×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
De betekenis van mijn tattoeage

De betekenis van mijn tattoeage


Ik heb gisteren een nieuwe tattoeage laten zetten. En nu heb ik het wel vaker over tattoeages gehad, zoals bv... 

Dit keer wil ik meer ingaan op de betekenis ervan.

Vroeger waren het vrijwel alleen mannen die getatoeëerd werden. En werd het asociaal gevonden  en associeerde men tattoeages  met motorbendes, criminelen, werklui, zeelieden en ander gespuis. Tegenwoordig wordt het over het algemeen, aardig geaccepteerd. 

En is het niet langer een dingetje van een bepaalde laag van de samenleving of geslacht.

Je kunt een Tattoeages laten zetten  die je gewoon  mooi vind, maar er kan ook een betekenis achter zitten. Deze betekenis kan heel breed zijn,  maar ook heel persoonlijk, bv.

  • Een zwaluw kan staan voor hoop en trouw.
  • Een lotus,  voor zuivering van de geest, wedergeboorte, groei
  •   Een vlinder betekent  schoonheid,  geluk, vrijheid en kwetsbaarheid 
  • Een ster staat voor veiligheid en bescherming tegen duistere zaken. 
  • Een traan naast het oog, stond vroeger voor de moord die iemand gepleegd had, tegenwoordig kan het ook staan voor verdriet om een verloren geliefde of spijt van iets dat is gebeurd. 

Zo zijn er vele lijsten op het internet te vinden met verschillende betekenissen voor een symbool.  Maar ik denk dat dat geen wat je erin aanspreekt het belangrijkste is.

De tattoeage die ik gisteren heb laten zetten is de beeltenis van een Phoenix of wel vuurvogel. Een mythologisch dier, die op zichzelf al verschillende betekenissen heeft in diverse culturen. 

De Phoenix is een van de oudste symbolische tattoeages die er is. Als je googled dan betekent het wedergeboorte, onsterfelijkheid een stijgende Phoenix staat voor dat iemand een moeilijk perioden in zijn leven heeft gekend.  Dat hij is opgestaan, het overleefd heeft. 

Dit is mijn tattoeage, vlak boven de pols, slaat mijn Phoenix zijn vleugels uit en staat er de tekst still i'll rise. 

Voor mij ligt de betekenis toch net iets anders. Ik sta namelijk op een punt, dat ik wil afrekenen met de  demonen uit mijn verleden.  Ik leidt aan ernstige complexe ptss en dis. Mijn leven is gekleurd door een opeenstapeling van traumatische ervaringen. Die ik altijd wegstopte en nooit verwerkt heb.  

Met deze tattoeages herinner ik mijzelf eraan, dat wat er ook gebeurt is.  Ik leef nog steeds, ik lach nog steeds en ik zal het overwinnen. 

De tekst die erbij staat refereert aan het gedicht van Maya Angelou .

Geïnspireerd door haar woorden heb ik mijn eigen gevoel in Gedicht geweld weergegeven.
Gea de Groot
Jij ontroert mij diep en ik ben ontzettend blij voor jou en trots op jou dat jij nu zo ver bent gekomen. Als geen ander weet ik wat dit betekent voor jou maar ook voor voor mijzelf. Zoals jij ermee bent omgegaan en dat je dit nu hebt bereikt geeft mij als veel oudere drijfveren om ooit ook zover te kunnen komen. Dagelijks houdt mij dit min of meer bezig maar ja jouw motivatie:  ik leef nog steeds, ik lach nog steeds en ik zal overwinnen ja die woorden die geven mij heel veel kracht net zoals de wijze waarop mijn moeder op latere leeftijd ook een voorbeeld voor mij was dat je met doorzetting een punt in je leven kunt bereiken die je daarvoor nooit had gedacht en had ervaren. Mooi heel mooi vind ik het dat jij dit op deze wijze in beeld hebt gebracht bij jezelf met een prachtige veelzeggende tatoeage. Ik zou je nog heel veel willen zeggen maar laat het hierbij een ding wel en dat met hoofdletters IK VIND JOU EEN PRACHT MENS.
18-09-2018 11:22
18-09-2018 11:22
Karin van der Straaten
Als ik jonger was, had ik ook voor deze gekozen..wat mooi zeg en top dat je t aan gaat kijken.. t zal even hobbelen qua gevoel...maar doet t nu eigenlijk onderhuids altijd..als je  weer verenigd kan worden met ejzelf  zal t  alles waard zijn
17-09-2018 21:00
17-09-2018 21:00
Aaricia Frans
Wat een mooie tattoo en de betekenis ook prachtig! Ik heb ook tatoeages een lotus en een vlinder. Heb ik ook blogs hierover gemaakt 😉
17-09-2018 11:13
17-09-2018 11:13
1960-1980
Een heel mooi symbool! Ken je het nummer Rise like a Phoenix van Conchita Wurst nog, die in 2014 het Songfestival won? Ik vond dat ook heel mooi en moet er gelijk weer aan denken. Gefeliciteerd met je nieuwe tattoeage!
16-09-2018 16:28
16-09-2018 16:28
Heksje
Wat ontzettend mooi... En herkenbaar. Thanks for Rising, time after time. ❤
16-09-2018 14:10
16-09-2018 14:10
Hans van Gemert
Heldere uitleg over tatoeages. Je hebt een krachtige  voor jezelf gekozen, een mooi beeld van de Feniks die steeds opnieuw uit zijn as verrijst. 
16-09-2018 08:59
16-09-2018 08:59