Quotes en handletteren

Quotes en handletteren


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Nou ben ik hier niet zo een ster in en combineer ik het liever met een tekening. Zo nu en dan maak ik wel eens een uitzondering.

Handlettering...is heel populair. Maar wat is het eigenlijk? Handlettering is een met de hand getekende tekst. Vaak een quote. Een gezegde, wijsheid of inspirerende tekst. Ik zeg bewust getekende tekst en niet geschreven. De letters worden vaak in verschillende layouts, grote en diktes op het stuk papier geplaatst, voorzien van versieringen. Waarbij alle stijlen van toepassing kunnen zijn. Blokletters, schaduwletters, schrijfletters, grafitti, zentangle, dangles, open, dotted, enz. Omringt door banners, doodles ed.

Het wordt gebruikt voor kaarten, posters, maar ook wel in bullet journals.

In principe kan iedereen het doen, mits je een beetje geduldig bent en niet te hoge eisen aan jezelf stelt. Zoals ik.

In het begin weet je niet waar je moet beginnen op het papier, ook niet waar te eindigen. En welk materiaal gebruik je. 

Nou de antwoorden daarop zijn. Gewoon ergens en maak het niet te overdadig. Teveel toevoegingen haalt de aandacht bij je tekst vandaan. Daar wil je immers iets mee zeggen. Eenvoud is het codewoord. Rust en balans. En wat betreft het materiaal. Begin gewoon simpel. Koop een tekenblok bij de action, een potlood, gum, lineaal, fijnliners en permanente markers. Dit hoeven geen twinmarkers te zijn. Elke stift voldoet, als ze maar goed zwart zijn. Want dat is je basis. 

Nu komt het... je hebt je basis outfit, je basis materiaal, je zit aan tafel, je hebt een tekst en dan....blanco.

Tip 1: schrijf je tekst op een blaadje, bepaal voor jezelf welke woorden in deze tekst belangrijk zijn. Bijvoorbeeld in de tekst; "wie nooit bang is, kan ook nooit dapper zijn".  In deze tekst zou voor mij de woorden bang en dapper belangrijk zijn. Dat betekend dat deze er dus uit moeten springen. Je maakt ze groter, opvallender.

Nu komt mijn klierige ik om de hoek kijken...want nadat ik deze gemaakt had, dacht ik bang springt er meer uit dan dapper. Maar kon ook de inspiratie niet vinden om het even anders te doen. Maar dat komt nog wel. De tekst hangt op de deur, mij te herinneren aan de tekst en wachtend op die inspiratie. Ik vind het scheef, niet gecentreerd, niet krachtig, niet compleet en toch krijg ik elke keer weer de reactie wat heb je dat leuk gedaan. 

Tip 2: Soms is het beter, niet naar jezelf, maar naar anderen te luisteren. 

Tip 3: Zorg voor ruimte. Je moet je kunnen bewegen. Je arm moet stabiel kunnen steunen. 

Tip 4: Druk niet te hard met je potlood, houdt je schets licht, dit omdat het anders altijd zichtbaar blijft bij het overtrekken met je stift. of erger nog, je foutje als afdruk in je papier. 

Tip 5: Schaf een boek aan over handletteren bij de action of kijk op Pinterest. 

Tip 6: Doe het niet als je al moe bent, je inspiratie zal niet optimaal zijn, ook de stevigheid van je hand niet en als het dan niet lukt zakt de motivatie ook snel.

Tip 7: Was je handen en controleer zo nu en dan of ze niet door het potloodgebruik vies zijn geworden.

Tip 8: Maak eerst een voorbeeldschets of een kladje.

Tip 9: Wees niet bang om dingen uit te proberen.

Tip 10: De belangrijkste van allemaal geniet van dat geen dat je doet. Doe je dat niet kies een andere hobby uit. 

 
 

Quotes of gezegdes, wijsheden vind je overal. En ze staan heus nog niet allemaal op Pinterest. Misschien had oma zo'n leuk zinnetje of de buurman, je collega of je vriendin. Popt er zomaar een in je hoofd terwijl je fietst op weg naar school. Of zegt je therapeut in ene iets wijs. Maak een boekje voor jezelf waar je ze in opslaat. Want je bent ze zomaar weer vergeten die zinnetjes van goud. 

Tip extra: hou een notitie boekje bij je in de buurt zodat je nooit meer inspirerende quotes vergeet.

 

Handletteren en kaarten gaan ook heel goed samen. 

Met een woord of zin kun je soms meer uitdrukken dan een compleet boekwerk. Met verschillende soorten lettertype en aangepaste doodles maakt het een  mooi geheel.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk hoor, heb je net 'ontdekt'. 
| 11:04 |
Ben er al even 😉
| 20:17 |
Zelf proberen doe ik niet, ik geniet van de jouwe, en deel ze enthousiast :-)
| 12:21 |
Heel erg leuk gedaan en nog mooi ook! Als ik me ooit ga vervelen, moet ik het ook eens gaan proberen haha
| 17:43 |
Mooi gedaan , ik handletter veel is heel leuk om te doen !
| 13:36 |
Wat een leuke creaties zijn dit!!! Knap gemaakt!
| 12:30 |
Mooi! Lijkt me leuk om ook te gaan doen...
| 08:06 |
Wat zijn ze leuk!
| 19:13 |
Dank je eel
| 21:33 |
Zo netjes als jij kan ik het niet haha!
| 08:54 |
ik hou echt van letteren en die van jou zijn prachtig!
| 22:27 |
dank je wel
| 09:17 |
Wat mooooi 😍 soms kan ik op zich ook wel handletteren, maar 9999 op de 10000 keer heb ik er geen geduld voor
| 18:36 |
hahaha dat kan ook
| 09:16 |
Wat prachtig gemaakt
| 11:35 |
Dank je wel loes
| 12:40 |
Zoo leuk dit. Ik geniet van jouw blogs. 
| 19:44 |
Dank je wel voor het compliment.  Ik bloos ervan
| 21:26 |
Ik heb nog zoooooooveel creatieve dingen die ik (weer) wil doen, dat ik bewust (nog even) afstand hou van het handletteren.
Vroeger in schoolagenda's tekende ik ook allerlei letters.
Ik vind het erg leuk wat je hier allemaal toont.
| 17:16 |
Ik ken dat ik vind ook veel te veel leuk. Dank je wel
| 21:27 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen