Diy zorgenvriendje

Diy zorgenvriendje


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Deze uitleg is gemaakt toen ik net begonnen was met het maken van deze knuffels.  Ze zien er dus wat knullig uit. Maar de basis is hetzelfde gebleven.  Ik hoop dat het duidelijk is.


Een zorgenvriendje....eet al je zorgen op. De winkels lagen een tijdje lang vol met deze bijzondere vriendjes. Maar je kunt ze ook heel eenvoudig zelf maken. Maakt ze, denk ik, nog specialer.

Wat heb je nodig:

  • patroon
  • stof
  • vulling
  • garen, naaimachine, spelen, potlood, schaar
  • rits
  • eventuele versiering


Ik gebruik een basispatroon die ik elke keer aanpas voor het soort figuur dat ik wil maken. Je kunt deze uitprinten op a4 formaat.


Ik maak dit keer een piraat voor een jongen. Ik heb gekozen voor stof van een oude spijkerbroek, omdat deze mooi robuust is. Teken het patroon op de binnenkant van de stof en knip deze met 0,5 cm extra stof uit. Het eerste wat ik dan doe is de ogen ed op het gezicht naaien. 

Vervolgens naai je de 4 stukken van de oren aan elkaar en de 8 stukken voor de armen en benen. Keer deze om zodat de goede kant aan de buitenkant komt, vul de oren licht en de armen en benen op normaal, flexibel volume.

Nu ga je de mond maken. Je leg de rits met de sluiting naar onder. Plaats de uitgeknipte mond met de vlakke kant naar de rits. Naai deze vast en flap hem open. Hetzelfde doe je met de andere zijde. Dat ziet er zo uit.


De goede zijde van de stof ligt naar boven terwijl de rits met het voetje naar beneden ligt. Nu kun je het gezicht en de buik bevestigen aan de rits. Gebruik dezelfde handeling maar dan aan de bovenzijde van de rits. Naai de ronding van de mond ook dicht zodat er een zakje ontstaat. 

Bevestig de oren, armen en de benen net zoals op de foto. 

De oren en armen/benen naar binnen. De achterzijde leg je met de goede zijde boven op de voorkant. Naai het geheel op een kleine opening na dicht. Hou rekening mee dat indien je spijkerstof gebruikt de opening niet te klein is, je bent zo ook al even bezig het erdoor heen te wurmen. Als de pop dan eindelijk binnenstebuiten is kun je hem naar smaak vullen.

Nu nog dichtmaken en het vriendje is klaar om geknuffeld te worden..

hetzelfde principe gebruik ik voor mijn monsters en uiltjes. ontwerp elke keer een ander model. veel plezier ermee
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
ik vind ze allemaal leuk en ben zelf ook in het bezit van een zorgenvriendje en vind hem zo verschrikkelijk leuk dus een mooi patroon voor de doe-het-zelver en een hele leuke cadeau om te geven aan iemand.
| 19:10 |
Ik vind ze echt geweldig. Zelf heb ik al vele uitvoeringen gehaakt, maar dit is ook erg mooi. Ga ik dus zeker eens proberen, kledingkast maar eens uitmesten voor lapjes hahaha
| 07:12 |
Heldere uitleg. En wat zijn ze leuk!
| 11:33 |
Dank je wel
| 16:54 |
Heel leuk zeg
| 07:14 |
Wat handig met die beschrijving erbij. Sterk staaltje recyclen.
| 10:56 |
Echt super leuk! denk dat ik dit maar eens ga proberen! ik volg je ook vanaf nu!
| 22:21 |
Super!
| 22:38 |
Heel creatief, zeg!
| 22:18 |
Bedankt voor het delen
Ik vind ze erg leuk
| 18:51 |
Leuk hoor!
| 16:12 |
Lief en knullig, dat maakt het helemaal perfect! Bedankt voor het delen!
| 15:42 |
Goed en duidelijk uitgelegd,erg leuk!
| 15:14 |
Super leuk! Ik blijf erbij - moest er nou een vosje tussen zitten hield ik me aanbevolen .. ;)
| 14:07 |
Hahaha een vossenlijn
| 14:29 |
ze zijn echt heel erg leuk
| 13:11 |
Wat leuk dat je dit deelt! Men kan ook gewoon eigen maten verzinnen, maar dit is een handige leidraad.
| 11:48 |
Ja zeker. Want de uilen en monsters zien er heel anders uit maar dat werkt ook zo. Je kunt het patroon veelzijdig aanpassen. Langere oren vleugels dikker lijf langere benen noem maar op
| 11:51 |
Ja, zo bedoel ik het :)
| 12:03 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen