×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Review: het nieuwe Marktplaats

Review: het nieuwe Marktplaats


Al ruim 10 jaar koop en verkoop ik op marktplaats. Soms actief soms iets minder. Altijd met veel plezier gedaan. 

Maar wat er de laatste tijd aan de hand is, ik weet het niet. Het begon met een zoektocht naar een nintendo 2ds voor onze jongste.

Aangezien ze hem van haar verjaardagcentjes kocht, zat ze vast een bepaald budget. En omdat ik het apparaatje wilde ophalen. Was de keus binnen een straal van 30 km, niet zo heel uitgebreid. Desondanks bracht ik een aantal biedingen uit. En bij een aantal stuurde ik een pb met een aantal vragen, omtrent de advertentie.  En hiermee ontstond ook de eerste ergernissen. 

Marktplaats heeft in zijn app een hele mooie chatfunctie gebouwd met dezelfde functionaliteit als die van Whatsapp. Met de beruchte vinkjes..

mijn berichten werden gelezen, maar niet beantwoord. Blijkbaar kost dat te veel moeite ofzo, ik heb geen idee. Maar klaar, deze advertenties kon ik dus afstrepen. Blijkbaar waren deze mensen niet zo van verkoopzin.  Ik richt me dus weer op het bieden. Zo waar, gaat iemand akkoord met mijn bod. Ik blij, dochter blij. Er word gereageerd. Ik vraag de persoon in kwestie, wanneer ik zou kunnen langskomen. We komen op de maandag erop uit. Ik zou zondag haar adres krijgen. Wat ik op zich al vreemd vond. Maar goed aan de andere kant ook weer begrijpelijk. Ik heb zo vaak mijn adresgegevens gegeven, waarna ze vervolgens nooit weer wat van zich laten horen. Je word er soms iets wat paranoïde van.  Ik wacht af. Het is zondag avond en ik heb nog steeds niks ontvangen. Ik stuur een bericht maar deze word niet gelezen. Pas maandag avond (Terwijl ik er om 9 uur in de ochtend zou zijn) komt er een reactie. Ze was het vergeten, ik kan dinsdag wel langskomen. Als ik zeg is prima, maar dan moet ik wel een adres hebben. Is het weer stil. Dinsdagavond maar weer een bericht gedaan. Krijg ik terug dat ze aan het werk was. (Vreemd terwijl ze zelf aanbood voor dinsdag) Ik vraag haar wanneer het dan wel past. Donderdag? Ja dat was goed. Nog steeds geen adres, maar ik had wel de mededeling gekregen dat het spelletje wat er op stond per ongeluk verwijderd was. Ze zouden hun best doen het terug te zetten. Maar op mijn vragen of dit gelukt was bleef in eerste instantie onbeantwoord. Na een week loze beloftes was ik er klaar mee. Ik vroeg haar of ze de ds eigenlijk wel wilde verkopen. Ze was heel druk en het spelletje was er af. Ze verwijderde de advertentie en zou hem er op nieuw op plaatsen met 7 spelletjes. Dan had iemand er teminste wat aan. Niet mij vragen of ik hem zonder ook had willen kopen. Nee ze had allang in het hoofd dat ze een hoger bedrag wilde hebben. (mijn interpretatie) naja goed een vriend van mijn bood op haar duurdere uitgebreide advertentie en ook die krijg in eerste instantie een akkoord met bod,  maar vervolgens niks. Inmiddels heeft ze na diverse biedingen waarbij hij steeds het hoogste eindigde. Zijn bod verwijderd en de startbieding verhoogd. Gelukkig is onze minimonster inmiddels voorzien van een en wens ik de goudzoeker al het geluk van de wereld.

Maar nu komt deel 2 van mijn verhaal. Naast het ds verhaal heb ik nog een advertentie waar ik op geboden heb, maar daarop volgt  totaal geen reactie. Zelfs niet buitensporig hoge biedingen. Waarom plaats je dan een advertentie?

 En ik heb ook verkoop erop staan. En ik krijg wel biedingen. Maar als ik akkoord ga, blijft reactie uit. Ook al  lezen ze mijn reactie. Of ik krijg vage verzoeken. Of ik een foto van mezelf wil plaatsen in betreffende kleding  of een date wil ofzo.  Heel vaag,  ik bied me niet aan als dame van lichte zeden noch dat ik opzoek ben voor gezelschap in welke vorm dan ook. Toch halen ze dat kennelijk uit mijn advertenties.  Of zou marktplaats een geheime boodschap hebben, zoals de lp's vroeger.

Heel vaag allemaal. Is dat een nieuw soort marktplaats terreur of een ontmoedigingsbeleid? Zit er een bug in de geweldige marktplaats app? Waardoor een goede communicatie tussen koper en verkoper onmogelijk is. Hoe dan ook,  het lijkt wel of marktplaats gesaboteerd word door de gebruiker zelf.  Ik hou nog even vol. Maar blijft het me vervelen dan zoek ik naar een andere verkoopsite.

Zijn er meer die dit soort praktijken mee maken?

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Vinception
Ik doe niet zoveel met marktplaats, ja vroeger gingen we Albert Heijn smurfen ruilen via marktplaats voor 50 cent :'D  Facebook Marketplace doe ik overigens wel veel mee. Een WiiU met 3 spellen gekocht voor €125, dat was niet verkeerd!
29-05-2018 09:19
29-05-2018 09:19 • 1 reactie • Reageer
Veronique
Nee zeg dat doe je goed. Maar ook daar is het treffen
30-05-2018 18:57
30-05-2018 18:57 • Reageer
LWAlmanak
Het vervelende is ook dat je de mails alleen in de app van MP krijgt en niet meer een mail op bijvoorbeeld je gmail account. Heel irritant!
31-03-2018 21:01
31-03-2018 21:01 • 1 reactie • Reageer
Veronique
Klopt dat vind ik ook hinderlijk 
31-03-2018 21:22
31-03-2018 21:22 • Reageer
Kleurdraak
Het zal denk ik net als Hans idd aan het soort artikel liggen. Mijn ervaring met verkoop is dat ik niks meer verkoop. Ik heb heel veel kaartenmaakspul wat ik graag kwijt wil, maar zelfs voor 3/4 minder dan de nieuwprijs wil niemand het hebben. Ik vermoed dat dit eraan ligt dat kaartenmaken niet meer zo popilair is. Het versturen ervan werd toch ook al steds minder leuk met die post. Boeken willen vaak nog wel verkopen. En al die winkels die zo nadrukkelijk aanwezig zijn tussen alle particulieren stoor ik me soms ook flink aan, die zouden een eigen pagina moeten hebben, bijv marktplaats particulier en marktplaats zakelijk. Als je dan op zakelijk klikt krijg je alle advertenties van winkels te zien. Zou fijn zijn als ze zoiets zouden verzinnen
31-03-2018 18:41
31-03-2018 18:41 • Reageer
Hans van Gemert
Ik vind het vooral lastig dat de commerciële advertenties steeds minder goed te onderscheiden lijken van de particuliere. Ik heb laatst wat biedingen uitgebracht en die zijn eigenlijk allemaal netjes beantwoord. Misschien ligt het eraan om wat voor soort artikelen het gaat.
31-03-2018 10:03
31-03-2018 10:03 • 1 reactie • Reageer
Veronique
Klopt dat heb ik ook wel.  En voorheen kreeg ik ook gewoon  antwoord.  Ik weet niet of het met het soort artikel te maken heeft.  Het zijn verschillende soorten.
31-03-2018 10:21
31-03-2018 10:21 • Reageer
FrutselenindeMarge
soms loopt de marktplaats op fb beter,en soms is het beide erg bal met nepbiedingen e.d.
31-03-2018 09:51
31-03-2018 09:51 • 1 reactie • Reageer
Veronique
Het is de laatste tijd heel extreem. 
31-03-2018 10:21
31-03-2018 10:21 • Reageer
DiaantjesLife
Ik merk ook dat er veel veranderd is inderdaad op Marktplaats. Ben zelf overigens ook terughoudend in adres gegevens, dat krijgen ze pas als we daadwerkelijk tot een deal gekomen zijn. Het heeft bij mij even geduurd voor ik die berichten goed door had en heb er nu een duidelijk geluidje op staan als ik iets te koop heb staan. Waarom mensen niet reageren, snap ik ook niet. Als je een bod doet, ben je in mijn ogen toch geïnteresseerd? Er zit een hoop nep op Marktplaats en ook dieven zijn daar actief en de belastingdienst. Er wordt goed bekeken naar wie wat verkoopt. Heb je een uitkering? Kijk dan uit als je teveel verkoopt, want daar wordt dus ook op gelet. Kan zomaar zijn dat die "vreemde" bieders, helemaal geen echte potentiele koper is. Verkoop groepen op FB zijn minstens zo raar vindt ik. Gelukkig heb je een Nintendo kunnen kopen, maar na een hoop gedoe dus..........
31-03-2018 09:11
31-03-2018 09:11 • Reageer