Besparen met ADHDidi: van glasbak naar snoeppot

Besparen met ADHDidi: van glasbak naar snoeppot


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Hergebruik hoeft helemaal niet ingewikkeld en tijdrovend te zijn. Ook zonder te slopen, zagen, timmeren, plakken en verven kun je ontzettend veel leuke en handige dingen maken van spullen die je anders weg zou gooien. Vandaag heb ik zo'n dag dat ik niets uit mijn handen krijg. Een perfect moment dus om één van mijn meest simpele tips met jullie te delen!

 

Wie mijn verzameling glas en plastic ziet, zou weleens kunnen overwegen professionele hulp te adviseren. Wanneer ik laat zien waarvoor ik het gebruik, wordt men echter opeens enthousiast. De komende tijd zal ik meerdere blogs plaatsen waarin ik laat zien waarvoor ik mijn 'collectie' onder meer gebruik, maar vandaag houd ik het even bij één ding: snoep!

Snoep eten doen wij niet zo vaak, maar áls het gebeurt, is het weg voordat je het in de gaten hebt. Dat komt – echt waar – vooral door Jeroen. Ik doe over sommige snoepjes wel een half uur, terwijl hij in die tijd gerust een hele zak leeg eet. Op een zeker moment kregen we via een supermarktactie een gratis zak snoep en ik besloot een experiment uit te voeren. 

Mijn theorie achter het experiment: als je het snoep ziet zitten in een glazen pot, zie je hoeveel en hoe snel je eet. Voeg daaraan de regel toe dat het deksel na maximaal twee snoepjes dicht moet, en de bewustwording is nog groter. Er is een extra handeling nodig om snoep te pakken, je ziet wat je eet én het maakt geluid (dus stiekem eten kan bijna niet). Bijkomend voordeel: het ziet er nog leuk uit ook!

Wat ik eigenlijk graag wilde, was een weckpot. Vroeger hadden mijn ouders er zo één voor snoepjes en ik vond dat altijd zo leuk! Onze financiële situatie is echter niet bepaald rooskleurig (om het netjes te zeggen) en dan vind ik het toch zonde iets te kopen wat niet echt noodzakelijk is. Daarom keek ik om me heen… en vond mogelijkheden te over! Een glazen sapfles, een jampot, potjes waar kruiden in hadden gezeten, noem maar op!Zelfs Queen Eleanor heeft inmiddels een eigen snoeppot. Ik kreeg deze pot van vriendin Kitty, omdat zij weet dat ik altijd wel iets kan verzinnen met dit soort dingen. In plaats van een eenmalig tripje naar de glasbak toen de vitaminepillen op waren, wordt hij nu dagelijks aanbeden door een zeer dankbare kat. De snoepjes blijven langer goed, het is minder gedoe, beter voor het milieu én onze portemonnee!

 Tip: Vind je het toch wat saai? Je kunt de potten en flessen ook beplakken, beschilderen of wat dan ook. Mijn advies is om ze in dat geval wel even af te lakken. Zo blijven ze langer mooi en ze zijn nog schoon te maken ook.

 

Weten wat ik nog meer recycle/upcycle? Volg me op Yoors en je komt er vanzelf achter!

 

 

ADHDidi, 28 maart 2017Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel leuke ideetjes! Ga ik zeker ook eens doen
| 21:59 |
Bedankt, wat leuk om te lezen!
| 06:58 |
Je bent een slimme meid
| 16:29 |
Zo moeder, zo dochter... ;)
| 17:12 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen