Wie is a Second Life

Wie is a Second Life


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

A second life is een  pseudoniem, een gevoel, een idee, maar boven alles een wens. Maar wie of wat steekt er achter?

Mijn naam is Véronique. Ik ben 42 jaar,  getrouwd met drie monsters.  Een creatieve dame van 15 jaar, een gamer van 10 en een prinsesje van 6 jaar. We wonen in een heel Fries dorp en dat maakt mij dus niet moeder, maar mem.

Wegens omstandigheden kan ik niet aan het werk. Ondanks dat ik dat eigenlijk wel heel graag zou willen.  Middels a Second Life zocht ik contact met buiten. 

A second life staat voor een tweede leven. Al zolang ik me kan herinneren heb ik de drang om dingen te maken. Tekeningen, kleiwerkjes, naaiwerkjes, breiwerkjes, borduurwerkjes. Op school waren handvaardigheid en techniek mijn lievelingsvakken. Op handel had ik het meeste plezier in etalages opbouwen. Grafische school was geweldig. Maar op mijn 26ste stopte het een beetje, met de komst van mijn eerste kind. 

Niet dat ik niks meer maakte hoor, Babydekentjes, kleertjes. Uren tekeningen met haar en een wereld aan portretfoto's. Toch was er iets door onstandigheden verandert. 31 was ik, toen ik het roer omgooide, afscheid nam van een leven dat ik niet langer wilde. 

Nieuw geluk kwam op mijn pad. Nieuw liefde, nieuw gezin. Een tweede leven. 

Maar met twee kinderen (een dochter en een stiefzoon) werd het niet minder druk, sterker nog, nog minder tijd om iets te maken. Ja, behalve eten en schone was. 

Na de komst van ons derde kind werd de creatieve drang toch weer groter. Raamschilderingen, seizoensgerelateerde knutselwerken, kleding, wederom uren tekeningen met ze maken. 

Nu zitten ze allemaal op school, ik ben huismama en heb ik tijd over. Niet veel, maar net genoeg. En als ik energie overhou maak ik van alles. Het begon met schilderijtjes van vilt. Eerst wat onwennig, het was niet compleet, er miste iets.

Ik heb lopen peinzen en puzzelen. Tot ik voor de zoveelste keer de kasten aan het opgeruimen was en weer zat ik met stapels aan te klein goed, overal versleten vol met gaten goed. Terwijl ik opruimende kwam ik op een idee. In plaats van het altijd maar weg te gooien kon ik het een tweede kans geven. Vanaf dat moment verwerk ik in alles wat ik maak, iets wat hergebruikt word. Meestal is het oude kleding, soms kettingen, maar eigenlijk wel van alles. 

Van het een komt het ander. Schilderijtjes, knuffels, decoratie, gebruiksvoorwerpen...

Mijn directe omgeving was er gelijk heel enthousiast over. De complimenten waren fijn om te horen. 

Ik ben voor mezelf heel hard, dus ben ik daar zelf voorzichtiger in. Door omstandigheden, gebeurtenissen uit het verleden ben ik heel onzeker over mijzelf geworden en is het niet gauw goed genoeg. Toch werd ik aangemoedigd ermee door te gaan en er meer mee te doen. "Laat andere het ook zien" zei een vriendin, "je zult zien dat ze het geweldig vinden". 

De makkelijkste en snelste weg was natuurlijk het sociaal netwerk van facebook. (Overigens niet altijd de beste, maar het werd goed ontvangen) 

Zo ben ik ook begonnen met het verkopen van mijn werkjes, het weggeven van spullen aangezien mijn kasten langzamerhand uit hun voegen barstte en er plek moest komen voor nieuwe . Alles voor een klein prijsje, leek mij logisch. En als steun voor een goed doel. Namelijk stiching het vergeten kind. Ik wil er niet zo zeer aan verdienen. Ik wil wat na laten,  een indruk, een glimlach. Ook iemand die altijd in de schaduw heeft geleefd wil wel eens stralen.

Soms krijg ik aanvragen. Nu zou ik het een treetje hoger willen tillen. Maar alleen zodra de tijd er rijp voor is. 

De meeste dingen die ik maak, zijn eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. En ik vind het ook helemaal niet erg mijn "geheimen" te delen.  Het maakt mij trots dat er replica's van mijn creaties ontstaan zijn en op Pinterest pronken.

Met dit yoors account (dat ik nu wel zo'n beetje een jaar bezit) wil ik dus mensen inspireren, helpen om creatief te zijn,  met materialen die je anders al in de vuilnisbak had gedaan, maar nog lang niet rijp zijn voor de vuilnisbak.


Bedankt voor het lezen van deze blog.  Ik ben benieuwd naar je mening over dit onderwerp. Wil je mij blijven volgen of zelf graag creatief bloggen. Meld je gratis aan.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat leuk om zo de uitleg van jouw/jullie blog te lezen.
| 11:59 |
Je maakt echt hele mooie dingen meid. Wees trots op jezelf.
| 07:50 |
Dank je wel ik doe mijn best
| 16:54 |
Nou jij hoeft echt niet onzeker te zijn. Vind je een topper! Niet vanwege dat ene. Ik ben oprecht enthoisiast over je maaksels
| 20:33 |
Dank je wel. Och ja het aard van het beestje he
| 09:44 |
Ik vind je blogs altijd geweldig, je bent zo creatief!
Leuk dat je je nog eens 'voorstelt' met behulp van deze blog, je bent echt een van m'n favoriete bloggers op Yoors
| 20:27 |
Ik bloos ervan. Wat een compliment dank je wel
| 09:47 |
Ik ben echt fan van je creativiteit ! en je mag er trost op zijn ! benut je gave(n) zeker en al helemaal als JIJ er van (op)bloeit!
| 16:15 |
Hihi dank je wel dat komt wel goed
| 09:48 |
Heel leuk wat je maakt.
Heb zelf ook nog van alles liggen waarvan ik iets anders wil maken.
Laat me graag door jou inspireren.
| 23:29 |
Er volgt altijd wel iets nieuws. Ik zit weer vol ideeën die ik moet uitwerken
| 09:48 |
Heel mooi geschreven en ik vindt je creaties echt geweldig mooi. Ik heb zelfs ook al iets in gedachten wat ik wil maken van oude kleding en dat door jouw inspiratie. Goed dat je er ook een mooi doel mee steunt, daar kan ik alleen maar achterstaan, want dat doe ik zelf ook. Ga lekker door en verras ons nog maar vaak met je mooie creaties :)
| 19:23 |
Dat komt goed hoor. Ik ben heel benieuwd naar je creatie
| 20:11 |
Leuk om je zo wat beter te leren kennen en leuk dat je zo creatief bezig kunt/wilt zijn!
| 18:58 |
Wat leuk beschreven , ik hou ook erg van hergebruik ! toch fijn dat je in staat bent iets moois te maken van iets dat voor een ander waardeloos is !
| 18:38 |
Zeker weten al is het soms ook een handicap. Nergens afstand van kunnen doen kan leiden tot een huis vol "bende "
| 09:46 |
Ja , maar dat schijnt bij creativiteit te horen hihi
| 12:47 |
Aangenaam, wat vertel je leuk over je leven. Ik vind dat je hele mooie spullen maakt.
| 18:03 |
Dank je wel
| 09:46 |
Leuke blog, leuk dat je dingen verkoopt voor het goede doel. Moge het groeien! Veel succes en goed 2018!
| 17:42 |
Dank je wel Peter. Ik wens jou ook een mooi 2018
| 17:48 |
:-)
| 19:49 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen