Online geld verdienen met schrijven, mijn ervaring met Textbroker

Online geld verdienen met schrijven, mijn ervaring met Textbroker


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Online geld verdienen met schrijven, het klinkt zo leuk en eenvoudig. In werkelijk is online geld verdienen met schrijven gewoon heel hard werken en dan nog is het de vraag of het je gaat lukken om een volledig maandloon met schrijven op internet te verdienen. In dat geval moet je heel goed kunnen schrijven en precies weten welke "wegen" je moet bewandelen.  Dat is bij mij niet het geval en die ambitie heb ik ook niet, maar wat is het leuk om op deze manier net een extra steentje te kunnen bijdragen en te sparen voor net wat extra's in de vakantie of de dure decembermaand.

Textbroker

Sinds februari 2017 ben ik lid van Textbroker. Textbroker is een website die bemiddeld in schrijfopdrachten. Verschillende opdrachtgevers zetten hun schrijfopdrachten op deze website. Jij als schrijver kunt zelf een keuze maken uit deze opdrachten.  Je mag zelf weten wanneer je de door jouw gekozen opdracht maakt, maar er zit wel een deadline aan de opdrachten. Laat je deadline verlopen, dan wordt de opdracht weer beschikbaar gesteld voor de andere schrijvers. Wanneer je een opdracht inlevert wordt deze gekeurd door de opdrachtgever. Sommige opdrachtgevers keuren alleen het artikel goed, anderen geven weer een persoonlijke beoordeling. Wanneer de opdracht goed gekeurd wordt verdien je hiervoor een bedrag, dat dan gelijk in je account wordt bij geschreven. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat de opdrachtgever het artikel niet gelijk goed keurt, maar graag wil dat je nog iets veranderd. In dat geval zal hij je dat vragen en krijg je een dag de tijd om een dit te veranderen. Mocht het dan nog niet naar wens zijn, dan keurt de opdrachtgever het artikel af en ben je de opdracht kwijt.  Mijn ervaring is dat er weinig opdrachtgevers zijn die vragen om wat te verbeteren, een hele tekst afkeuren is bij me zelf nog nooit voorgekomen.

Classificaties

Textbroker werkt met classificaties. Wanneer je, je aanmeld bij Textbroker, dan moet je een  proeftekst schrijven. Deze tekst wordt beoordeeld door Tekstbroker en zo wordt je classificatie bepaald. Zelf werd ik ingedeeld in 3 sterren. Dat betekend dat ik alleen opdrachten mag schrijven van 2 en 3 sterren. Des te meer sterren je hebt, des te meer je betaald krijgt per woord.  Iedere opdracht die je schrijft wordt niet alleen gekeurd door de opdrachtgever, maar ook door Textbroker.  Wanneer je opdrachten van zeer goede kwaliteit zijn dan kan het zijn dat je classificatie omhoog wordt bijgesteld. Zijn ze wat minder dan kan het zijn dat je een ster kwijt raakt. Textbroker is niet altijd even snel met keuren, maar op zich is dat geen probleem, want je kunt gewoon doorschrijven en nieuwe opdrachten aannemen.

Opdrachten

De opdrachten zijn heel divers. Het aanbod is per dag verschillend. Soms staat er de ene dag weinig op de site en de andere dag staan er zomaar 400 leuke opdrachten op.  De meeste opdrachten  bestaan uit ongeveer 300 woorden, maar er zijn ook opdrachten van maar 100 woorden en soms ook wel van 10000.

Hoeveel verdien je met het schrijven voor Textbroker

De vraag, hoeveel verdien je met het schrijven voor Textbroker, is afhankelijk van verschillende factoren.  Het bedrag per woord is namelijk afhankelijk van je classificatie. Daarnaast zijn er ook nog direct orders en team orders. Voor deze opdrachten wordt je geselecteerd, maar het bedrag per woord dat betaald wordt ligt hoger. 

150 euro in een week.

Daarnaast is het de vraag hoeveel tijd je kunt en wilt besteden in Textbroker. Ik merk zelf dat het bij mij heel verschillend is. Soms schrijf ik maanden amper en dan weken heel enthousiast. Het hangt maar net af van mijn tijd, de opdrachten en de motivatie.

Vorige zomer was een extraatje erg welkom bij ons. Ik ben toen iedere avond erg fanatiek aan de slag gegaan. Het leverde me toen uiteindelijk in een week tijd toch €150 euro op en wat gaf dat een fijn gevoel! Hoewel het me toen lukte om 150 euro in een week te verdienen, doordat alles bij textbroker op de juiste plek viel, is het denk ik niet reëel om te denken dat je dit iedere week lukt, mij in ieder geval niet, maar wie weet wanneer je classificatie 4 of 5 hebt en veel direct orders krijgt.

Voordeel

Hoewel Textbroker voor mij niet de leukste site is om voor te schrijven. Ik voel me soms te afhankelijk van de opdrachten, heeft Textbroker voor mij wel een groot voordeel. Je weet precies hoeveel je verdient met een artikel. Je bent niet afhankelijk van pageviews en advertentieopbrengsten. Wanneer er een moment komt dat je echt even wilt buffelen om een extraatje te verdienen, zoals het kamp voor je kinderen etc, is het fijn dat Textbroker er is.

Ervaringen uitbetaling

Zodra je 10 euro hebt verdient kun je een uitbetaling aanvragen. Wanneer je een uitbetaling voor vrijdag aanvraagt, dan wordt dit op vrijdag verwerkt en staat het op maandag op je rekening. Wanneer dit anders is,  door bijvoorbeeld feestdagen, dan staat dit duidelijk op de website vermeld.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Klinkt interessant, ik ga eens nadenken of ik me ook aan zal melden! 
| 11:34 |
Bijzonder, dit kende ik nog niet. Snap wel dat het net zo goed hard werken is om iets af te leveren wat van een goede kwaliteit is. ;)
| 20:55 |
Zeker en de ene opdracht gaat veel eenvoudiger dan de andere. Vanmiddag een opdracht gedaan die uit zes stukjes van 50 woorden bestond. Dat ging heel eenvoudig. Voor een andere opdracht moet je, je soms eerst heel goed inlezen.

Als er wat leuks tussen zit schrijf ik en dan weer tijden niet.
| 21:05 |
Dat is inderdaad zeker verschillend als ik het zo lees. ;)
| 12:24 |
ik zal us kijke
| 13:23 |
Ik schrijf ook voor Textbroker, bijna 10 euro, maar ik ben heel selectief met de opdrachten. Productomschrijvingen doe ik bijvoorbeeld niet. En ik kijk er ook niet voldoende op haha
| 19:46 |
Dat heb ik ook wel. Soms doe ik maanden niets en soms actief, maar hangt idd veel van de opdrachten af.
| 07:34 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen