Verkopen op facebook is een vak apart


De ene keer is het zo maar verkocht de andere keer duurt het een eeuwigheid. Geen peil op te trekken.  Of je nou een diamanten ring of een aardappel kistje aanbied. Het maakt niet uit. 


Maar de reacties die sommige mensen plaatsen....


Neem gisteren ik bied 4 (zal eerlijk zijn) de meest onooglijk uitziende eetkamerstoelen die er bestaan. Maar het betreffen 4 antiek eiken stoelen die na een "flinke" opknapbeurt behoorlijk in waarde stijgen.  Niet alleen qua geld maar ook wat aanzien betreft. Brocante meubelen zijn immers hot. Schilder ze wit een nieuwe grijze of zwarte bekleding erover en je heb een paar pronkstukjes. Je moet nu even door de lichtelijk versleten chaos die van pake zijn zolder kwam, heen kijken.

Dus ik plaats ze voor 25 euro als restauratie projectje aan op 8 verschillende groepen.  Ik weet dat ze ondanks de staat waarin ze verkeren, wel meer waard zijn. Maar ze staan me in de weg en ik heb geen tijd ze zelf op te knappen.  En ik weet ook dat de kans bestaat dat iemand minder er voor over heeft. Maar in alle redelijkheid zaken zijn zaken en is er altijd ruimte voor onderhandelen.


Pling. De eerste berichten druppelen binnen. Vol verwachting klopt ons...oh..zucht. En jahoor daar gaan we weer.

"Jij durft 25 euro geld te vragen schaam je."


"Ja idd jesus joh......beter betaal je iemand die ze ophaalt".

"Ik wil ze wel voor je ophalen. Maar 25 euro vind ik wel enthousiast gezien de kosten die er nog over heen gaan komen. :)"

"Man man man weggooien. Moet mij 25 euro geven om weggooien"

"Zijn mooi hoor en als ik handig was geweest had ik het er voor betaald."

"pff haha die moeten prullen bak in"

Alle negatieve reacties kregen van mij dezelfde reactie.


"Altijd mooi dat mensen een mening moeten hebben. Als je geen interesse hebt reageer je toch niet.  Waar bemoei je je mee".

Een enkel vond het nodig te reageren.

Waaronder nummer 2 de jesus gebruiker.

Onze dialoog vervolgde..

Man uit Groningen:

"Kan, maar als ik alleen positief mag reageren wat ik doorgaans doe wordt het ook zo saai. Haal deze fotos maar weg, schandalige dingen mag je ook best iets van zeggen toch? Nou als ik voor elke partij stoelen die jij presenteert 25 euro mag krijgen was ik nu miljonair :D"

Ik:

"Ga tegen een ander zeuren het is weekend"

Man uit Groningen:

"mn punt is gemaakt, succes met rijk worden :D"

Ik:

"Je had miljonair kunnen zijn vriend want ik heb ze verkocht"

Man uit Groningen:

"Fijn voor je"

Hahahaha die zag hij niet aankomen. Ondanks al die negatieve reacties. Bij elkaar wel 45 (Dit was maar een greep) waren de stoelen in 1,5 uur tijd verkocht. 

Ik heb er zo'n hekel aan als mensen reageren op verkoopadvertenties enkel om de boel te verzieken en hun niet ertoe dienende meningen er over geven. Vaak gepaard met semigrappige soms kwetsende teksten. (Ik heb die echt niet konden maar achterwege gelaten).

Ik vat het niet, ik wil het ook niet eens begrijpen.  Mij is vroeger geleerd als je niks goeds te zeggen heb kun je maar beter je mond houden.