Behoud de herinnering

Behoud de herinnering


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het laatste hoofdstuk van het verhaal. 

Zorgenvriendjes, troostkussens, zorgen uilen. Je kunt ze allemaal inzetten voor een nog groter doel. Helpen met verwerken van een verlies en het in stand houden van een herinnering. 

Memory poppen.

Net zoals de andere poppen worden de memory poppen gemaakt van gerecycled kleding. Met verschil dat de kleding van een speciaal en dierbaar iemand komt. 

De oorsprong van dit idee ligt eigenlijk bij mezelf. Mijn ene opa overleed toen ik 3 was. Hoewel ik niet veel van hem herinnerde had ik wel altijd een overhemd van hem in de kast van mijn bed. Wat een soort van veilig gevoel gaf. Ook toen mijn andere opa en later mijn oma's volgde, hoefde ik niet zozeer waardevolle spullen. Als ik maar een stukje textiel had, wat me aan hun deed denken en waarna ik kon kijken, voelen en ruiken als ik ze even miste. Een soort houvast. Mijn overhemd, sjaals en mutsen zitten in een doos (nog steeds) onder mijn bed.

Een vriendin haar moeder kwam na een ziektebed te overlijden en we hadden het er gaande weg wel eens over. In ene voelde ik de angst verdriet en onwerkelijkheid van haar dochters, die ik ook had ervaren en dacht aan mijn stukje houvast. Hoe kan je een stukje houvast omtoveren in iets tastbaars. Iets fijns zonder dat het heel aanwezig is voor anderen. Zorgenvriendjes was mijn antwoord. Nu kunnen ze praten met iets wat een gezicht heeft en niet zoals ik destijds een plat stukje stof met een stijf boordje.

Na een tijd van bezining, volgde de zakken met kleding en aan mij de taak om iets te bedenken bij de kledingstukken. Het resultaat, zorgen uiltjes, monsters en twee kindvriendelijke (zonder rits) knuffels.

 

Er volgde helaas meer, maar aan de andere kant is het wel fijn dat je kunt bijdragen. 

Gemaakt van de rompertjes van een overleden zusje voor haar later geboren broertje en zusje ☆ 

Gemaakt van kleding van een overleden oma

Gemaakt van de kleding van een overleden oma 

 

Niet alleen kleine kinderen hebben troost nodig. Ook grote mensen willen een tastbare herinnering. Ik heb daarvoor diverse kussens (zonder gezicht) gemaakt.  

Het volgende project ligt al weer klaar....Vogeltjes maken van overhemden. Ik zal ze later nog toevoegen aan deze blog.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat een mooi idee om een dierbare op deze manier te herinneren. 
| 19:07 |
Het geeft troost
| 21:50 |
mooie emotionele spullen. Ze zien er zo lief uit.
| 22:37 |
Mooie, onbetaalbare werken!
| 16:50 |
heel erg mooi
| 16:37 |
Mooi, dingen met emotionele waarde.
| 16:06 |
Ze zijn leuk en er zit een heel waardevol idee achter!
| 15:30 |
Geweldig mooi dit, ik ben zwaar onder de indruk
| 15:12 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen