Dingen gaan nooit zoals verwacht, maar zoals ze gaan

Dingen gaan nooit zoals verwacht, maar zoals ze gaan


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Dingen gaan nooit zoals je verwacht, maar zoals ze gaan en soms is dat nog mooier dan je had verwacht.

Vanmiddag had ik een afspraak met een brasserie aan een meertje bij mij in de buurt om de mogelijkheid te bespreken om mijn transformatievuur daar in het vervolg te organiseren. Het was heerlijk weer dus ik had in het zonnetje plaatsgenomen en genoot met volle teugen van een heerlijke Latte Machiato in afwachting van de eigenaar. Toen hij na 15 minuten nog steeds niet was gearriveerd nam het personeel contact op, ze kregen hem niet te pakken en ik kreeg een muntthee met een heerlijk gebakje aangeboden. Na 40 minuten en diverse onbeantwoorde pogingen van het personeel om hem te bellen ging ik toch met een brede glimlach rond mijn mond naar huis met zijn mobiele nummer op zak.

Vroeger zou dat namelijk allerhande triggers hebben geactiveerd; en zou mijn mindset ongeveer als volgt zijn gegaan; wat onbeschoft om niet af te bellen, hoe durft hij zijn tijd belangrijker te maken dan mijn tijd, zit ik hier een beetje mijn tijd te verdoen, in mijn eentje afgewezen te zijn, misschien denken mensen wel dat een date me heeft laten zitten enz enz

Toen ik erheen ging had ik uiteraard wel hoop, want ik ging er met een specifieke reden heen, maar gelukkig geen echte verwachtingen of gehechtheid aan een bepaalde uitkomst. Ik wist de reden niet waarom het niet doorging, er was misschien prive iets tussen gekomen, pech met de auto of wellicht een aanrijding waardoor hij niet bereikbaar was. Zolang ik de reden niet weet is het ook zinloos om je er druk om te maken. Ik heb er heerlijk in de zon gezeten met 2 drankjes en een gebakje op kosten van het huis. Zo fijn als je de dingen niet meer persoonlijk hoeft op te vatten.

Eenmaal thuis aangekomen heb ik zelf ook nog geprobeerd om telefonisch contact op te nemen. Toen ik ook geen gehoor kreeg heb ik hem een tekstberichtje gestuurd dat ik het jammer vond dat de afspraak om mij onbekende reden geen doorgang had gevonden en met het verzoek om een nieuwe afspraak in te laten plannen.

Niet al te lang daarna belde hij me terug met excuses, zijn agenda was niet goed gesynchroniseerd volgens hem. Toch was hij wel ervan op de hoogte, want hij wist waar het om ging, of althans dat dacht hij te weten. Hij dacht dat het om een vuurshow ging met vuurspuwers en vuurdansers. Lijkt me ook geweldig maar nee dus, en in mijn voorstelmailtje stond ook duidelijk vermeld waar het om ging, een vuurcirkel om mensen bijeen te brengen in gesprek met een link naar mijn site voor verdere informatie. Half stotterend erkende hij dat hij dat dus niet gedaan had en een eigen invulling eraan had gegeven.

Dit gaf een prachtig inkoppertje naar wat een heel mooi gesprek werd. Toen ik hem alsnog uitlegde wat een vuurcirkel is en het belang daarvan voor de maatschappij vroeg hij zich af of het binnen het concept van zijn brasserie zou passen. Ik gaf mijn visie waarom ik juist vond dat het passend zou zijn en mogelijk zelfs een waardevolle aanvulling op het programma voor zijn gasten. Ik was gelukkig als stamgast uitstekend op de hoogte van hun concept en filosofie. Want was zijn brasserie niet juist een verzamelplek voor mensen om even buiten in de natuur samen te komen, de hectiek van het dagelijks leven achter te laten en met vrienden samen te zijn, om te genieten van goede gesprekken met elkaar? Dit mondde uit in een mooi gesprek over mindfulness en oprechte aandacht en tijd voor jezelf en voor elkaar maken. Om ook verder te kunnen en durven kijken naar wat onze acties en keuzes voor invloed kunnen hebben op een ander. En hoe we er op simpele wijze weer voor elkaar kunnen zijn in deze verharde maatschappij.

Ik vroeg hem, mag ik je tot slot nog een brutale en heel directe vraag stellen; waardeerde je voor ons gesprek mijn tijd evenals je je eigen tijd waardeert? Want als je aanvankelijk aandachtig mijn mail had gelezen voor je een afspraak liet maken, dan had je geweten waar het over ging en dit soort vragen vooraf aan jezelf kunnen stellen.

Of het wordt vervolgd, geen idee, ik sloot af met een oprecht gemeende dankjewel voor het mooie gesprek en de oprechte aandacht. En natuurlijk een hint dat een kleine donatie voor Ons Kantelhuis van harte welkom zou zijn.

Een afspraak die absoluut niet ging zoals verwacht, maar volgens mij heb ik een zaadje van nieuw bewustzijn mogen planten. En de Latte, muntthee en het gebakje waren heerlijk! Allemaal cadeautjes <3

Op naar plan B want dat vuur komt er, hoe dan ook

#BeTheChange Always

Ons KantelHuis, wordt een plek waar sociaal (financieel) kwetsbare mensen even een time-out van hun turbulente leven kunnen nemen. Waar ze meedoen aan het huis realiseren en in stand houden. En waar ze met een programma voor persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsvergroting, daarna met een andere blik hun leven weer kunnen oppakken.


help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mooi geschreven en de titel is heel herkenbaar. Ik zeg altijd je krijgt nooit wat je wil maar wel alles wat je nodig hebt...
| 19:09 |
Fantastisch! Alleen al van het lezen wordt ik blij.
| 10:29 |
Het was een heerlijke dag!
| 06:46 |
Mooi kiempje heb je gepland
| 19:23 |
dank je wel Caro
| 21:21 |
Jij plantte het zaadje, aan hem of hij het laat ontkiemen.
| 18:51 |
precies, dat is aan hem, not my job :-)
| 21:21 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen