij god niet wat ik deed. Kreeg een baan aangeboden, maar dan moest ik wel even steno leren. Deze dame had al te lang in mantelpakje rondgelopen, ik was blij dat ik weg kon. Weer uitzendbureau, tijdelijke opvang zwangerschapsverlof op een projectbureau van een woningbouwvereniging, ook mooi, maar tijdelijk. Weer terug...logistiek medewerkster Getronics. Jaar contract, super maar elke keer mooie beloftes die niet waargemaakt werden, lag er na een jaar mooi uit. Financieel medewerkster Visionair television (moedermaatschappij van oa kindernet), een super jaar qua mensen ontmoeten (Ralph imbar en zijn vrouw, Gertjan droge, Katja Schuurman, bassie en adriaan, marit van Bohemen die toen nog presentatrice daar was en uiteraard alle loslopende collega's) maar op kantoor was het verschrikkelijk. Uiteindelijk ben ik na een jaar weer vertrokken ook mede door de fusie met SBS6. Generali verzekeringsgroep was mijn volgende werkgever, eerst een jaar op de leven afdeling, daarna bijna 6 op schade. Maar daar waar mijn lichamelijke conditie achteruit ging, ging de eisen van de baas omhoog en omhoog. Met als gevolg dat ik na 6 jaar lichtelijk geamputeerd werd maar wel met een flinke bonus. Via mijn vader kon ik terecht bij een orthopedisch schoenmakerij. De eigenaar lag in echtscheiding, zijn ex-partner in spe deed altijd de administratie, maar na een jaar puinruimen vroeg ik me af wat ze na werkelijk deed. 3 jaar heb ik hier gewerkt en toen trok ik het niet meer. Kop in de war, burnout...

67081e87d92cf13a35c0dbb81237c948_medium. 

Ik ben daarna toch maar weer gaan werken maar niet meer in de administratie. Ik werd Alphahulp. Mooi werk hoor oudere mensen helpen. Deed het echt met alle liefde, maar dat was niets voor mij. Ik heb nog via het UWV een jaar een reintregatie project bij de NUON gedaan. Klantenservice....echt niks voor mij!! ik heb zo'n hekel aan de telefoon en al helemaal aan de zeikende mensen aan de andere kant.De verdere reden van mijn afwezigheid op de arbeidsmarkt is wel in mijn andere verhalen te lezen.

Maar als je het me nu vraagt...wat is je beroep? Zeg ik ik ben HUISVROUW! en mama precies zoals ik altijd al wou.

fd1e8d4c77422a683141c187c6f4f5c5_medium.

Als je dat zegt is het stil...inderdaad ah, dus zonder beroep. "Pardon!"

Ik sta ver voor iedereen op, 5.00 om schaftbak, pauzehapjes en ontbijt klaar te maken. Ik fiets om 8.15 twee kinderen naar school, dan draai ik de was, maak ik schoon, ruim ik op, 11.30 haal ik ze weer op, maak ik brood, breng ze 12.45 weer naar school. doe boodschappen, regel zaken, voer de beesten, maak ze schoon. 15.00 haal ik ze op, dan komen er vaak spelers mee. Ik ga naar sportverenigingen met de kinderen. Kook eten, was af, help met huiswerk, luister naar hun verhalen, verzacht hun pijntjes. Ik krijg zo vaak te horen oh jij heb het makkelijk, lekker de hele dag koffiedrinken en bankhangen. Was het maar waar..Ik ga pas s'avonds zitten, de rest van de tijd ren en vlieg ik meestal.


Vertel mij niet dat ik geen beroep heb, omdat er geen werkgever is die het betaald. Ik werk net zo hard als iedereen.
Hans van Gemert
Je bent van heel wat markten thuis !
23-02-2018 17:57
23-02-2018 17:57 • Reageer
Schorelaar
Wat een werkgeschiedenis, pfff.
19-02-2018 20:03
19-02-2018 20:03 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Sommige mensen oordelen daar inderdaad verkeerd over. Moet toch iedereen zeker zelf weten? Ik ben ook huisvrouw. Als iemand mijn echtgenoot vraagt: "Waar werkt je vrouw" zegt hij: "Thuis!"
17-10-2016 11:59
17-10-2016 11:59 • Reageer
MonsterMam
Hehe, zwaar onderbetaald, maar tenminste wel geapprecieerd en geliefd bij iedereen "in het gebouw" ;)
16-10-2016 13:59
16-10-2016 13:59 • Reageer
Petrage
Helemaal waar je bent van alle beroepen een beetje, van taxichauffeuse, verzorgster, kok, wasvrouw enz enz
15-10-2016 22:37
15-10-2016 22:37 • Reageer