Vervolg 26 : Geert

Vervolg 26 : Geert


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

In Zoersel , spendeerde ik mijn  tijd maar met 2 dingen , namelijk slapen en lezen .

Ook tijdens mijn rookpauzes , zat ik met mijn neus verdiept in de boeken.  Al gauw leerde ik iemand kennen die mijn interesses voor filosofie  ook koesterde . Zijn naam was Geert . Het was een man van rond de 34 jaar oud . Ook hij was opgenomen op de afdeling 2-sprong. Veel vertelde we niet  over ons  verleden tegenover  elkaar , maar we voelde ergens dat we zielsverwanten waren vanwege ons heftige verleden .

Geert was een geleerd persoon uit Leuven , maar vanwege een depressie en een drankprobleem was hij op Tweesprong  terecht gekomen. Door de vele vrije momenten die we samen spendeerde , ontstond er een speciale band tussen ons . De begeleiding op Tweesprong , kreeg al snel in de gaten  dat er meer tussen ons was dan enkel  een goede gesprekspartner .

Omdat ik me tegenover niet veel mensen openstelde, werd Geert de enige persoon tegen  wie ik wel beetje bij beetje  mijn  verhaal deed . Ik vertelde over de vele existentiële vragen die ik had over het leven en de obsessieve wens om een kind te hebben.  Ik wou een doel hebben in het leven  . Een doel dat ervoor  zou zorgen dat ik voor het leven zou kiezen en al de liefde die ik in mij droeg,  zou kunnen geven aan een kind van mezelf.

Ik mistte vooral iemand  die ik zou kunnen liefhebben , zonder meer . 

Geert begreep  mijn wens , maar benadrukte dat hij zelf nog  niet klaar was voor  het vaderschap  . Hij wou namelijk eerst zijn  leven helemaal terug op orde hebben . 

Aangezien  ik nog steeds minderjarig was en bovendien ook nog eens gecolloceerd, had de begeleiding van Tweesprong , de volledige  Verantwoordelijkheid over mij . 

Het laatste wat ze wouden  , was een mogelijke  zwangerschap van iemand die minderjarig was, op hun afdeling. 

Uit de inktvlekkentest , was mijn kinderwens heel uitdrukkelijk  naar boven gekomen . In elke vlek zag ik wel een embryo  of een moeder-kind afbeelding waardoor  men de link naar mijn obsessieve wens al gauw hadden gelegd.  

Toen ik met Geert een tijdje op Tweesprong  verbleef en de 40 dagen om waren , was er de mogelijkheid om tijdens het weekend naar mijn oma te kunnen gaan . Mijn opname was nu op basis van vrije wil er was enkel  maar 1 voorwaarde  aan verbonden . 

Ik mocht enkel  op weekend gaan met Geert , als ik een hormonaal staafje in mijn arm liet  plaatsen. Zo'n staafje  zou  ervoor  zorgen  dat ik gedurende 3 jaar geen kans had op een zwangerschap.  

Ik baalde enorm  van deze opgelegde regel. Maar het was de enige  kans om met Geert even weg te kunnen zijn van het ziekenhuis  . Na veel tegengepreutel, stemde ik uiteindelijk toe . 

Het staafje  zou door een gynaecoloog van het ziekenhuis zorgvuldig geplaatst  worden in mijn onderarm . Het was amper 5 cm groot en ik zou er zo goed als niets van voelen . Al gauw werd er een afspraak  gemaakt en werd het staafje in mijn onderarm gestoken . 

Eindelijk mocht  ik met Geert buiten de afdeling  Tweesprong tijd spenderen  . We waren nu al ruim  3 maanden samen en het leek allemaal  erg goed te gaan tussen ons . 

Ook mijn Oma vond Geert een hele lieve en behulpzame man . Het was voor mij belangrijk dat mijn Oma haar goedkeuring  gaf over onze relatie.  Zij was namelijk één van de weinige personen die er altijd voor me was geweest en me steunde door dik en dun . 

Toen Geert en ik 4 maanden  samen waren , ging het bergaf met me . De therapie-gesprekken, brachten veel herinneringen en pijn  naar boven waardoor  de zelfmoordgedachten steeds vaker de kop opstaken . 

Ik spaarde mijn dagelijkse medicatie op , zodat ik een heleboel pillen in mijn bezit had. Die pillen waren bedoeld  als "veilig" alternatief voor het moment dat ik 100% zeker was dat de dood de enige echte oplossing was voor mijn pijn . Het zou een zekerheid bieden om er zelf voor  te kunnen kiezen alles te eindigen wanneer ik het wou. 

Het enige  wat me nog voor dit leven liet   kiezen , was een kind van mezelf . Een kind dat ik al de liefde zou kunnen  geven die ik zelf had moeten  missen . Het zou  onbewust ook een manier zijn , om aan mijn ouders te laten  zien wat de echte belangrijke dingen voor een kind zijn, namelijk niet geld en luxe , maar liefde en aandacht !

Ik maakte een deal met mezelf , een soort van pact met de duivel . Als ik niet voor mijn 18de verjaardag  zwanger zou zijn , zou ik al de medicatie  die ik verzameld had en nog steeds verzamelde , innemen om zo een einde te maken aan alles.

De pijn  die ik voelde, de vele littekens op mijn armen , de tranen die ik had gelaten vanwege een onvindbaar gemis , het had me getekend voor het leven . 

Ik wou geen volwassene worden zoals mijn ouders . Volwassen worden betekende voor mij , saai en onbetrouwbaar worden . Niet meer puur  en oprecht , niet meer geloven in fantasieën en dromen . Zo iemand wou ik absoluut  niet worden . 

Op een dag , had ik een scalpel weten te bemachtigen die ik verstopte in mijn toilettas . Ik zou het staafje er eigenhandig uitsnijden en zo mijn kans op een zwangerschap  vergroten . 

Ik deed de deur van de badkamer op slot en zette het mes tegen mijn arm. Met mijn vingertoppen, kon ik exact voelen waar het staafje zich bevond . Als ik een snee net aan de bovenkant van het staafje zou zetten en een snee net eronder , kon ik het er misschien met een beetje  geluk eigenhandig  uitduwen bedacht ik me . 

Met mijn aansteker verhitte ik de scalpel.  Op deze manier  zou het gedesinfecteerd  worden had ik ergens  eens gelezen.  Van zodra het mes was afgekoeld  , zette ik een diepe snede net onder het staafje . Het mes was vlijmscherp waardoor ik direct het bloed  langs mijn arm zag lopen . 

Gedreven door adrenaline , voelde  ik de scherpe pijn amper of niet  . Het zou allemaal erg snel moeten  gaan , zodat de begeleiding  geen  argwaan kreeg van mijn afwezigheid .  

Ik zette algauw de tweede snede. Weer liep het bloed langs mijn arm en drupte  op de grond  . Met mijn  duim duwde ik op de achterkant  van het staafje waardoor  het hopelijk  langs een snede eruit ging komen . 

Mijn verbazing was groot toen ik een blauw omhulsel uit mijn onderarm  zag komen . Mijn  hart klopte  letterlijk in mijn keel . Vlug  trok  ik  het staafje eruit  met een pincet en liet het vallen op de grond.

Tranen van opluchting  liepen langs mijn  wangen . Het was me gelukt ! Met een washandje verzorgde ik de 2 wondes en knelde ze af met een windel  . Daarna  deed ik een proper t-shirt aan met lange mouwen en maakte de badkamervloer weer proper . 

Ik begaf me naar de eetzaal en deed alsof er niets  aan de hand was . Toch was het een fantastisch gevoel om te weten dat ik nu vruchtbaar  zou zijn en mogelijks snel mama kon worden  . 


Wordt vervolgd  ....help
signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hoewel vanuit jouw structuur en leven mij goed je wens en behoefte voor kan stellen.. best heftig lieverd.... ik volg je verder
| 16:43 |
Ik zou het niet kunnen........
| 15:28 |
Wat zou je niet kunnen ? 
| 16:21 |
Dat buisje zelf verwijderen 😉
| 16:33 |
Ja snap ik 😉
| 19:46 |
Je nam wel een risico...
| 23:59 |
En wat voor één 🤔
| 00:38 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen