vervolg 40 : leven in sneltempo

vervolg 40 : leven in sneltempo


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Dat samenwonen niet altijd een evidentie is , moet ik je zeker en vast niet vertellen . Maar samenwonen wanneer beide personen al een behoorlijk gevulde rugzak hebben waarin patronen , een moeilijk verleden en vaste routines het nog moeilijker maken , dat was een serieuze uitdaging ! Ronny en ik maakte in onze eerste maanden van samenwonen behoorlijk veel ruzie . Ik dronk als een tempelier en werd hierdoor verbaal agressief. Soms ging ik dan naar Thierry om te ventileren wanneer alles me eventjes teveel werd . Thierry zag op zijn beurt de kans om de relatie tussen mij en Ronny tot op de spits te drijven en hoopte vurig om me hiermee terug te winnen . Dit was voor onze relatie een allesbehalve gemakkelijke periode .

Ondanks dat Ronny vaak hard kon roepen tijdens een ruzie en hij me op deze manier letterlijk in elkaar gedoken in een hoekje zag zitten, sloeg hij me nooit . Integendeel, hij begreep des te meer hoe mijn relatie met Sven me getekend had . Ik denk dat ik ook ergens onbewust uittestte hoe ver ik kon gaan vooraleer er fysiek geweld aan te pas kwam . Dit omdat ik er ten stelligste van overtuigd was geraakt dat elke man hetzelfde was !

Het trauma dat ik tijdens mijn relatie met Sven had meegemaakt , was moeilijk te doorbreken . Ik wou alles vanaf dag één achter me laten en gewoon verdergaan met mijn leven . Op dat moment was er nog geen besef dat weglopen van je verleden niet de oplossing was, evenmin door te doen alsof alles nooit was gebeurd.

Gelukkig deden onze ritten met de vrachtwagen Ronny en mij telkens terug dichter naar elkaar toegroeien . We reden naar Frankrijk , Duitsland en ook Spanje stond op onze agenda . De vele uren dat we op elkaar waren aangewezen , deden ons goed . Diepgaande gesprekken over allerlei moeilijke thema's zoals ons traumatische verleden , het gemeenschappelijk gemis naar een moeder en de wens voor een gelukkiger leven, kwamen meermaals aan bod .

Sven bezocht de meisjes in het Dennenhuis maar af en toe . De weekends dat hij zijn verplichtingen niet nakwam en de meisjes dus niet afhaalde , namen wij hen mee naar het Appartement in Wilrijk . Ook de dochter van Ronny kwam om de 2 weken een weekend op bezoek . De drie meiden konden het erg goed met elkaar vinden , dat was voor ons een echte zegen . Het allerbelangrijkste , en een gemeenschappelijk doel van ons beide , was om onze kinderen een totaal andere jeugd te geven dan degene die we zelf hadden meegemaakt . Het was niet enkel een doel , maar een levensmissie van ons geworden . Kortom, alles stond in het teken van de kinderen . Elke uitstap die we maakte moest er een speelgelegenheid in de buurt zijn , elk etentje dat georganiseerd werd , moest er animatie voorzien zijn , .. enz. Waar we ook kwamen, altijd waren de kinderen dicht bij onze zijde .

Door de week, verbleven Maité en Ilana nog steeds in het Dennenhuis . Het deed me pijn om ze terug af te moeten geven en de leegte in huis te moeten aanschouwen . Er waren dagen bij dat ik niet meeging met de vrachtwagen en me afsloot voor alles en iedereen . Een vurig verlangen naar een kindje van Ronny en mij werd aangewakkerd . Waarschijnlijk en in alle eerlijkheid gezegd , ook om de enorme leegte in huis en in mezelf opgevuld te krijgen . Ronny was in de eerste plaats absoluut niet voor dit idee te vinden . Door de scheiding met zijn ex-vriendin , waarin zijn dochter als drukkingsmiddel werd gebruikt , maakte het Ronny angstig dat bij een eventuele nieuwe scheiding , ook hier het kind weer tegen hem zou worden gebruikt. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik niet volhield in mijn koppige volharding . Na enkele weken aandringen , bezweek Ronny toch voor het idee om aan een kindje te beginnen . Dit alles gebeurde in het eerste jaar van onze relatie !

Na 6 maanden proberen , zwangerschapstest na zwangerschapstest in de vuilbak te gooien , kon ik amper geloven dat er een tweede lichtroze streepje op de tester verscheen . Mijn adem stokte en ik voelde mijn hart in m'n keel kloppen . Was het echt waar ? Was ik zwanger ? Zo snel als ik maar kon, nam ik een foto van het ding en stuurde deze naar Ronny door met het heugelijke bericht : " Proficiat, je wordt papa ! "

Ronny was dolgelukkig met dit geweldige nieuws en de tranen sprongen hem in de ogen . Zwanger zijn betekende voor mij vooral goed voor mezelf mogen en kunnen zorgen . Een levend wezentje in mijn lichaam voelen groeien maakte me dolgelukkig . Het was op deze momenten dat ik wel regelmatig at, mijn lichaam kon accepteren en fier kon zijn op wie ik was . Vreemd genoeg was dit zonder zwangerschap niet mogelijk . Enkel en alleen voor mezelf kon ik het niet opbrengen om mijn zelfhaat opzij te schuiven .

In de eerste 3 maanden van mijn zwangerschap , vond ik werk als bediende bij een grote bankmaatschappij in Antwerpen . Mijn taak bestond eruit om geld te sorteren dat mensen via de bankautomaat op hun rekening stortte . Ik had werkelijk nog nooit zoveel geld in mijn handen vastgehad . De briefjes van 10,20,50, 100 en 500 euro werden gesorteerd per aantal en daarna met een bandje overschoven en in bakken gelegd . letterlijk miljoenen euro's gleden er door mijn handen . In mijn levendige fantasie beeldde ik me een leven in als miljonair en hoewel ik van thuis uit afstand had genomen van al het materiële en me hiertegen heftig had weten verzetten , was een leven waarin je elke euro moest omdraaien toch ook niet wat ik ervan had verwacht .

Op mijn werk moest ik lange uren rechtstaan en veel tijd om na te denken was er niet . Op amper een week tijd, zag ik het geld aan als simpele blaadjes papier die gesorteerd werden . Mijn snelgroeiende buikje vormde maand na maand steeds meer een probleem om het snelle tempo waarin gewerkt werd vol te houden . Na 6 maanden zwangerschap, vroeg ik dan ook uitgeput om zittend werk te mogen doen . Gelukkig had ik een meelevende bazin die hier geen enkel probleem van maakte.

De gynaecologe wist me te vertellen dat het een zoontje ging worden . Totaal overdonderd door dit nieuws en met het idee dat ik enkel maar meisjes op de wereld kon zetten, liep er een traan van blijdschap over mijn wangen . Ook Ronny kon zijn geluk niet op . Het zou een eerste zoontje worden van ons tezamen . Alles verliep prima , de baby groeide als kool en zat precies op schema . Ik voelde me perfect gelukkig zowel in mijn relatie als op mijn werk. Op een totaal onverwacht moment, kregen we zelfs van de rechtbank te horen dat de meisjes ,vanwege de stabiele thuissituatie, terug zouden worden toegewezen aan ons . Het leven kon niet rooskleuriger worden !

Het restte ons nu enkel nog een nieuwe woonst te vinden . Op de plaats waar we woonde, werd er in een bruin cafeetje om de hoek wel vaker gevochten . Zelfs een politie-interventie moest ter plaatse komen omdat er schoten werden gelost. Nu er een baby op komst was en de meisjes terug naar huis zouden keren, was een veilige en aangename omgeving onze hoogste prioriteit . Het leek ons allebei een goed idee om te verhuizen naar een rustige en groene plek . Als een volleerde detective , speurde ik het internet af en vond uiteindelijk een gezellig rijtjeshuis in de groene gemeente Malle . De huurprijs die werd gevraagd , lag perfect binnen ons budget . zonder ook maar enige aarzeling, stuurde ik een mailtje naar het immo-bureau en wachtte vol spanning af .

Verhuizen wanneer je 7.5 maanden zwanger bent, is niet echt wat je noemt vanzelfsprekend . Mijn dikke buik zat me behoorlijk in de weg en voltijds werken werd hierdoor bijna onmogelijk . Van zodra we de goedkeuring van het immo-bureau hadden gekregen en het contract voor het huisje in Malle was getekend, gaf ik dan ook mijn ontslag bij de bank en stelde alles in het werk voor de nakende verhuis . Alles moest binnen anderhalve maand in orde worden gebracht zodat we met een gerust hart konden uitkijken naar de geboorte van ons zoontje .wordt vervolgd

Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (1 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dat klinkt als een goede ontwikkeling.
| 08:36 |
Het ging toch eventjes de goede weg op 
| 11:06 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen