×

Yoors


Inloggen
×

YoorsPoepen doe je zo

Poepen doe je zo


Achja waarom niet?! Ik zal een geheimpje met jullie delen. En ja het gaat over poepen.


Ik ben een vrouw. Maar dat wisten jullie al. En zoals veel vrouwen heb ik wel eens last van laten we het moeilijke stoelgang noemen. Een over dwarse keutel die onder geen enkel beding je lichaam wilt verlaten. Ik heb poeders gehad, spuitjes, drankjes, middeltjes, voedselvoorschriften, voorgeschreven litters vocht, oefeningen en u raad het al. Onder geen enkel beding verlaat de dwarsligger mijn achter uitgang.

Tot in op een gegeven moment zwaar gefrustreerd weer de gang naar de pot maakte. En daar stond het opstapje van onze jongste dochter. Ik had geen zin het aan de kant te schuiven. Dus op de pot en de voetjes mooi rustend op het prachtig roze opstapje met bloemetjes. En wat schetse mij verbazing. De versperring werd opgelost en weken blokkade kwam met geuren en kleuren naar buiten. Opgelucht en wel verlaat ik het hûske mij afvragend wat hier nou zo anders was. Enkel de houding, maar dat zou toch raar zijn. Maar nee hoor het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat we in een verkeerde houding poepen en dat onze knieën eigenlijk hoger zouden moeten staan dan onze heupen voor optimale werking van het darmstelsel. Dus vanaf toen het opstapje van de kleine gebruikt en nooit meer een verstopping gehad.


Met oog op de maag, geen plaatjes en laat ik het verder aan uw eigen verbeelding over...succes met de stoelgang.