Review Lidl houtbrander apparaat

Review Lidl houtbrander apparaat


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Al heel lang wilde ik zo'n apparaat, maar de prijs, voor iets waarvan ik niet wist of ik het überhaupt wel kon, vond ik iets te veel van het goede. Ik had wel eerder gehoord dat de Lidl rond december een goedkope variant had, maar ik was elke keer te laat. Tot dit jaar, want ik was er op gebrand een te krijgen.

Een klein compact doosje met 7 punten en 7 stempels, een houder en het apparaat. Je moet de houder even openvouwen, maar het apparaat is eigenlijk wel meteen klaar voor gebruik. 

Binnen 5 minuten is het apparaat op temperatuur....heel heel erg heet, 550 graden. Dit heb je nodig om goed te branden. Heel belangrijk! Zorg dus voor een ruim werkvlak. Dit om ongelukken te voorkomen. Het was eerst even wennen, het voelt heel anders dan een potlood natuurlijk. Ik was het gevoel met de oppervlakte, door de dikte van het apparaat eerst even kwijt, daardoor lukte me eerst niet om enigszins strakke lijnen te krijgen. Ook moet je hand heel stabiel houden, zodat je overal een even hoeveelheid druk houdt. Hoe harder de druk hoe dikker de lijn. De afkoeltijd is wel wat langer. Het duurt 20 minuten voordat de punt weer koud is. Mocht je tussentijds willen  wisselen zul je dus naast een veilige plek voor afkoelen ook een tang moeten hebben. Want zo even vastpakken is een afrader. Er zijn klachten op het internet dat de houder ook heet word. Dit ondervind ik echter niet.

Ik heb ze allemaal geprobeerd, maar voor het tekenen en schrijven vind ik de meest linkse het fijnst.  

Maar het vereist eerst wat oefening zoals ik al zei. Het lijkt eenvoudiger dan het is. Begin vooral niet zoals ik op een pollepel met een ronde oppervlakte. 

Mijn mening over het apparaat: De prijs /kwaliteit verhouding vind ik heel goed. Ik heb het apparaat nog niet zolang, dus ik kan nog niks zeggen over de levensduur. Het is een complete set. Het apparaat voldoet aan alle eisen en is goed hanteerbaar. Zou ik hem adviseren voor een beginnende pyrograaf? Jazeker.  Lidl folders goed in de gaten houden dus. 

Bedankt voor het lezen van deze blog. Ik ben benieuwd naar je mening over dit onderwerp. Wil je mij blijven volgen of zelf graag creatief bloggen.

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
leuk en fijn dat jouw wens in vervulling is gegaan en ja ik ben heel blij met de lepel en net wat jij zegt oefening baart kunst.
| 16:01 |
Je kan er zooooveel mee, echt leuk, houtbranden oftewel pyrografie. Ik ben fan! En je hebt het ook zo goed omschreven!
| 00:49 |
Dank je wel
| 02:04 |
Ik heb hem ook, maar ik vind het idd moeilijk om strakke lijnen te krijgen
| 23:56 |
Het is even oefen om de juiste hoek te vinden
| 00:00 |
Hij ziet er echt geweldig uit! En voor die prijs... Nee ik snap dat je 'm dan heel graag wilt hebben!

Nu wil ik er ook zo een. Ja. Maar dat die punt 550 graden wordt is voor zo'n ongeduldig persoon als ik misschien niet zo handig...
| 15:01 |
Oh! Dat noteer ik me voor volgend jaar! Wat leuk! Hihi: "Ik was er op gebrand"... hoe toepasselijk!
| 14:05 |
Ik heb hem vorig jaar gekocht en het is absoluut voor die prijs een heel leuk apparaatje!
| 22:44 |
Mooi prijsje voor deze brander.
Het vergt inderdaad flink wat oefening.
| 15:28 |
toch knap gemaakt
| 14:47 |
Oh wat leuk wanneer heb je hem gekocht
| 14:17 |
Half november
| 14:24 |
Inderdaad niet duur, lijkt me leuk!
| 14:16 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen