Besparen met ADHDidi: hergebruik tegen wattenzooi

Besparen met ADHDidi: hergebruik tegen wattenzooi


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Geldgebrek hoeft niet alleen maar negatief te zijn, het brengt ook een hoop sluimerende creativiteit naar boven. In de afgelopen jaren heb ik dan ook geleerd zoveel mogelijk her te gebruiken. Goed voor je portemonnee, het milieu, het trainen van je hersens en het is nog leuk ook! Daarom heb ik de categorie 'besparen met ADHDidi' in het leven geroepen. Zo kan ik mijn ideeën met jullie delen en natuurlijk hoor ik ook heel graag wat jullie hergebruikprojecten zijn!

Heb jij ook altijd worstelpartijen met de standaardverpakkingen van wattenschijfjes en wattenstaafjes? Heb je ze eenmaal open, valt alles er in één keer uit… of juist helemaal niets! Ze sluiten niet goed, er komt stof in, het wordt vochtig en als je de pech hebt dat je het laat vallen, kun je direct alles weggooien. Dat kan anders, vond ik. En de oplossing bleek verrassend dichtbij…

Al jaren gebruik ik kant en klare pads om mijn oogmake-up te verwijderen en die dingen zitten in zo'n leuk potje. Altijd als ik zo'n potje weggooide vond ik het zonde, maar omdat ik niet kon bedenken waarvoor ik het kon gebruiken, ging het dan toch maar in de plasticbak. Toch bewaarde ik er uiteindelijk een paar, omdat ik het gevoel had dat er inspiratie aan zat te komen. En ja hoor, ik had gelijk!

De lege potjes heb ik schoongemaakt, de stickers verwijderd en ze waren klaar voor (her)gebruik! Ik zag dit meteen als een excuus om mijn zo geliefde Dymo-tang te gebruiken, dus ik heb er labels voor gemaakt. Tadaaa!

Tip: Je kunt de potjes natuurlijk ook beplakken, beschilderen of wat dan ook. Lak ze in dat geval wel even af, dan kunnen ze tegen een stootje en ze zijn nog schoon te maken ook.

 

 Uiteraard kun je dit met allerlei verschillende potjes en bakjes doen. En kun je die potjes en bakjes voor heel veel andere dingen gebruiken. Weten wat ik nog meer recycle/upcycle? Volg me op Yoors en je komt er vanzelf achter!

 

  

ADHDidi, 16 maart 2017Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk ideetje! Ik probeer ook zoveel mogelijk te recycleren,beter voor het milieu
| 13:15 |
Dank je! En inderdaad, beter voor het milieu én je portemonnee. :)
| 20:20 |
Heel erg handig
| 16:48 |
Zeker! ;)
| 09:13 |
Echt wat voor mij
| 14:38 |
Wat een leuke reactie :)
| 14:49 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen