Review: Action bullet journal

Review: Action bullet journal


settings
 • Instellingen
 • Positie

  Automatische scrolling

Sinds enkele weken verkopen ze bij de Action, de lang verwachte bullet journal. Een rage overgewaaid uit Amerika. 

Wat is een bullet journal?

Een bullet journal of Bujo is eigenlijk niet meer dan een zelfgefabriceerde agenda, maar dan net wat meer. Waarin je bv:

 • wensen
 • planning voor een maand
 • recepten
 • blogideeën
 • dromen
 • reisverslagen
 • to-do lijstjes
 • films of series die je wilt kijken 
 • boeken die je wilt lezen
 • spaardoelen
 • huishoudelijke planning
 • verhalen
 • prietpraat van de kinderen
 • grafieken van dietdoelen
 • mood tabellen

noem het maar op. Je kunt er van alles in kwijt...maar boven al je creativiteit en je stress. Want het werkt na verluid best rustgevend. 

Nou komt dit voor mij bijna op hetzelfde neer als een dagboek (een zelf opgelegde verplichting) en daar was ik ook al niet zo'n ster in. Bij mij zou zoiets normaliter na 5 bladzijdes fanatiek, in ene een kastvulling worden. Deze keer heb ik een doel voor ogen.  Een missie, waarvan ik heel erg hoop ik dat deze slaagt, maar dat is weer een ander verhaal. 

De bullet journal kost 1,99 en is verkrijgbaar in een aantal uitvoeringen. Ik persoonlijk vind de kaften echt vreselijk. Ik heb de gruwelijk roze. Ik had ze liever een neutralere kleuren willen zien zoals  zwart of iets dergelijks. In ieder geval niet zoiets schreeuwend. Maar goed daar redden we ons wel mee. Het is qua kwaliteit verder prima. 

De eerste pagina's bevatten wat inspiratie. Dat had van mij persoonlijk ook wel op losse vellen gemogen, maar goed dan was de prijs waarschijnlijk ook hoger geweest.

Het papier van de bullet journal is niet dik te noemen, maar dat geld eigenlijk voor allemaal, ook de duurdere soorten. Ze drukken dus zeer snel door. Maar de action verkoopt een set kleurrijke fineliners, waarmee je prima uit de voeten kan zonder dat ze heel erg doordrukken. Maar vind je dit hinderlijk, kun je het het beste toch je kriebels op een ander papier doen en deze opplakken. 

 De bladzijdes bevatten de bekende dots. Ik heb die zelf niet nodig, maar ik zie wel het nut ervan in. 

 

Samengevat:

Ik raad deze wel aan voor de beginnende, maar ook de gevorderde bujo schrijfster. De prijs is qua kwaliteit prima in verhouding. Nou heb ik op zich geen vergelijking met de duurdere, maar het papier loopt niet uit, tekent en schrijft prima. Het boekje zit netjes in elkaar. Je hoeft niet bang te zijn, dat het uit elkaar valt wanneer je er naar kijkt.

Ze liggen bij onze Action niet bij de crea afdelling zoals je zou verwachtte maar bij de schrijf en kantoorartikelen. Mocht je per ongeluk denken, die van ons heeft het niet, daar dus even kijken.

signup

Bedankt voor het lezen van deze blog. Ik ben benieuwd naar je mening over dit onderwerp. Wil je me graag blijven volgen of zelf graag creatief bloggen. Meld je gratis aanBeoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik heb exact dezelfde! vind het heel leuk om lekker mee te freubelen maar als je hem echt als agenda wilt gebruiken wordt dat inderdaad bijna een dagtaak. Ik loop inmiddels 3 weken achter en weet niet of ik dat nog in ga halen. We gaan het zien haha.
| 17:32 |
1,99 is niet duur, ik denk dat als ik er nog geen had m wel zou kopen :-)
| 08:23 |
een leuk pakket voor een leuke prijs, zelf had ik al bij boekenvoordeel een bujo gekocht, daar ben ik ook dik tevreden over ....... en ik vind t'wel heel leuk om te doen
| 10:55 |
Wow wat leuk ik hoop vh hier te kijken in deventer Dan hoop ik op gruwelijke roze;) mooie pagina indeling Ben er al tijdje niet mee bezig geweest (gevorderd was ik niet te noemen) maar ga het oppakken mis t toch
| 14:40 |
Ik vind handletteren enzo heel leuk, ik heb in het verleden ook zelf schoolagenda's in elkaar geknutseld (die ik dan halverwege het jaar nog af moest maken xD) maar nu is het 'bullet journal'-gedoe zo'n trend dat ik denk: "Nee, ga maar weer weg." De trend weerhoudt me om er nog mee verder te gaan, maar dat is altijd zo bij mij :'D
| 22:57 |
Dat had ik ook hoor. Ik ben ook niet van die dingetjes die de meeste doen. Lijstjes maken ed. Ik heb besloten om hem te gebruiken als traumaverwerking boekje en schrijf daar mijn verhalen in.
| 05:53 |
Ik zag een en ander via de media verschijnen en dacht: poehhh..... alweer iets nieuws op de markt, wat moet ik/men daarmee, maar nu denk ik, nadat ik deze informatie van jou heb gelezen: dit lijkt mij wel leuk om te doen en best betaalbaar en het nodigt weer eens uit om op een andere manier positief/goed met je ideetjes/plannetjes etc. om te gaan. Dank je wel voor de goede uitleg, wie weet laat ik hiermee voor later nog mooie herinneringen achter.
| 13:10 |
Ik had nog een mooi ingebonden schrijfboek liggen en ben daar in begonnen.
Na twee maanden blijk ik het vooral te gebruiken voor de to-do list voor de volgende dag en daarbij een krul voor wat ik heb gedaan.
Werkt voor mij heel positief ;-)
| 19:16 |
Ik twijfel hier ook nog steeds over, maar van de andere kant, voor € 1,99 kan ik me ook geen bult vallen hahaha. Misschien morgen toch maar eens langs de Action..............
| 19:06 |
ze zijn leuk , maar ik heb liever een gewoon leeg notitieboekje ( liefst met een ringbandje )
maar het is wel heel leuk om te doen !
| 13:27 |
Dan kan je je foutjes er tussen uithalen ;-)
| 13:45 |
ja precies!
| 15:45 |
Ik heb een dure gekocht, zucht... Momenteel doe ik er niet veel mee maar als alles straks wat rustiger is ben ik wel van plan er mee aan de slag te gaan! :)
| 13:20 |
Oei nog even geduld moeten houden dus. De action volgt vaak snel
| 16:44 |
Ik heb ze gezien, maar ik ben er niet creatief in, dus ik heb 'm braaf laten liggen :-)
| 13:05 |
Mijn moeder heeft er laatst ook een afgeschaft, benieuwd wat ze er van gaat maken
| 12:51 |
Ik heb hem ook gekocht, had er paar leuke dingen over gezien op internet, maar ik durf niet goed te beginnen, meestal neem ik een schrift voor alles in te zetten, ik zou er aan moeten beginnen :)
| 12:48 |
Aahhh, ik heb een zwak voor notitieboekjes en schetsboekjes. Hopelijk kan ik ze niet vinden!!! :P
| 12:25 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen