×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Plotseling mis ik iets van vroeger

Plotseling mis ik iets van vroeger


En het is beslist niet wat je verwacht. Als ik zou zeggen raad eens? Weet ik haast zeker dat je het niet zou raden.


Wat mis je dan zo plotseling? Familie, vrienden, je pop? Een tv serie. Een smaak, een geur? Een dier? Een auto? Speelgoed? Werk? School? Een vrije dag? Vakantie?

Nee niks van dit alles. Ik mis de vuilnisman!

Nu net onder mijn raam. Ja lig nog lui op bed. Hoor ik het ratelen , borrelen, brommen, bonken, kraken van een arm die 2 containers tegelijk (groene vandaag) op tilt, ze leeg schut en met een klap weer op de grond zet. Om vervolgens naar de volgende 2 te rijden. In de cabine zit een man die de boel bestuurt en het geheel via een tvbeeldje volgt of alles wel goed verloopt bij wat er achter hem gebeurt. Doodsaai lijkt me dat terwijl ik er aandenkt en dan mis ik in ene de vuilnisman.

De man, nee mannen die achterop de vuilniswagen mee reden naar een nieuwe berg vuilniszakken. Die onder luid geschreeuw of gezang met 2, 3 of 4 tegelijk, met een enorme zwieper in de wagen gegooid werden. Mannen die vies werden van hun werk (even niet denkend aan hun gezondheid, zal vast niet het beste geweest zijn. Uitlaatgassen en vuilnislucht). Mannen met spierkracht. Met levenslust en passie. Dat mis ik bij de huidige vuilnischauffeur. Ik mis het jolige! Het vrolijke! De actie!

Dit is wel een beetje het beeld van veel beroepen tegenwoordig. Opgesloten alleen in een hokje of achter een toetsenbord. Steeds meer beroepen vereenzamen, versoberen. Overgenomen door techniek. Snap de vooruitgang, maar het straatbeeld word er minder gezellig op. En dan kijk ik met weemoed terug naar de opengescheurde stinkende vuilniszakken berg.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties