×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Bujo (bullet journal) deel 1

Bujo (bullet journal) deel 1


Wat is een bullet journal en wat kan je ermee?

Bullet journal is een schrift met puntjes erin vandaar ook bullet. Nu betekend het niet dat je perse een schrift moet hebben met puntjes want een bullet journal is wat jij ervan maakt en wat werkt voor jou! Als jij het fijne vind om met blank papier of streep te werken is dit ook goed het gaat erom dat het lekker werkt voor jou! Het voordeel van de bullets is dat je door middel van de puntjes beter dingen kan tekenen en maken. Hier onder een voorbeeld van mijn bujo in een 'echte' bullet journal.

In dit boekje vind je een gebruiksaanwijzing zoals je een bujo in elkaar kan zetten. Ik heb dit ook braaf gedaan en heeft voor mij zeker een tijd gewerkt!

Om te beginnen met de bujo kan je beginnen met een leuke tekening of zo iets om een voorkant te maken voor de maand die je gaat beginnen. Ik begon gelijk bij de maand planning of Future Log ook wel genoemd. Dit lijkt beetje op een agenda. Je moet wel zelf de vakjes enz maken dus je moet eerst even goed tellen voordat je aan de slag gaat zodat elke dag op deze bladzijde past maar ook dat je wel iets kan schrijven in het vakje. Ja je gaat nu puntjes tellen omdat je wilt dat alle vakjes zelfde grote zijn hahahaha

Hierbij maak ik gebruik van een liniaal, een potlood mijn Stabilo's en stickers. TIP doe eerst alles met potlood zodat als je een fout maakt dit nog gemakkelijk kan herstellen.

Wat ik zelf erg prettig vind werken is dat ik werk op kleur en met kleur, daarom ben ik ook zo blij met mijn Stabilo set! Ik zal een voorbeeld geven;

  • Rood = Belangrijke afspraken
  • Roze = Afspraken met famillie en of vrienden
  • Oranje = Huishouden

Zo kan je voor elk kleurtje een betekenis maken, ik vind dit zelf erg handig, maak er alleen niet teveel kleurtjes van anders word het teveel voor jezelf en behoud je niet zo goed meer het overzicht.


Wat je heel vaak terug ziet zijn trackers. Dit kan van alles en nog wat zijn;

  • Slaap trackers
  • Money trackers
  • Stappenteller tracker
  • Film / serie tracker

Wat je ook vaak ziet en wat ik hier heb gemaakt naast mijn maand planning is een Mood tracker of ook wel een emotie tracker genoemd. Voor sommige mensen is dat best handig en belangrijk om bij te houden.


Van de maand gaan we naar de week toe, de vakjes heb ik verdeeld in  ochtend, middag en avond. Op deze blz schrijf ik ook doelen op die ik wil behalen deze week, dit doe ik ook weer door middel van kleurtjes. rood is erg belangrijk oranje niet zo belangrijk en groen kan nog wel een weekje wachten. Wat ik niet haal schrijf ik op aan de rechter kant bij de doelen voor vw = volgende week

De cijfers die ik omcirkeld heb zijn de datums en die andere zijn de tijden. Nog maals dit is maar een voorbeeld je kan het maken zoals jij zelf wilt! Dat is het leuke aan bujo niks is fout!

De laatste fase de dag zelf. Ik heb eerst op papier gezet wat ik graag zou willen bij houden op een dag en daarna gekeken of dat mogelijk was en hoeveel vakjes ik dan nodig zou hebben. Wat je opschrijft is erg persoonlijk en per ieder mens verschillend.

Deze bullet journal heet ook wel een Muse dat is het merk van het boekje. Maar wees niet te snel met kopen want ik ga nog een paar boekjes uit leggen!! Hoe vonden jullie deze blog? stond er genoeg informatie in of missen jullie nog wat? 

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties