vervolg 55 : Een nieuwe start

vervolg 55 : Een nieuwe start


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

De dag van mijn afronding was aangebroken. 18 maanden van intensieve groepstherapie en individuele gesprekken, hadden een andere persoon van me gemaakt. Ik stond meer dan ooit, in contact met mezelf. Ik had de passie van kunst en leergierigheid terug gevonden en weer een zekere levenslust herwonnen. Het was een lange en harde weg geweest waarop ik veel mensen was tegengekomen en waar ik evenzeer ook afscheid van had moeten nemen. Mijn vaste groep binnen koraal had een grote meerwaarde gekregen in mijn leven. Nooit eerder had ik ook maar het verlangen gekoesterd, dat ik deel mocht uitmaken van een op elkaar afgestemd team waarin zij mijn kwetsbare kant mochten leren kennen en ik die van hen. Het afscheid van deze fantastische mensen woog veel zwaarder dan ik dacht. Ik gaf iedereen een welgemeende knuffel en de traantjes vloeide rijkelijk. Tijdens onze laatste sessie sport en spel, hadden we afgesproken om een laatste keer "reis rond de wereld" te spelen. Hierbij was het de bedoeling om een volledig parcours , waarbij allerlei allerlei constructies met elkaar verbonden waren te doorlopen en zodanig de grond niet te raken. Een groot luchtkussen, werd in het midden van de turnzaal werd geplaatst. Iedereen kreeg een partner toegewezen die geblinddoekt werd en door het parcours begeleidt moest worden. Vertrouwen en teamwork stonden hierin centraal, allebei thema's waarvan ik de groep nog als laatste wou meegeven dat je de ander soms ook nodig hebt in het leven. Het werd dan ook een mooi en betekenisvol afscheid. Een moment waarop we samen konden lachen, plezier maken en ons even misschien zelfs weer een beetje kind voelen. Het innerlijke kind dat elk van ons met zich meedroeg en dat we toch ook niet mochten negeren.

Het beukenboompje, stond eenzaam in het lokaal van Noor, klaar om geplant te worden. Een dag eerder had ik het houten kistje al aan haar afgegeven. Allerlei kleine tastbare spulletjes met een grote betekenis, had ik erin gestopt. Een pluimpje dat stond voor zachtheid, een beschilderde steen, kleine briefjes met tekst op en nog zoveel meer. Ook Noor, overhandigde me het kistje dat voor mij bestemd was. Er stak een handgeschreven brief in die aan mij gericht was. Deze brief, betekende zoveel voor me. Het was een tastbaar bewijs van alles wat er tussen ons ooit had plaatsgevonden. Het feit dat ze dit speciaal voor mij had gedaan en ons proces handmatig zo mooi had beschreven, deed me innerlijk in tranen uitbarsten. Ik hoopte vurig dat ik haar, na het planten van het boompje, nog een lange welgemeende knuffel mocht geven. Haar mogen aanraken, dicht tegen me aanhouden en in herinnering koesteren, deed daarom de pijn nog niet wegnemen, maar de pijn wel verzachten.

Samen kozen we een mooi plekje uit om de boom te planten. Een uitgestrekt veld ten midden van twee berkenbomen, leek ons de ideale plaats om afscheid te nemen. Ik had alles voorzien om er een perfecte afronding van te maken. Een rugzak met daarin 2 schepjes, een klein flesje water, een picknickdeken en een laatste brief die ik zou voorlezen , droeg ik op mijn rug, terwijl Noor het boompje stevig in haar armen hield. Elke stap dichter naar de uitgekozen plek, betekende een stap dichter naar ons afscheid. Ik wou haar niet loslaten , ze betekende de wereld voor me. Vechtend tegen mijn tranen, las ik haar mijn brief voor. Ik wou Noor laten merken, hoeveel ze voor me had betekend en nog steeds betekende. Hoe belangrijk het voor mij was geweest om samen een dergelijk moeilijk proces te doorlopen waar niemand zelfs ook nog maar aan begonnen was. Emotioneel gezien, was ik gegroeid van een klein bang meisje dat zicht vastklampte aan haar mama, naar een kleuter die voorzichtig op ontdekking ging . Vandaag was de dag aangebroken waarop dit kleine meisje, zelfstandig haar eigen weg zou moeten zoeken in het leven. In gedachte zou Noor altijd zoveel meer blijven dan enkel een psychologe. Ze was een vriendin, een moeder, een zus en een partner voor het leven. Afscheid nemen van iemand die zoveel voor me betekende , voelde aan als meerdere personen verliezen op éénzelfde moment.

Na het planten van het boompje, keerde we samen terug richting Koraal. Halverwege stopte we even en gaven elkaar nog een minutenlange knuffel. En ook al wenste ik vurig dat dit mooie moment nooit zou eindigen , er was een nieuwe start aangebroken. Een pad waarvan ik enkel maar kon hopen sterk genoeg te staan om dit te bewandelen. Weldra zou ik een driejarige studie gaan volgen in de zorgsector. Van je kwetsbaarheden een kracht maken, was een belangrijke les die ik geleerd had tijdens mijn maandenlange traject op Koraal en wou ik in de realiteit gaan verwezenlijken . Het was een studie waarbij ik hoopte een meerwaarde te kunnen zijn voor kwetsbare mensen die net als ik het waard waren om geliefd te zijn en voor gezorgd te worden !


einde .Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (1 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik heb alle delen van je reeks met heel veel aandacht gevolgd. Het is een heel proces geweest, met het nodige vallen en opstaan. Goed om te lezen hoe sterk het je heeft gemaakt. En nu dat boek :-)
| 09:00 |
Je bent een vaste lezer vanaf dag 1 , wat ik enorm apprecieer en je feedback ter harte nam . De volgende weken zal het alles herlezen worden, spelfouten eruit halen , en laten inbinden bij een copycenter . Daarna alles doorzenden naar een uitgever en spannend afwachten 😊. Hoe staat het met jouw boek ? 😉 
| 11:12 |
Spannend proces, ik ben benieuwd hoe het verder verloopt!
Ons eerste boek (onder pseudoniem Rick Gemma geschreven door Katrien Dierick, Dana Martens en mijzelf) ligt in de winkel, ons tweede boek ligt ter beoordeling bij de uitgever en aan het derde boek zijn we aan het schrijven.
Daarnaast wil ik nog wel wat met mijn vervolgcyclus 'De wonderballetjes', en heb ik ondertussen heel wat losse verhalen - plannen genoeg dus :-)
| 12:19 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen