×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Zo rekende ik af met mijn pestkop...

Zo rekende ik af met mijn pestkop...
Vanaf klas 1 werd ik 3 bijna 4 jaar lang dag uit in elkaar geslagen, in bosjes geduwd en waarom? Omdat ik niet in ging op de wensen van mijn even oude buurjongetje (7 jaar) die al vanaf dat we 5 jaar waren van mij verlangde dat ik seksuele handelingen verrichtte, mijn ondergoed uit deed. Maar ik wilde dat niet, met als gevolg dreigementen dat ik wormen en slakken moest eten. Wat ik uiteraard ook niet deed. Hij dreeg wel met van alles en toch bleef ik met hem spelen (vraag me niet waarom). In de eerste klas kwam hij bij mij op school, eerst was ik blij. Hij was wat verlegen en angstig, maar dat duurde niet lang. Al gauw was hij het binkie van de klas en had een horde van volgers achter hem. Wat hem er toe heeft gebracht weet ik niet, waarschijnlijk de macht....maar het lukte hem dus om nog 3 jongetjes uit mijn klas zover te krijgen dat ze mij elke dag weer naar schooltijd opwachtte. Eerst was het wat intimideren, daarna wat geduw, toen in de prikkel bosjes. Toen slaan, schoppen en stompen. Ik probeerde op den duur langer achter te blijven zodat ze afdropen en weggingen of ik zorgde dat ik als eerste was. Hoe vaak ik wel niet met zeiknatte maillot thuis kwam omdat ik van de stress en zenuwen in mijn broek plaste. Mijn ouders hadden het niet zo in de gaten..Kwam ook omdat mijn broertje ernstig ziek was en ik een meester in verbloemen. 

Toen ik in de 3de klas zat gingen we verhuizen. Mijn pestkop, mijn buurjongen, vond het heel lastig dat ik wegging, hij miste me en wou graag een keer bij mij logeren. Dat vond ik gek genoeg nog wel leuk ook. Zo gezegd zo gedaan. Maar na een paar minuten in mijn nieuwe huis, ging het mis...hij begon weer.

En toen knapte iets in mij. Laten we het erop houden dat hij jankend naar huis ging. Ik kreeg 2 weken huisarrest. Mijn ouders begrepen niks van mijn gedrag. Pas veel later heb ik mijn moeder eens verteld waar het vandaan kwam. Het speet haar enorm...mij niet ik had die twee weken er meer dan voor over gehad. Wat had ik nou gedaan, snap jullie nieuwsgierigheid. Nee, ik heb hem niet geslagen, niet geschopt, niet uitgescholden. Nee, ik heb hem laten voelen hoe het was om niet populair te zijn, hoe het voelt als je buitengesloten wordt, genegeerd. Ik had iets gedaan wat voor hem nog veel erger was, dan wat hij mij had aangedaan. Ik had hem onzichtbaar gemaakt en zijn macht afgepakt.

Ben ik niet goed genoeg om naar te luisteren? 
Ben ik niet goed genoeg om naar te kijken? 
Waarom respecteer jij mijn interesses niet? 
Heb ik het verkeerde kleur haar? 
Is het omdat ik geen Nike of Levi’s draag? 
Waarom respecteer jij mijn lijf niet? 
Wat heb ik gedaan om dit geweld te verdienen? 
Jouw woorden interesseren me geen reet. Ze raken me amper.
Maar jouw trappen en klappen komen hard aan.
Wat maakt jou zo stoer om mij te pakken, als je met zijn 4tjes bent? Schijterd!!!!
Zijn we alleen, ben je in ene poeslief en mijn beste vriend. 
Maar mij krijg je niet klein, maatje..ik pak je wel terug..je zal jankend naar huis gaan...want weet je.. 
Ik ben sterker dan jij.
Ik pak je als je alleen bent, in mijn uppie, want ik heb niemand nodig, die mijn vuile klussies opknapt, ik ben niet bang. 
Ik ben gemener en valser dan jij, want na jarenlang observeren, weet ik al je zwakste plekkies. En ze komen allemaal aan bod. 
Ik ben slimmer dan jij, immers iedereen weet hoe jij bent..want jij bent de wel bekende bully, niemand die je zal geloven. 
En ik? Ik ben jouw beul...slaap zacht ettertje

Ik zei nooit wat, spaarde mijn ouders. Ik ben groot geworden, maar niet zonder gevolgen. Dit is mede de oorzaak van mijn DIS geweest. Daarom heb ik voor alle kinderen en tieners van de wereld die het mikpunt, de pispaal, de pineut zijn een advies.

PRAAT MET IEMAND DIE JE VERTROUWD!!
 

HET IS NIET JOUW SCHULD
kippepootje
als je pest dan ben je zelf onzeker ga daar wat aan doen help je zelf en ga niet een ander kwetsen . pfffffffffffffffff goede blog hoop dat pesters dit lezen
25-10-2016 13:00
25-10-2016 13:00 • Reageer
bamboehart
zo erg dat pesten.
25-10-2016 09:47
25-10-2016 09:47 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Ik heb ook een aantal blogs over Pesten geschreven, heb er zelf ook onder geleden. De pesters moeten zich bewust worden van de impact. Vreselijk dat jij (daardoor) DIS hebt (in reacties gelezen dat het MPS is). Tenminste, het lijkt mij erg ingewikkeld en het wordt door velen niet serieus genomen.
22-10-2016 22:37
22-10-2016 22:37 • Reageer
MonsterMam
Het advies die iedereen gegeven wordt. Praten. Net dat wat een gepeste persoon vaak gewoon niet meer kan. Praten, betekend tegelijkertijd herbeleving, terwijl men vaak enkel wil vergeten. Praten is ook een actie, die vaak schreeuwt om reactie. Mensen die je vertrouwd, zijn ook mensen die om je geven, natuurlijk willen die reageren. Hoe meer actie, hoe meer reactie. Pesten kan, en zal vaak ook, hierdoor escaleren. Denk niet dat er in deze maatschappij meteen een oplossing voor is. Uiteindelijk, na een bepaalde periode, ga je zelf vanop een afstand meekijken, meebeleven, doen alsof jij niet degene bent die het overkomt. Word je geleefd. Heb je enkel af en toe voor jezelf erkenning nodig dat je dat wel degelijk nog doet.
22-10-2016 19:30
22-10-2016 19:30 • 1 reactie • Reageer
Veronique
Dat ben ik niet met je eens. Mijn oudste dochter werd ook gepest. Maar ze wist dat ze bij me terecht kon. Ik heb met haar gepraat. De pester van een afstand bekeken. Haar uitgelegd waar ik dacht dat het vandaan kwam. En het probleem omgedraaid en nu werd het geen tekortkoming van mijn dochter maar van de pester en is zij zelf gaan praten. Het zijn nooit vriendinnen geworden maar het pesten hield op. En was er wederzijds begrip.
22-10-2016 20:35
22-10-2016 20:35 • 1 reactie • Reageer
Rudi
Pesten moet uitgeroeid worden met wortel en al. Pesten MOET gestopt worden, volledig mee eens.
22-10-2016 19:00
22-10-2016 19:00 • 1 reactie • Reageer
Ingrid Tips en meer
Absoluut mee eens.
22-10-2016 22:34
22-10-2016 22:34 • Reageer