Waarom staat yoors andere bloggers zo tegen


Ik dacht dat de site zijn negatieve imago inmiddels wel kwijt zo zijn? Gewoon een kwestie van onwetendheid, nieuwigheid.

Maar niks is minder waar. Zo ontdekte ik van de week, maar weer met het promoten van mijn blog.

Ik kreeg meteen de nodige drek over me heen. "Waar ik het lef weghaalde, om zo over de situatie corona te schrijven . Corona is geen hype en hoe durfde ik mij negatief uit te laten over het saamhorigheidsgevoel voor de zorg". (Mensen lezen niet goed of ik verwoord me misschien niet goed. In ieder geval zeiden we in vele gevallen hetzelfde, maar vanuit een ander perspectief.)

Wat me direct opviel. Was dat ik met een dergelijk kennelijk conventioneel stuk, meer reactie dan ooit daarvoor haalde, binnen de diverse bloggroepen. En dat irriteerde me meteen. Ik had immers al vele gevoelige stukken geschreven over zware onderwerpen. Geen woord gerept. Geen lezer die kwam.

De een naar de andere reactie volgde. En op het moment, ik elk commentaar met een net en gepast tegen argument kon weerleggen. Sloeg de sfeer verder om.

Als eerst begonnen ze over mijn belabberde taal en spellingsfouten. Dat ik überhaupt het lef had zoiets te plaatsen. Ga jij maar terug naar school, blah, blah, blah. Je kent het standaard riedeltje wel.

En ik moet bekennen, dat daar even oud zeer boven kwam. Ik ben mij er namelijk heus van bewust, dat ik geen neerlandicus ben. Ik weet dat ik meer schrijf, hoe ik denk en spreek dan hoe het daadwerkelijk zou moeten . Ik ben dyslectisch en dat weet ik al heel lang, dat hoef je me niet meer uit te leggen. Ik heb mijzelf een methode aangeleerd, om voor mij zo foutloos mogelijk te schrijven. En ook al lees ik vandaag mij stuk 10 x voor ik het plaats, de fouten zie ik nu niet, maar morgen wel. En dat neem ik op de koop toe. Het weerhoudt mij er niet van te schrijven wat ik denk, wat ik voel, wat ik mee maak. Ik verdom het me langer te verstoppen, omdat ik de woorden niet op de juiste manier op papier krijg. Dus fuck you, als je mij daarom bij voorbaat al mijt.

Omdat ik anders schrijf dan jij. Maakt jou niet beter dan mij. Onthoud dat goed!

Mensen helpen met verbeteren (Wat ik heus niet erg vind) doe je op een respectvolle manier en niet door iemand af te zeiken. Daar wordt niemand beter van en siert jou niet als mens. Maar dat terzijde.

Vervolgens begonnen ze over Yoors. Yoors was een slecht, nepnieuws brengende, geitenwollen, waardeloze, enkel op geld uit blogsite.

"Waarom controleert niemand bij Yoors de blog voor ze gepresenteerd worden. Hier moet je je toch dood voor schamen. Slechte inhoud, niet minder slecht geschreven. "

Een dag later plaats ik een blog geschreven op WordPress. Dezelfde strekking en wederom zoals altijd opgezogen in de massa en geen haan die er naar kraait. Vaag of niet?! Ik vond van wel.

Kortom yoors brengt meer lezers, omdat de lezer er bij voorbaat al van uit gaat, dat wat op yoors geschreven is geitenwollen nepnieuws is. En daar kikt een mens blijkbaar op!

#yoors#facebookgroep