×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
neuspeuteren en poepbroeken

neuspeuteren en poepbroeken


Het verslag van het eerste schoolreisje waarbij ik mee mocht gaan.

een verslag van een geslaagd schoolreisje

8.30, stijgende spanning is van de bekkies af te lezen. Wiebelend op hun stoel, om beurten naar de wc voor die laatste druppel, liedjes gezongen, spelletjes gedaan. WAAR BLIJFT DIE BUS?????
File hahaha zal niet.. bij Rijnsweerd, kon niet anders... De deur gaat open, directrice komt binnen...doodse stilte, hij is er....YEAAAAAAHHHH!!!!!

Per ploegje naar buiten, ik heb 4 kleintjes (2 jongens, 2 meisjes) onder mijn hoede, waaronder mijn eigen dondersteen. Na dringende instructies van niet minder zenuwachtige moeders (2 kindjes uit groep 1, ja..krijg je eerste keer) op pad.
Twee bussen omringend door semivrolijke ouders. Bus in...hahaha de achterbank is van mij. Met mijn vier kornuiten ren ik naar achter, yes...alle ruimte. Zwaaien naar dat geen er buiten staat.
Kom op!!! karren met die bak, we hebben nog een hele dag lol voor de boeg.

"Juf???" Ja hey ben juf voor een dag, mag ik, "ja vriend zegt het eens". "Zijn we er al?" (net de straat van de school verlaten). "Ja ik zie de speeltuin al, jij ook?"..hahahaha oke....de snelweg nog niet eens bereikt...
"Juf????" "Ja" "Zijn we er nu dan?" "bijna, maar nog niet helemaal". "Oh".
Snel weg af...
"Juf????" "Nee, we zijn er nog niet..maar bijna". Bos in. "Ja we zijn er nu bijna"...
brug over...."echt waar". Laan door... "nog eventjes". Terrein op, poeh wat een end.

We zijn er....Bus uit. Alle ballen verzamelen. Naar de ingang. Koppen geteld, naar een verzamelplek. Ik en mijn ploeg hebben geen instructies nodig, wij zitten al in de eerste attractie terwijl de rest braafjes zit te luisteren naar de hoofdjuf. (ik heb de informatie later verkregen van een van de moeders, leek me vroeg genoeg).
Eerste plaspauze...heb kleintjes bij me, dus..moet eraan geloven. Ze zijn al door het dollen heen. ACHTBAAN!!!! kan ik aan...hihihi eentje is bang dus die mag bij mij zitten. WOEIIIIII YEAAAH!!! oke ook weer gehad. Eventjes wat eten en drinken... volgende speelgebeuren...autootjes...drama wie mag er sturen?
Ik!!! want ik heb rijbewijs hahahaha.. oke jongetje mag sturen, kereltjes voorin, meisjes achterin (wij zijn de prinsessen, probleem opgelost). Volgende ronden zou het andersom gaan, is er alleen niet van gekomen (gniffel). Plaspauze, zandbakkenterrein, mooi ik eventjes zitten...
"ik moet poepen"..shit.."oke dames letten jullie op hem, dan ga ik met deze mee". Andere moeder let ook op, gelukkig!! Oke rennen naar de wc, want deze heeft vanochtend laxeer gehad.. help . Mannetje jongentjes wc in.. bleef lang weg. "Moet ik je helpen vegen?" "ehhh ja", klinkt er zachtjes uit de toilet. Laxeer had geholpen. Gelukkig voor hem...
"mevrouw u mag hier niet komen". "Wijsneus (10 jaar ofzo) ik moet zijn billen vegen, wil jij het doen?" Ventje weg....hihihi. Alles weer netjes.
Rennen... Etenstijd. Patat met majo, drankje erbij, lekker hoor!

Wat ga we nu doen? Trampoline!!! Hahaha ehhh niet dus. Poep is een ding maar spugende kinderen zit ik niet op te wachten..Volgende zandspeelgebeuren. Klimrekje.. eten gezakt...treintje ook leuk. Ballenbak, theatershow. Man, echt erg! nog nooit zo’n slechte act gezien. Maar t is dan ook geen top A speeltuin (dus moet je niet veel verwachten), maar wel een leuke speeltuin. Trampoline...toing toing toing... De zelf bestuurbare bijtjes...ijsje..nog meer spelen , nog meer spelen. Nog meer achter ze aan rennen...zucht.
Mooi! tijd om naar de bus te gaan...was een leuke maar vermoeiende dag.

Bus rit terug, was drukker dan heen, vol geschreeuw, bukken voor de ouders , je kent de dril. Allemaal gelukkig, allemaal moe, vol verhalen. Ze hebben het leuk gehad. En daar doe je het voor. ja toch??!!!

Maar vannacht tel ik nog koppies in mijn slaap.
vlindertje73
Zulke herinneringen zijn leuk! Grappig beschreven, zie het zo voor me ;;)
03-12-2016 10:45
03-12-2016 10:45 • Reageer