×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Voedsel is mijn drugs

Voedsel is mijn drugs


Voor zover ik me kan herinneren draait het mijn hele leven al om eten! Het steunt me onvoorwaardelijk in moeilijke tijden en is tegelijkertijd ook mijn ergste vijand. 


 Als kleiner kind was het al een obsessie voor me. Raar maar waar! Zodra ik naar mijn opa en oma ging (op een gegeven  moment ging ik zelf) met de tram of de fiets, kreeg ik altijd een boterham zakje gevuld met kokindjes en een gulden erin. Op weg naar huis ging die ene gulden al op! Op het hoekje van de driebergenstraat zat (nog steeds volgens mij) een sigarenboer. Op de hoek hing daar zo’n groene snoep trekautomaat aan de buitenkant, daar kon je snoep uit trekken. Je trok er een doosje uit, in dat doosje zat weer een zakje met snoep..... mjam mjam en op was het! Of het snoepwinkeltje Hansje waar we stiekem snoep haalde in de pauze op school🙊, de Mido bij ons in de wijk IK wist ze allemaal te vinden.  Zakken chips kocht ik om stiekem op te eten in mijn kamer. 

Ik weet niet of ik echt een dik kind was, wel heb ik me altijd zo gevoeld. Mezelf vergeleken met andere.  In de aanloop van de pubertijd werd ik alsmaar dikker en dikker en raakte echt in een soort depressie😬. Ik vond ook niks meer leuk,  ging minder vaak weg en zat vervolgens tot mijn 20ste als een kluizenaar thuis. Eenzaam te zijn.  Ik kan er nu om lachen maar op dat moment zat ik er diep in. Wel had ik natuurlijk mijn steun en toeverlaat FOOD! Uiteindelijk ben ik toen voor een jaar gestopt met mijn opleiding ‘ meester herenmaatkleding’  Daarna met een frisse nieuwe start toch weer aan die opleiding begonnen.  Tegelijkertijd kreeg ik ook de energie om iets aan die aangevreten kilo’s te doen en dat lukte zowaar. Ik viel  op eigen houtje 30 kg af. Trots was ik, dit zou me niet nog een keer gebeuren! 


Inmiddels zijn we 18 jaar verder en is eten nog steeds een obsessie voor me. Ik zal moeten accepteren dat ik altijd een JoJo zal zijn. Zo kan ik weer 15kg afvallen om vervolgens weer 20kg aan te komen. Vooral het onder ogen komen van mensen die je langere tijd niet hebt gezien. Vooral het commentaar op dat moment: zo hé jij bent dik geworden, en bedankt!! Op dat moment sta je echt met je bek vol tanden.Mensen hebben geen idee wat ze zeggen! Ok ik ben echt ook wel een gezelligheidseter, maar misschien nog wel meer een emotie eter. En probeer dat maar is onder bedwang te houden. Tuurlijk  ik oog en doe stoer, positiviteits goeroe ten top😂 maar zo nu en dan heb ik toch dat ene momentje van geluk nodig! Om daarna vervolgens in een nog groter gat te vallen.  Mensen oordelen vaak gauw en snel over een ander. Tuurlijk weet ik ook wel dat ik het zelf in mijn mond stop ‘ ieder pondje  gaat door het mondje’  ik weet het IK was er altijd nog zelf bij. Had eerste rangs tickets bij bij dit vreet festival😉 Maar goed niet iedereen staat in mijn schoenen óf die van een ander. Dus wees voorzichtig wat je over of tegen een ander zegt.  En zeg maar helemaal niks als je zelf óók niet perfect bent. 


Voor nu is het weer een dingetje waar ik zelf wat aan moet doen! Helaas gaat het niet zelf weg. Maar ooit lukt het me weer...... en tot die tijd is voedsel mijn drugs. Want ook dat geluksmomentje is maar van korte duur, voordat de dip weer komt! #winterdepressie

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.DiaantjesLife
Ik herken je verhaal wel en ik was ook altijd een emotie eter, tot ik in contact ben gekomen met mijn afval en life coach. Ik heb een andere levensstijl nu en herken het stemmetje in mijn hoofd. Het stemmetje wat dus zegt "je bent nu verdrietig, dus eet maar", om een voorbeeld te geven. Afvallen is zoveel meer als anders eten, daar ben ik inmiddels wel achter. Voor iedereen is dit natuurlijk anders, maar ik ben hier erg gelukkig mee en ook met de kilo's die ik kwijt ben. Inmiddels 28,5 en voel me beter als ooit. Het kost me ook geen moeite, want zoals ik nu leef, past bij mij. Als het moment voor jou daar is, gaat jou het ook lukken. Je kunt het echt, geloof me. Je moet het alleen zelf ook geloven..........
31-10-2017 07:50
31-10-2017 07:50 • Reageer
Jessica Bek
Interessante blog en ook o zo herkenbaar dat emotie eten op een bepaald moment even troost geeft! Zelf, mijn oma was Indonesisch en we konden uren over eten praten en ook uren eten, haha, heeft een combinatie van een koolhydraatarm en capsules o.b.v. essentiële oliën mij geholpen om af te vallen. In laatstgenoemde zit o.a. grapefruit- en pepermuntolie. Het helpt ten 1e om je bloedsuikerspiegel weer in balans te brengen en anderzijds wordt je hang naar ongezonde dingen, m.n. zoete dingen , sterk verminderd, waardoor je het lijnen goed volhoudt. Ik ben 8 kg. afgevallen en gebruik nu een "onderhoudsdosering". Gaat goed, jee! Vergeet vooral niet te genieten van eten, maar hopelijk lukt het je ook weer om een betere balans te vinden en af te vallen. Niet voor een ander, maar voor jezelf!
31-10-2017 06:46
31-10-2017 06:46 • Reageer